Το 58% των εργοδοτών στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι θα χάσει προσωπικό τους επόμενους 6 μήνες, σύμφωνα με την 2023 Salary Guide της Morgan McKinley. Αναλυτικότερα, βάσει της έρευνας, το 56% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά να αλλάξει εργασία στο πρώτο μισό της χρονιάς, με το 49% να αναφέρει ως βασικό λόγο τον υψηλότερο μισθό και την καλύτερη ανάπτυξη καριέρας και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες να ακολουθούν (17%).

Επιπρόσθετα, η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε ότι το 72% των εργοδοτών υποχρεώθηκε να προσφέρει υψηλότερες απολαβές απ’ ότι αναμενόταν προκειμένου να προσελκύσει νέους εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, με το 74% να θεωρεί ότι οι μισθοί στον κλάδο του θα αυξηθούν το 2023, ενώ το 56% σχεδιάζει να αυξήσει τους βασικούς μισθούς σε όλες τις ομάδες.

Παράλληλα, το 55% των εργαζομένων αναμένει αύξηση των απολαβών του φέτος, με το 59% να αναμένει και κάποια μορφή μπόνους. Τέλος, το 56% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να προσλάβει νέους εργαζόμενους, μόνιμους και μερικής απασχόλησης, μέσα στους επόμενους έξι μήνες.