Τα Inner Advisory Circles από το Your Directors Club αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης μέσω ανατροφοδότησης για τα στελέχη που λαμβάνουν μέρος.

Το Your Directors Club είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια ως απόρροια της ιδιαίτερα επιτυχημένης λειτουργίας του CEO Clubs Greece και της ανάγκης που εξέφρασαν τα ίδια τα μέλη του στη Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρό του. Ειδικότερα, τα μέλη του CEO Clubs Greece αντιλαμβανόμενοι την αξία που λάμβαναν και εξακολουθούν να λαμβάνουν οι ίδιοι μέσα από τη συνάθροισή τους με ομότιμούς τους και τη συμμετοχή τους σε υψηλού επιπέδου ομιλίες και συνέδρια, εξέφρασαν τη θέληση και επιθυμία τους για τη δημιουργία αντίστοιχου Club που θα απευθύνεται στις διοικητικές τους ομάδες, στους δικούς τους ανθρώπους. Και έτσι, έγινε.

Τον Ιανουάριο του 2019 ιδρύεται από τη Γεωργία Καρτσάνη το Your Directors Club για ανώτατα διοικητικά στελέχη. Στόχος του Club δεν είναι μόνο η επαγγελματική εξέλιξη και ανέλιξη των μελών του, αλλά και η προσωπική τους ανάπτυξη μέσα από διαρκή στοχασμό, αυτοαξιολόγηση και βελτίωση των δεξιοτήτων τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Σκοπός του είναι να καθιερωθεί ως ένας ισχυρός οργανισμός μέσα στον οποίο θα αναδεικνύονται οι CEOs του μέλλοντος. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από διάφορες δράσεις, workshops και τις μηνιαίες συναντήσεις όπου οι συμμετέχοντες στο Your Directors Club αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις καθημερινές τους προκλήσεις, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και εξελίσσονται επαγγελματικά και προσωπικά.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Your Directors Club είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου τόσο από άποψης θεματικών όσο και από πλευράς καινοτομίας και για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκαν εκτός των μηνιαίων συναντήσεων, τα Inner Advisory Circles ή Εσωτερικοί Συμβουλευτικοί Κύκλοι Συναντήσεων, όπως θα αποδίδαμε τον όρο στα ελληνικά. Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα που τελούν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση διακεκριμένων εισηγητών, αρκετές φορές και CEOs-μελών του CEO Clubs Greece, οι οποίοι αναλύουν σε βάθος θεματικές με απώτερο στόχο να αναλυθούν συγκεκριμένα ζητήματα και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της χώρας μας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης μέσω ανατροφοδότησης, μια πρωτοβουλία που παρόμοιά της δεν υπάρχει στην αγορά.

Η ΔΟΜΗ
Οι θεματικές των Inner Advisory Circles εστιάζουν στις πιο επίκαιρες ανάγκες των διοικητικών στελεχών όπως αυτές διαμορφώνονται βάσει των εξελίξεων τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο και με ενδελεχή μελέτη, αλλά και την εμπειρία της ηγετικής ομάδας του Your Directors Club, διαμορφώνεται το ετήσιο πρόγραμμα. Το κάθε Inner Advisory Circle αποτελείται από 8 τετράωρα workshops που πραγματοποιούνται σε διάστημα 6-8 μηνών και καλύπτουν τις tailor made ανάγκες κάθε συμμετέχοντα, σε θεματολογία που ηγείται και διεξάγει με τον δικό του τρόπο ο εισηγητής ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους συμμετέχοντες. Πρόκειται για μια υπηρεσία που έχει «αγκαλιαστεί» από τα μέλη του Your Directors Club για τη μοναδικότητά του και το premium επίπεδο συμβουλευτικής υποστήριξης που παρέχεται.Τα περισσότερα μέλη τονίζουν ότι σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον με υψηλού επιπέδου εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εισηγητές, μοιράζονται με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες συναρπαστικές εμπειρίες και κοινές προκλήσεις ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσουν με ασφάλεια τα όρια του comfort zone τους. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει ανατροφοδότηση από όλους τους υπόλοιπους, στελέχη παρόμοιου ιεραρχικού επιπέδου και εμπειρίας.

OΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΕΙΠΑΝ…
Φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 3 Inner Advisory Circles με εισηγητές τον Δημήτρη Μιχόπουλο, Founder & CEO, Dimitris Michopoulos Reputation Management Firm και θεματική «Captivate Your Audience by Mastering the Art of Story Telling and Public Speaking», την Γκέρτη Φίλη, Leadership Coach και Partner της SARGIA Partners και θεματική «Your X-Factor in Leadership – Define and Develop your Executive Presence» και τον Γιάννη Δημαράκη, Managing Partner της Scotwork Hellas με θεματική «Be a Fearless Negotiator».

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Όλα τα Inner Advisory Circles διέπονται από τις ίδιες αξίες και αρχές προκειμένου να υποστηρίζουν άρρηκτα την αποστολή του Your Directors Club να παρέχει υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες στους εν δυνάμει κορυφαίους CEOs και επιχειρηματίες του αύριο. Έχουν χαρακτηριστεί ως ένα πρόγραμμα απόλυτου επαναπροσδιορισμού, καθώς τους παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να εργαστούν πάνω σε άγνωστες πτυχές του εαυτού τους, ανακαλύπτοντας μέσα από αυτή τη διεργασία δυνάμεις και αδυναμίες, ικανότητες και στόχους που τους βοηθούν να εξελιχθούν και να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.

«Τα Inner Advisory Circles είναι μια μοναδική και ασύγκριτη μεθοδολογία ανάπτυξης και επιμόρφωσης ανωτάτων στελεχών. Η εμπειρία και η γνώση του advisor CEO συνδυάζεται και ενδυναμώνεται από την εποικοδομητική κριτική και 360° αξιολόγηση από όλους, προς όλους τους συμμετέχοντες στο αντικείμενο της μάθησης μέσω συνεχών πρακτικών εργασιών. Από την εξελιγμένη θεωρία και εξειδίκευση στην πλήρως εφαρμοσμένη πρακτική με εντυπωσιακά αποτελέσματα».
Δημήτρης Μιχόπουλος

 

 

«Όταν συμφώνησα με τους υπεύθυνους του YDC τα της διοργάνωσης ενός Inner Advisory Circle για τις διαπραγματεύσεις, δεν είχα προβλέψει τη δυναμική και την αξία που αυτό θα παρήγαγε για όλους μας, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του κάθε ενός και κάθε μίας. Η ποικιλία προέλευσης των εμπλεκομένων, πρόσδωσαν έναν ιδιαίτερο «πλούτο» στο πρόγραμμα. Οι περιοδικές μας συναντήσεις, στο περιθώριο της πιεστικής καθημερινότητας όλων μας, ήταν ένα ορόσημο για ευχάριστες προκλήσεις, νέες γνώσεις και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν νέες προσεγγίσεις και αμφισβήτησαν ήδη εγκατεστημένες πρακτικές που θεωρούσαν αποτελεσματικές. Υιοθέτησαν μία δομημένη μεθοδολογία στις καθημερινές τους διαπραγματεύσεις. Το πιο σημαντικό: Όλο αυτό έγινε με πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο. Ευχαριστούμε, Your Directors Club!».
Γιάννης Δημαράκης

«Τα Inner Advisory Circles πάνω στο Executive Presence παρέχουν στα στελέχη μια σαφή διαδρομή για την κατανόηση της επαγγελματικής τους παρουσίας και επιρροής, καθώς και το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή από τους άλλους. Είναι μια ολιστική προσέγγιση για το ηγετικό προφίλ ενός στελέχους και την παρουσία του σε τρεις διαστάσεις: Χαρακτήρα (Ιδιότητες που είναι θεμελιώδεις για τον ηγέτη ως άτομο, να μας δώσει λόγο για τον οποίο πρέπει να τον εμπιστευτούμε), Υπόσταση (Ιδιότητες ώριμης ηγεσίας που εμπνέουν δέσμευση και δράση), και Στυλ (Ιδιότητες επικοινωνιακής ηγεσίας που βασίζονται σε δεξιότητες οι οποίες διαμορφώνουν και συντηρούν την απόδοση). Αυτό τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα δυνατά τους χαρακτηριστικά και να μεγιστοποιήσουν τις άπειρες δυνατότητές τους για να πορευτούν προς τα όνειρά τους.
Γκέρτη Φίλη