Δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Bayer

H διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, είχε ως στόχο να αναδείξει τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση. Προκειμένου να υπογραμμίσει το εύρος των ευκαιριών που δημιουργεί σε μια πληθώρα ειδικοτήτων, η Bayer ήταν παρούσα με ένα meet point booth που έφερε σε επαφή όσους το επισκεφθούν με τις αξίες που διέπουν τον όμιλο και ενημέρωνε για του πολυποίκιλους τομείς δραστηριότητάς της.

Παράλληλα, η Bayer διοργάνωσε παρουσίαση και συζήτηση με τίτλο «Η αγρο-διατροφική επανάσταση, οι προκλήσεις και οι επαγγελματικές δεξιότητες της νέας εποχής» την Κυριακή 31 Μαρτίου, ενώ στελέχη της συμμετείχαν σε συζητήσεις πάνελ. Τέλος, η εταιρεία φιλοξένησε στους χώρους της τον εκπαιδευτικό θεσμό των Business Days, παρουσιάζοντας στους νέους τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει.

ΟΠΑΠ Forward: Οι CEOs συζητούν για την επιχειρηματικότητα

Πρόκειται για το «Dinner with the CEOs», το οποίο φέρνει στο ίδιο τραπέζι τους διευθύνοντες συμβούλους επιτυχημένων επιχειρήσεων και τους νέους επιχειρηματίες του προγράμματος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και καλές πρακτικές. Στο πρώτο «δείπνο δικτύωσης», ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αφοί Χριστοδούλου–BITOM, Νικόλας Χριστοδούλου, υποδέχθηκαν νέους επιχειρηματίες του προγράμματος που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και συζήτησαν μαζί τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η νέα πρωτοβουλία ικανοποίησε τους επιχειρηματίες, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να κουβεντιάσουν τις προκλήσεις του σήμερα ως ευκαιρίες για το αύριο. Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Endeavor Greece και υποστηρίζει 40 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους προοπτική για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Φαντασία και δημιουργικότητα, προϋποθέσεις για την ενίσχυση της παραγωγής στη χώρα μας

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ, στους χώρους του Alba, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, με θέμα «Δημιουργικότητα και Αισθητική: Η Περίπτωση των Σεφ με Αστέρια Michelin» με κεντρικό ομιλητή τον  Marc Stierand, Director of the Institute of Business Creativity στην Ecole Hôtelière της Λωζάνης. Όπως τονίστηκε σχετικά, καθώς στόχος της πρωτοβουλίας ΣΕΒ–Alba είναι η δημιουργική ηγεσία, και η δημιουργικότητα είναι συχνά αντισυμβατική, ο κύκλος των φετινών διαλέξεων ξεκίνησε με ένα αντισυμβατικό και άκρως ενδιαφέρον θέμα, με μια ομιλία του Καθηγητή Marc Stierand.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ και καθηγητής του Alba, Χαράλαμπος Μαινεμελής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσω του Κέντρου θέλουμε να συμβάλουμε στην εξέλιξη και στον δημιουργικό μετασχηματισμό των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των αντιλήψεων που έχουν τα ηγετικά στελέχη στην Ελλάδα και θέλουμε να το κάνουμε προς την κατεύθυνση της νέας οικονομίας, της δημιουργικής οικονομίας, της οικονομίας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας». Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ διοργανώνει μία ετήσια σειρά συζητήσεων με καλεσμένους διακεκριμένους μελετητές και ακαδημαϊκούς, με σκοπό τη διάχυση σε φοιτητές, στελέχη και την κοινωνία ευρύτερα, πρωτοποριακής και εφαρμόσιμης γνώσης αναφορικά με τη δημιουργική ηγεσία.

Ενιαία Ετήσια έκθεση Απολογισμού από τον όμιλο ΤιτΑν

Σύμφωνα με τον Όμιλο, ήταν ένα ακόμα έτος σταθερών, θετικών οικονομικών επιδόσεων για τον Τιτάνα και σημαντικής προόδου στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων του για το 2020, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030 του ΟΗΕ. O TITAN αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις σε πολλές από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται και αξιοποίησε αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που συνεχίζουν να προσφέρουν αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ.

Επιπλέον, διερεύνησε περαιτέρω τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή επανάσταση, αναπτύσσοντας πιλοτικά νέες τεχνολογίες σ’ ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και επιταχύνοντας τους ρυθμούς καινοτομίας. Η δέσμευση του Ομίλου να εφαρμόζει διεθνή πρότυπα για να διασφαλίζει τη διαφάνεια υπογραμμίστηκε το 2018, με την υιοθέτηση της Οδηγίας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (ΔΗΕΕΑ).

Συνεργασία ΟΠΑ και Interamerican

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει την ιδέα του σε συγκεκριμένους τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος της εταιρείας και να έχει, στη συνέχεια, την ευκαιρία να σχεδιάσει και να αναπτύξει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα για τον ασφαλιστικό κλάδο. Για να ταιριάξει μια ιδέα με το «Open Innovation Initiative», πρέπει να είναι συναφής με έναν από τους θεματικούς τομείς Healthy Living, Smart Home, ON Demand Insurance. Οι δυο συνεργαζόμενοι φορείς θα παρέχουν στους συμμετέχοντες όλη την απαραίτητη ενημέρωση, τεχνογνωσία και υποστήριξη, ώστε οι ιδέες τους να αναδειχθούν, να αναπτυχθούν και να επιτύχουν στην αγορά.

Το «Open Innovation Initiative» αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά στην εξοικείωση των ομάδων με βασικές έννοιες και προκλήσεις του ασφαλιστικού χώρου. Με αυτή τη βάση, στη δεύτερη φάση οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους, για να ακολουθήσει στην τρίτη φάση ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προϊόντος ή/και της υπηρεσίας μέσω prototyping. Καθ’ όλη τη διάρκεια των φάσεων του προγράμματος θα παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) από στελέχη της ομάδας «Imagine» της INTERAMERICAN και από την ομάδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) και Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN).

Διάκριση βιωσιμότητας για τη Μέλισσα Κίκιζας

Η Μέλισσα Κίκιζας αναδείχθηκε Champion του θεσμού Sustainable Development Goals, για την «Εβδομάδα Εθελοντισμού Εργαζομένων» και τις 3 ξεχωριστές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη στο περιβάλλον και την κοινωνία. Οι δράσεις αυτές της εταιρείας έρχονται να προστεθούν στην ολοκλήρωση του 4ου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας Σίτου, μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση, με θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση των κοστολογίων στην παραγωγή σκληρού σίτου.

Πρωτοβουλία ΕΚΕ από LeasePlan Hellas και Genesis Pharma

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Μαρτίου, περισσότεροι από 60 εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και 50 εθελοντές εργαζόμενοι της Genesis Pharma ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί με τις οικογένειές τους, φύτευσαν νέα δέντρα και επιμελήθηκαν εκείνα που έχουν αναπτυχθεί από τις προηγούμενες αναδασώσεις. Με την πρωτοβουλία αυτή η LeasePlan συνέβαλε για ακόμα μία φορά στην αποκατάσταση και φροντίδα του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού, έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Τα τελευταία 7 χρόνια η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1.530 δενδροφυτεύσεις, καθώς υλοποιεί δενδροφυτεύσεις, αναδασώσεις και εθελοντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος από το 2012 ενισχύοντας το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Δράσεις υγείας και ευεξίας από την Interamerican

Το πρόγραμμα βασίζεται στις εθελοντικά οργανωμένες δράσεις ομάδας εργαζομένων. Έχοντας ως αποστολή την υποστήριξη της υγείας και ευεξίας με ανάπτυξη ευεργετικών συνηθειών, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και του εργασιακού περιβάλλοντος, οι εργαζόμενοι που απαρτίζουν την ομάδα του wellness project αναλαμβάνουν αξιόλογες πρωτοβουλίες, με τη συνεχή ενθάρρυνση της διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και τις συνέργειες των άλλων διοικητικών τμημάτων. Η ομάδα, που δραστηριοποιείται από το 2018, έχει οργανώσει ήδη με αξιόλογα αποτελέσματα ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος, παρέχοντας δωρεάν τη συμμετοχή στη μέθοδο Allen Karr σε 25 εργαζομένους.

Ακόμη, η ομάδα έχει οργανώσει σε εμβόλιμη -κατά την ώρα εργασίας- καθοδήγηση του προσωπικού αρκετών τμημάτων για ασκήσεις διατάσεων (stretching) στον χώρο των γραφείων. Το πρόγραμμα «It’s4u» περιλαμβάνει τακτικές δράσεις για σωματική άσκηση και υγεία (pilates, running, ποδόσφαιρο 5×5, μπάσκετ), συμβουλευτική για διατροφή με παρακολούθηση από διαιτολόγο, καθώς επίσης για την πνευματική υγεία και ψυχική ισορροπία, με σεμινάρια για τη σωματική έκφραση και την ενίσχυση της ομαδικότητας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Η Kostas Ioannidis Business Coaching, Σύμβουλος HR της Ergonomia

Το πανελλαδικό δίκτυo των Τεχνικών Ασφάλειας, Συντονιστών Ασφάλειας σε Τεχνικά Έργα, Ιατρών Εργασίας και Ψυχολόγων διαρκώς διευρύνεται, εκπαιδεύεται και αξιολογείται ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την πρόληψη του επαγγελματικού και βιομηχανικού κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς και τα διοικητικά στελέχη των κεντρικών γραφείων της  Ergonomia. Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι οικονομολόγος, κάτοχος Master–Executive ΜΒΑ και συνεργάτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στη Διαχείριση των Ανθρωπίνων Πόρων, στη Διοίκηση και την Αναδιοργάνωση Επιχειρήσεων, στην Ενδοεπιχειρησιακή Επικοινωνία και Ανάπτυξη. Έχει ειδικευτεί στο Coaching από την Τ.D.I (UK), κατέχει το Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching από το Kingstown College και είναι Certified Lead Auditor (I.R.C.A. – International Register of Certified Auditors). Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «η παρουσία του Κ. Ιωαννίδη στην οργάνωση της Ergonomia αποτελεί κομβικής σημασίας στρατηγική επιλογή της εταιρείας με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της».

2ο ΟΠΑ RUN

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού «AUEB Volunteers» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.