Την άποψη των εργαζομένων σχετικά με την εργασία στο γραφείο καταγράφει νέα έρευνα της Office Freedom στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με αυτήν, το 48,2% των εργαζομένων θα παραιτούνταν από την εργασία του, αν του ζητούνταν να εργάζεται πέντε μέρες την εβδομάδα στο γραφείο, ενώ ένα 50% πιστεύει ότι οι εργοδότες πρέπει να προσφέρουν μία σειρά από προνόμια, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Η έρευνα μάλιστα δείχνει μία συσχέτιση σχετικά με την ηλικία των εργαζομένων και το αίτημα για περισσότερες παροχές. Έτσι, ενώ το 70% των εργαζομένων ηλικίας 18-24 ετών επισημαίνει ότι πρέπει να προσφέρονται περισσότερες παροχές, μόνο το 33,5% των 55+ συμφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη.

Επιπρόσθετα, η εν λόγω έρευνα αναδεικνύει και τα επιθυμητά προνόμια τα οποία θα έκαναν τους εργαζομένους περισσότερο δεκτικούς στο να γυρίσουν στο γραφείο, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει το πρόωρο σχόλασμα (49,5%), ενώ ακολουθούν τα επιδοτούμενα γεύματα (39,2%) και τα επιδοτούμενα ταξίδια (38,8%). Τέλος, η λίστα ολοκληρώνεται με την ευελιξία του ωραρίου για την φροντίδα των παιδιών (36,4%), τις περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις (24,6%), τη σταθερή θέση γραφείου (22%) και τη συνδρομή γυμναστηρίου (18,2%).