Σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τα πρώτα δειλά σημάδια ανάκαμψης για τις περισσότερες εταιρείες executive search παγκοσμίως, τα αποτελέσματα της InterSearch Worldwide για το 2010 δείχνουν εντυπωσιακή ανάπτυξη της «cross-border» δραστηριότητας.

Ως «cross-border» χαρακτηρίζονται τα έργα που τα γραφεία της InterSearch ανέλαβαν να εκτελέσουν, το καθένα στη χώρα του, για να εξυπηρετήσουν πελάτες γραφείων της InterSearch από άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των «cross-border» έργων εξεύρεσης στελεχών που ολοκλήρωσε η InterSearch Worldwide εντός του 2010 ήταν αυξημένος κατά +45,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό έργων το 2009.

Οι εταίροι της InterSearch από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν τον Μάιο του 2011 στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο όπου θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, θα συζητήσουν μελλοντικές στρατηγικές και θα καλωσορίσουν τους νέους εταίρους, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική της γεωγραφικής κάλυψης που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Στελέχη της InterSearch από 30 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και συμβούλων από την Ελλάδα, συμμετείχαν στα έργα αυτά. Οι χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα έργα ήταν η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, αλλά και η Βραζιλία.

Οι κλάδοι όπου υπήρξε η μεγαλύτερη ζήτηση για έργα cross-border το 2010 περιλαμβάνουν «παραδοσιακούς» κλάδους όπου δραστηριοποιείται η InterSearch Worldwide όπως Automotive, Life Sciences, Capital Equipment και Fast Moving Consumer Goods, αλλά και άλλους τομείς της οικονομίας όπως Environmental, Retail, Hi Tech κ.ά.