Οι γυναίκες που αναζητούν το καλύτερο μέρος για να εργαστούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στις ΗΠΑ μάλλον θα πρέπει να εγκατασταθούν κάπου στην πολιτεία του Οχάιο, καθώς τρεις από τις πόλεις της ψηφίστηκαν ανάμεσα στις δέκα καλύτερες πόλεις για τις εργαζόμενες μητέρες.

Την πρώτη θέση του καταλόγου του περιοδικού Forbes καταλαμβάνει το Κολόμπους, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Ορλεάνη, το Χάρτφορντ, το Κονέκτικατ και τις γύρω περιοχές. Το Σινσινάτι και το προάστιό του Μίντλταουν βρίσκονται στην τέταρτη θέση, λίγο πιο μπροστά από την Πρόβιντενς και γειτονικές πόλεις στο Ρόουντ Άιλαντ. Με πληθυσμό 1,8 εκατομμύρια κατοίκους, το Κολόμπους απέσπασε καλή βαθμολογία για τους ανώτερους του μέσου όρου μισθούς για τις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν το 44% του εργατικού δυναμικού του. Μία άλλη πόλη του Οχάιο, το Κλίβελαντ, βρίσκεται στην έβδομη θέση, ενώ το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας, φέτος έπεσε στην όγδοη.

Παρότι οι εργαζόμενες μητέρες αμείβονται με σχεδόν τους καλύτερους μισθούς στη Βοστόνη και την Ουάσινγκτον, και οι δύο αυτές πόλεις βγήκαν φέτος από την πρώτη δεκάδα γιατί το κόστος ζωής και μέριμνας για το παιδί είναι πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με το Forbes. Και όπως συμβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου οι κάτοικοι χρειάζονται έως και 80 λεπτά την ημέρα για τις μετακινήσεις τους, οι εργαζόμενοι στη Βοστόνη και την πρωτεύουσα της χώρας, επίσης δαπανούν πολύ χρόνο για την μετάβαση από και προς
τη δουλειά τους.