Δίρφυς: Χορηγίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο Ασκληπιειό Βούλας

Συγκεκριμένα, υπό την κοινή δραστηριοποίηση εταιρειών – μελών της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας, στην οποία ανήκει και η Δίρφυς, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνεισφορά σε εμφιαλωμένο νερό προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το οποίο διανεμήθηκε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε στο υγειονομικό προσωπικό του Ασκληπιείου Νοσοκομείου της Βούλας ποσότητες νερού «ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην καθοριστική συμβολή και στον καθημερινό προσωπικό αγώνα των ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Enel Green Power: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης

Ειδικότερα, οι υποστηρικτικές ενέργειες περιλαμβάνουν τη δωρεά φορητών σύγχρονων ψηφιακών Υπερηχοτομογράφων Υψηλής Ευκρίνειας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπως επίσης και τη δωρεά απινιδωτών και φορητών ηλεκτροκαρδιογράφων στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, της Καρύστου και της Κοζάνης, ενώ διένειμε και «πακέτα αγάπης» στους 101 κατοίκους στο Αργύρι, ένα απομακρυσμένο χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.

Με αφορμή τις εν λόγω δωρεές, ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής της Enel Green Power Ευρώπης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας μας βασίζεται στο μοντέλο της Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας, το οποίο σημαίνει να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ειδικά στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Αναγνωρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες ως συμμάχους στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον πλανήτη βιώσιμο και για αυτό θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό τους».

Cosmomed: Προσφορά εξοπλισμού σε δομές και κοινωνία

Έτσι, σε συνεννόηση με την ηγεσία και τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας, κινητοποίησε άμεσα το διεθνές δίκτυό της και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα φροντίζοντας για την τροφοδότηση, με προϊόντα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, ιατρικές ρόμπες, φόρμες, κ.λπ.) των υγειονομικών δομών της χώρας.

Παράλληλα, συμμετείχε στις προσφορές προς το Υπουργείο Υγείας με σχεδόν 1 εκατ. μάσκες, γυαλιά προστασίας και προστατευτικές στολές, ενώ έδωσε προτεραιότητα στις ανάγκες στήριξης της κοινωνίας, μέσω αρμόδιων φορέων, που χρειάστηκαν προϊόντα ατομικής προστασίας.

Data Communication: Συνεχίζει να «Εργάζεται από το Σπίτι» μέχρι τον Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα, έχοντας ως κύριες προτεραιότητες την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, καθώς και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών της, η εταιρεία διασφάλισε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας του 97% του ανθρώπινου δυναμικού της, τόσο την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, όσο και την ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων της.

Παράλληλα, η εταιρεία κράτησε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών και της ικανοποίησης των πελατών της, ανταποκρινόμενη στις συνεχείς νομοθετικές αλλαγές, και παρέμεινε εξωστρεφής, συνδεόμενη σε συνεχή βάση με συνεργάτες, υποψήφιους πελάτες και υποψήφιους εργαζομένους. Ως εκ τούτου, συνεχίζει την εξ αποστάσεως εργασία και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο, με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της να εργάζεται απρόσκοπτα.

KnowCrunch: Σε μορφή live webinar το «Facebook Fundamentals»

Ειδικότερα, το εν λόγω webinar απευθύνεται σε όσους θέλουν να χειρίζονται άριστα το Facebook, αλλά και να προωθούν στο Facebook το δικό τους brand ή των πελατών τους σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι μέσω του live webinar, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, να συμμετέχουν με video, audio και chat, να έχουν πρόσβαση στην ύλη και στα bonus files, αλλά και στο Facebook support Group, όπου οι instructors θα απαντήσουν σε κάθε απορία.

EBRD: Εγκαινιάζει διαδικτυακό χώρο μάθησης για μικρές επιχειρήσεις

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα «Μάθε πώς να … εν μέσω κρίσης», που φιλοξενείται στην πλατφόρμα The Know How Academy, είναι ένας κεντρικός κόμβος μάθησης όπου οι επιχειρηματίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρακτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου εκπαιδευτικού υλικού και συμβουλών διαχείρισης κρίσεων από εμπειρογνώμονες του κλάδου, αλλά και να συμμετάσχουν σε φόρουμ συζητήσεων.

