Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις που καλούμαστε να αντιδράσουμε σε αλλαγές που φέρουν τον χαρακτηρισμό του κατ’ επειγόντως. Η άμεση προσαρμογή όμως σε αυτές και η προσωρινή λύση στην οποια καταλήγουμε φαίνεται να μας εγκλωβίζει τελικά σε μη αποδοτικές πρακτικές.

Οι αλλαγές που δεν έχουμε προβλέψει ή που δεν έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη ότι έχουν τη δύναμη να μας επηρεάσουν σημαντικά, είναι και αυτές που τις περισσότερες φορές μας οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις. Τις αποφάσεις αυτές τις λαμβάνουμε με γνώμονα μία μεταβατική κατάσταση που θα δημιουργηθεί και η οποία θα μας προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο κατάλληλης προετοιμασίας για το επόμενο, τελικό στάδιο. Πόσες φορές όμως αυτές οι ενδιάμεσες λύσεις έχουν παγιωθεί, με αποτέλεσμα να μας στερούν την αξιοποίηση όλων των δεδομένων και επιλογών που είναι σε θέση να μας οδηγήσουν σε πιο σωστές αποφάσεις;

Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το να λειτουργούμε proactive. Η διαρκής ενημέρωση, η παρακολούθηση του τρόπου που μεταβάλλεται το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και η συνεχής εγρήγορση αναφορικά με τις εξελίξεις που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μόνο μερικές από τις ενδεδειγμένες πρακτικές. Οι εξελίξεις στον χώρο του HR είναι πλέον καταιγιστικές, με τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού να επηρεάζεται άμεσα και ουσιαστικά από αυτές. Το νέο workplace που διαμορφώνεται σταδιακά, οι νέες μορφές εργασίας, η επιτακτική ανάγκη εύρεσης, διακράτησης και ανάπτυξης ταλέντου, είναι καίρια θέματα που προκύπτουν και χρήζουν την προσοχή των τμημάτων HR.

Στις 21 Νοεμβρίου, το 13th People Management Executive Seminar, με τίτλο “Beyond HR”, θα φιλοξενήσει τον άνθρωπο που γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα, το μέλλον του HR και τις τάσεις στο δυναμικά μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, τον βραβευμένο Καθηγητή, συγγραφέα και ερευνητή, John W. Boudreau.

Ο Καθηγητής, μέσα από 4 διαδραστικές ενότητες, θα αναλύσει τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον τόσο της εργασίας όσο και του επαγγελματία HR, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, την τεχνολογία, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το talent management στη σημερινή εποχή και τα νέα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ένα σύγχρονο και αποδοτικό τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να επιτύχουν τη βέλτιστη σύνδεση μεταξύ ανθρώπινου κεφαλαίου, ταλέντου και βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ενώ στο τέλος του Executive Seminar, θα διαθέτουν στα χέρια τους ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα, διασφαλίζοντας το μέλλον της επιχείρησης αλλά και τη βέλτιστη συνεισφορά του κλάδου του HR σε αυτό.

Ραντεβού στις 21 Νοεμβρίου!