Εδώ και 15 χρόνια, η XM έχει δημιουργήσει μία ισχυρή εταιρική επωνυμία στον παγκόσμιο στίβο του fintech και ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον μέσα από ουσιαστικές στρατηγικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πρωταγωνιστώντας στην «επόμενη ημέρα» του fintech και της ψηφιακής καινοτομίας, η XM έχει εξελιχθεί σε ένα πολυεθνικό Όμιλο Εταιρειών με γραφεία σε 9 σημεία σε όλο τον κόσμο και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 190 χώρες. Παρά το μεγάλο επιχειρηματικό μέγεθος και τη δυναμική της, η XM δεν αποτελεί μία απρόσωπη εταιρεία για τους ανθρώπους της, αλλά ένα θετικό επιχειρηματικό αφήγημα στον χώρο της, δίνοντας το παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ενδεικτικό ότι έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων ως επιβράβευση για το άριστο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει, μεταξύ των οποίων την πρώτη και τρίτη θέση στα Best Workplaces™ Κύπρου και Ελλάδας για το 2024 αντίστοιχα, στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη διάκριση Platinum στη διεθνή πιστοποίηση Investors in People (IIP).

BIG. FAIR. HUMAN.
Πώς, όμως, μία υπερδύναμη νοιάζεται και φροντίζει για τους ανθρώπους της την ίδια στιγμή που ο κλάδος της «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες δημιουργώντας συνεχώς νέες και επείγουσες προκλήσεις; Για την XM είναι απλό -μένοντας πιστή στις ιδρυτικές της αξίες, Big. Fair. Human.- που της επιτρέπουν να έχει διαμορφώσει μία ανθρώπινη, πρωτίστως, εργασιακή πραγματικότητα υψηλών προδιαγραφών, που ωφελεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και την επιχείρηση συνολικά. Η αφετηρία της επιτυχίας της εντοπίζεται στους περισσότερους από 1.200 ταλαντούχους και ικανότατους επαγγελματίες που απαρτίζουν τη μεγάλη και γεωγραφικά διασκορπισμένη ομάδα της, στους οποίους επιδιώκει διαρκώς να προσφέρει έμπνευση, εμπειρίες και εργαλεία για να εξελίσσονται και να διαπρέπουν.

Έχοντας ψηλά στην ατζέντα της την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της, η XM επενδύει στην επαγγελματική κατάρτιση των ανθρώπων της, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων reskilling και upskilling, εξειδικευμένων και διατμηματικών workshops, ομιλιών διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου και βιωματικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Amazon. Παράλληλα, η XM δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευημερία, την αίσθηση ικανοποίησης και ευτυχίας των ανθρώπων της, προσφέροντας υψηλού επιπέδου συνθήκες και χώρους εργασίας, ευελιξία όσον αφορά στον τρόπο και τον χρόνο εργασίας των εργαζομένων της, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών και παροχών, καθώς και δράσεις για την ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας τους. Με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και τους επιχειρηματικούς στόχους του Ομίλου έχουν διαμορφωθεί και τα γραφεία του σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα υπερσύγχρονους χώρους που θυμίζουν εγκαταστάσεις των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley. Γραφεία νέας γενιάς που ευνοούν τη συνεργασία μεταξύ ομάδων και τμημάτων, την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και φιλοξενούν χώρους για αποσυμπίεση, ψυχαγωγία αλλά και σωματική δραστηριότητα.

EΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
Δομικά στοιχεία της εργασιακής κουλτούρας της XM αποτελούν η ανοιχτή επικοινωνία, η συμπερίληψη και η δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας που σέβεται την ατομικότητα κάθε μέλους της ομάδας και παρέχει ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, αναγνώρισης και ανταμοιβής, ανεξαρτήτως φύλου ή όποιων διαφορετικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων κάθε εργαζόμενου. Οι γυναίκες της XM δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους σε κάθε τμήμα του Ομίλου, με το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές και υψηλόβαθμες θέσεις να ανέρχεται στο 40%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε διευθυντικές θέσεις στο 25%. Άλλωστε, η XM έλαβε πρόσφατα την πρώτη θέση στα Best Workplaces™ for Women Κύπρου για το 2024, την πρώτη χρονιά υλοποίησης του θεσμού στη χώρα, ως επιβράβευση των πρακτικών και του εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί, συμβάλλοντας στην κατάρριψη των φυλετικών στερεοτύπων στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας.
Ο Όμιλος Εταιρειών XM δεν σταματά να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του, δίνοντας προτεραιότητα στις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες του. Με περισσότερες από 70 ανοιχτές θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων σε όλο τον κόσμο, η XM προσελκύει νέα ταλέντα με μοναδικές ικανότητες και πορεία, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία.