Το Induction to SMS and Business Messaging Industry (I.S.B.M.), ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε διεθνή καριέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, απομακρυσμένα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Head της MoreThan160 και Principal της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεπικοινωνιακών Σπουδών Business Messaging Academy.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, με το πρώτο να αφορά στη θεωρητική γνώση γύρω από την αγορά του Business Messaging και το δεύτερο στην πρακτική, όπου οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους εργαζόμενοι έναντι αμοιβής σε παγκόσμιους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέλκυση και η δημιουργία νέων επαγγελματιών στον Κλάδο του Business Μessaging, η πορεία του οποίου παρουσιάζεται ανοδική σε διεθνές επίπεδο.

«Έως το 2026, οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας και υγείας αναμένονται να δημιουργήσουν 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το ένα τρίτο των οποίων αφορούν στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Το ISBM αποτελεί ένα πρωτόγνωρο και εκτενές εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, μέσα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 πάροχοι και εταιρείες τεχνολογίας από Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Στα μαθήματα που ξεκινούν την 1η Μαρτίου συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένα στελέχη από όλον τον κόσμο που φέρουν την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους σε νέους επαγγελματίες» ανέφερε σχετικά ο Α. Κωνσταντινίδης.