Η HP Hellas πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση και αναφέρθηκε στον απολογισμό της χρονιάς, αλλά και στις εξελίξεις στους χώρους της τεχνολογίας και της πληροφορικής.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο End User Sales Manager, Private & Public Sector της HP Eλλάδας & Κύπρου, Χάρης Αμούργης αναφέρθηκε στην ισχύουσα στρατηγική “Future Ready” της εταιρείας, στόχος της οποίας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επένδυση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Όπως ανέφερε, η στρατηγική στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες – ανθρώπους, χαρτοφυλάκιο, υπηρεσίες. «Η υβριδική εργασία, η ψηφιακή ισότητα, η σωστή διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης και η  χρήση νέων μεθόδων ελέγχου αποτελούν κομμάτι της νέας πραγματικότητας και η HP δεν μπορούσε παρά να δώσει την αρμόζουσα σημασία σε αυτό.

Για παράδειγμα η τεχνολογία ΑΙ θα βοηθήσει συνολικά στις λειτουργίες όπως στην άμεση τιμολόγηση, στην ταχύτητα και στην ικανότητα πρόβλεψης των αναγκών των πελατών και διατήρησης υγιών επιπέδων αποθέματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, η εξελιγμένη λύση ασφαλείας, HP Wolf Security, η οποία διατίθεται και για προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, προσφέρει αποτελεσματική προστασία σε επίπεδο υλικού και λογισμικού, σε μόνιμη βάση ακόμα και όταν οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες. Όσον αφορά την βιωσιμότητα, στόχος της ΗΡ είναι να γίνει η πλέον βιώσιμη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο έως το 2030, στοχεύοντας στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις λειτουργίες και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας.