--> 

Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της StudySmart: Mίλησε στο ΟPEN για τη χρυσή διάκριση της εταιρείας στα Accounting Awards 2020

O Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της StudySmart και ειδικός σύμβουλος της PwC Greece, μίλησε για τη χρυσή διάκριση της εταιρείας στα Accounting Awards 2020 από την BOUSSIAS, στην ενημερωτική εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN – Το Ανοιχτό Κανάλι!

Η StudySmart ειδικεύεται στην εκπαίδευση για συγκεκριμένες επαγγελματικές και διεθνείς πιστοποιήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Ο ιδρυτής της εταιρείας μίλησε για το καινοτόμο και αποτελεσματικό σύστημα χαρτογράφησης της εκπαίδευσης που απέσπασε το Gold στα Accounting Awards, σε ζωντανή συνέντευξη με τον Άκη Παυλόπουλο και την Δώρα Κουτροκόη. www.accountingawards.gr

3rd EAP FORUM

Κεντρική ομιλήτρια του Forum είναι η Brenda Blair, σημαντική εκπρόσωπος των προγραμμάτων ΕΑΡ διεθνώς, σύμβουλος διεθνών οργανισμών, κυβερνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων σε θέματα εξισορρόπησης εργασιακής προσωπικής ζωής, υγείας και παραγωγικότητας, υποστήριξης μετεγκατάστασης εργαζομένων, coaching κτλ. Βραβευμένη το 1988 με το ετήσιο βραβείο του EAPA καθώς και το EAP Hall of Fame, η Blair είναι πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Blair Consulting Group που ιδρύθηκε το 1983 και εδρεύει στο Τέξας.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η Blair θα προσεγγίσει τις απαιτήσεις του νέου εργασιακού προτύπου και τις επιπτώσεις του σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο, τη σημασία της επαγγελματικής ανθεκτικότητας ως βασικού συστατικού επίτευξης επιχειρηματικής ανάπτυξης, επιτυχίας και κερδοφορίας. Επίσης, θα προσεγγίσει το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού στις οικονομικές, επιχειρηματικές και εργασιακές συνθήκες που διαμορφώνει η διεθνής ύφεση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Γενικούς Διευθυντές Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, Διευθυντικά Στελέχη Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Υγιεινής και Ασφάλειας κ.ά.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η ΓΕΠ ΕΞ.Υ.Π.Π. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ και υποστηρικτής το University of Indianapolis, Athens Campus.
Οι συμμετοχές είναι δωρεάν κατόπιν πρόσκλησης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Ρίτσα Οικονόμου στο 2103222203 και στο email: [email protected].

Τελικά η εμπειρία είναι μεταβιβάσιμο αγαθό

Οι ιδέες της Lynda Gratton που συνοψίζονται στη μεθοδολογία της για τη δημιουργία Hot Spots*, αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο στα χέρια του HR manager.

Πολλοί οργανισμοί έχουν επωφεληθεί από την εμπειρία της L. Gratton, η οποία έχει αναλάβει, ως σύμβουλος, να τους εκπαιδεύσει και να τους οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους. Στόχοι που αφορούν τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και την εταιρική απόδοση στο σύνολό της. Ανάμεσα τους η Νokia, της οποίας ο Joel Casse, Head Leadership Development & Change, δηλώνει σχετικά: «Η επιλογή μας να ζητήσουμε τη συνεργασία της Lynda Gratton ήταν ίσως η πιο επιτυχημένη απόφαση που έχουμε πάρει. Μέσα από workshops κατάφερε να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και να εμπνεύσει περισσότερα από 700 ηγετικά στελέχη της εταιρείας ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της συνεργατικότητας, της παραγωγικότητας και του επιπέδου ικανοποίησης των εργαζομένων.»

Αναλογιστείτε τα οφέλη που θα αποκομίσετε παρακολουθώντας την καθηγήτρια του London Business School, σε ένα μοναδικό 6ωρο masterclass, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010.

* «Hot Spots είναι τα μέρη όπου η συνεργασία ευδοκιμεί και δημιουργεί ενεργητικότητα παραγωγικότητα και ενθουσιασμό. Είναι οι χώροι όπου υπάρχει πολλή ενέργεια [κέφι], καινοτόμοι άνθρωποι και όπου διαρκώς συμβαίνουν καινούργια, ενδιαφέροντα γεγονότα.» – Prof. Lynda Gratton

Ανοιχτό Σεμινάριο «Project Management»

Το σεμινάριο, διάρκειας 16 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ALBA στη Βουλιαγμένη (Λεωφ. Αθηνάς & Άρεως 2Α). Απευθύνεται κυρίως σε ανώτερα στελέχη και μάνατζερ που επιθυμούν να αναθεωρήσουν τις αρχές της Διοίκησης Έργου και τη συμβολή των έργων στην επιτυχία της εταιρείας, σε διευθυντές έργων, προϊόντων και διευθυντές ανάπτυξης νέων προϊόντων που επιθυμούν να είναι ενημερωμένοι στις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες πρακτικές στη Διαχείριση Έργου αλλά και σε διευθυντές διαχείρισης πληροφοριακών συστημάτων που επιθυμούν να διαχειριστούν την εφαρμογή και ανάπτυξη νέων έργων, hardware ή software.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/executive.

