Σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών κυμάνθηκαν οι προσλήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την απασχόληση που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Υπουργείο Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόλις κατά 115.000, γεγονός που υποδεικνύει επιβράδυνση του ρυθμού προσλήψεων. Η ανεργία, ωστόσο, υποχώρησε στο 8,1% από 8,2% που ήταν τον περασμένο μήνα. Η ασθενική αύξηση των θέσεων εργασίας δικαιώνει όσους ανησυχούν για επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής και, κατά προέκταση, της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Barack Obama για ενδυνάμωση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις για την αύξηση της απασχόλησης το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, κατά 53.000 προσλήψεις συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι ο εξαμηνιαίος μέσος όρος των νέων θέσεων εργασίας διαμορφώνεται στις 197.000. Ωστόσο, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.
 
Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 27.000 στις 365.000 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο του 2011. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 392 χιλ. από 388 χιλ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν πτώση κατά 10.000 στις 378 χιλ.