Διαφορά στις αμοιβές των δύο φύλων

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά στις 5 Μαρτίου 2010 στις Βρυξέλλες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την εκστρατεία της κατά των διαφορών στις αμοιβές των δύο φύλων, με μια εκδήλωση μισής ημέρας. Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα αυτό, και η εύρεση πιθανών λύσεων για τη γεφύρωση των διαφορών.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα σεμινάριο για τα ΜΜΕ και μια ενημέρωση Τύπου από τη Viviane Reding, τη νέα Επίτροπο για τη δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιθαγένεια, η οποία θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των διαφορών στις αμοιβές των δύο φύλων. Η νέα έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για την «Ισότητα των δύο φύλων στην ΕΕ το 2009» στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ θα δημοσιευθεί την ίδια ημέρα.

Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Το ευρωπαϊκό έργο women@business είναι διάρκειας 15 μηνών και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πλαισίου Αναφοράς Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας 2007-2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας. Το παρόν έργο υλοποιείται από έξι εταίρους σε Κύπρο, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία και Βρετανία. Σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε τρία επίπεδα, προάγοντας την αρχή της «μάθησης, πράξης και σκέψης».

Με βάση το σκοπό αυτό, το έργο έχει σχεδιαστεί ώστε να αναβαθμίσει τη θεωρητική γνώση στην επιχειρηματικότητα, να προσφέρει πρακτική εμπειρία, και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για αποτελεσματική σκέψη και παροχή σωστής καθοδήγησης στην επιχειρηματική δράση. Οι εταίροι είναι: το Intercollege (Κύπρος) που είναι και ο συντονιστής εταίρος του έργου, η ΜΚΟ ETNA (Εσθονία), η ΟΕΣΥΝΕ (Ελλάδα), η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες και Υπηρεσίες (Ελλάδα), η APID Imprenditorialita Donna (Ιταλία) και η Inova Consultancy (Βρετανία).

Πηγή: Emea Business Monitor

Αναδιάρθρωση υπηρεσιών της ΕΕΔΕ

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε η νέα Διεύθυνση Corporate Affairs, την οποία και αναλαμβάνει η Λίνα Τσαγκαράκη, μέχρι σήμερα Διευθύντρια Μελών & Ινστιτούτων, η οποία θα χειρίζεται όλα τα θέματα των Εταιρικών Υποθέσεων καθώς και τις σχέσεις με τους φορείς στο εσωτερικό.

Τη Διεύθυνση Μελών και Ινστιτούτων αναλαμβάνει ο Χρήστος Καραμπάτσος, παλαιό μέλος της ΕΕΔΕ και συνεργάτης, και μέχρι πρότινος Διευθυντής Διαφήμισης της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Ξένοι φοιτητές σε ελληνικές επιχειρήσεις

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί τμήμα του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στη χώρα μας διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Οι συμμετέχοντες φοιτητές του προγράμματος προέρχονται από χώρες – μέλη της Ε.Ε. καθώς και από Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Τουρκία και λαμβάνουν υποτροφία από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση – Erasmus. Η υποδοχή τους για πρακτική άσκηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη και αποδοτική για τις επιχειρήσεις καθώς με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται αμφίδρομα γνώση και εμπειρία από πρακτικές που ακολουθούνται σε διαφορετικές χώρες.

Σημαντική προϋπόθεση, εκ μέρους της επιχείρησης, είναι ο καθορισμός ενός υπευθύνου, ο οποίος θα αναλάβει την καθοδήγηση του φοιτητή, στον οποίο θα πρέπει να ανατεθούν συγκεκριμένα καθήκοντα ανάλογα με τις σπουδές του. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά profiles και να τα αποστείλουν στο Ι.Κ.Υ (fax: 210 32.21.863, e-mail: [email protected] ).

O David Ulrich για τη Lynda Gratton

«Είναι η ώρα για το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι επιχειρήσεις σήμερα, αναζητούν την καταλυτική παρέμβαση του HR Manager, ως συμβούλου του CEO, ως πρωταγωνιστικού παράγοντα στα προγράμματα αλλαγής, αλλά και ως εμψυχωτή των εργαζομένων. Αν αναζητάτε την έμπνευση και τη μεθοδολογία που θα σας στηρίξει στις πιο κρίσιμες και απαιτητικές περιόδους, ξεκινήστε μελετώντας την καθηγήτρια του London Business School, Lynda Gratton. Αν έχετε την επιλογή να παρακολουθήσετε και να συμβουλευτείτε κάποιον από το χώρο του HR, αυτή είναι η Lynda Gratton.».

Κανένα στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αλλά και να συζητήσει με την Lynda Bratton, η οποία έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το απόσταγμα της πολύχρονης όσο και πρακτικής εμπειρίας της, απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις ανάγκες των οργανισμών όπως αυτές διαμορφώνονται από τις σύγχρονες συγκυρίες.