Ο κόμβος θα προσφέρει επίσης συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη που διατίθεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τράπεζες σε 30 από τις οικονομίες όπου επενδύει η EBRD. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένου μέσω του Ευρωπαϊκού Κόμβου Επενδυτικών Συμβουλών το Καζακστάν και το Ταμείο Ενίσχυσης Μικρών Επιχειρήσεων της EBRD (Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Σουηδία, ΗΠΑ και Ταϊπέι Κίνα).

ΕΥ: Πλαίσιο για ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων μετά τον COVID-19

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τη διευκόλυνση της ασφαλούς επιστροφής του στο εργασιακό περιβάλλον, αποτελούμενο από δύο στάδια, ενώ περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο εργαλείων analytics και αξιολόγησης τεχνολογίας, σχεδιασμένα για να υποστηρίξουν τη διαχείριση κινδύνων και την κανονιστική συμμόρφωση, ενισχύοντας, παράλληλα, την εμπειρία των εργαζομένων στον χώρο εργασίας.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο πλαίσιο, η Ευτυχία Κασελάκη, εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι επιχειρήσεις και στην Ελλάδα, καλούνται σήμερα να σχεδιάσουν, αφενός, τη σταδιακή και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας και, αφετέρου, τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα, η οποία θα τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο, μέσα στο νέο αβέβαιο περιβάλλον που αναδύεται».

ΣΕΒ: Στο 20% αναμένεται η ανεργία το 2020

Ειδικότερα, προβλέπεται μείωση της απασχόλησης κατά 155 χιλ. άτομα, με τη μισθωτή απασχόληση να μειώνεται κατά 101 χιλ. άτομα και τους αυτοαπασχολούμενους κατά 54 χιλ., ενώ από τα 101 χιλ. άτομα της μισθωτής απασχόλησης, 13 χιλ. θα είναι περίπου η μείωση της απασχόλησης στον τουρισμό και 88 χιλ. στους λοιπούς κλάδους.

Τέλος, αναφορικά με τις προσλήψεις, εκτιμάται ότι την περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2020, οι καθαρές προσλήψεις στον τουρισμό θα είναι μειωμένες κατά 224 χιλ. άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και στους λοιπούς κλάδους κατά 141 χιλ. άτομα, τουτέστιν συνολικά περίπου 365 χιλ. ανέργους, αριθμός ο οποίος αυξάνεται σε περίπου 580 χιλ. άτομα αν προστεθούν οι αναλογούντες πληττόμενοι αυτοαπασχολούμενοι.

Epsilon Net College: Νέα συνεργασία με το University of Northampton

Συγκεκριμένα, το Epsilon Net College, μέσα από αυτή τη συνεργασία, προσφέρει σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τρείς διαφορετικές Ακαδημαϊκές Σχολές: Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών, Τουρισμού και Πληροφορικής, με τα προγράμματα που θα προσφερθούν να είναι: MSc Computing (computer network engineering), MSc Computing (internet technology & security), MA International Hotel Management, MBA, MA Human Resources, MA Accounting and Finance, BA International Tourism Management και BA Business.

Σημειώνεται ότι το University of Northampton διακρίνεται για την καινοτόμο προσέγγιση του σε ό,τι αφορά στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς και τη διεθνή φήμη του αναφορικά με την καλλιέργεια και δημιουργία αποφοίτων με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, ενώ του έχει απονεμηθεί το Χρυσό Βραβείο Αριστείας Διδασκαλίας (TEF).

Adecco: Οι πέντε κυρίαρχες τάσεις που θα καθορίσουν το νέο εργασιακό τοπίο

Συγκεκριμένα, η κρατική συμμετοχή στις αγορές εργασίας θα παραμείνει ισχυρή, ενώ η πανδημία, η οποία ενίσχυσε την έμφαση στις εθνικές αλυσίδες εφοδιασμού και τα τοπικά αποθέματα προμηθειών των κρατών, θα οδηγήσει στην απο-παγκοσμιοποίηση. Επίσης, θα υπάρξει ταχεία ψηφιοποίηση, με την τηλεργασία να μονιμοποιείται και τις εταιρείες και τους εργαζομένους να πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ θα δοθεί περισσότερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαφορετικότητα, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό του «κοινωνικού συμβολαίου».

Ως εκ τούτου, η οικονομική δραστηριότητα των χωρών, καθώς και η κοινωνική συνοχή πρέπει να διατηρηθούν, τα μέτρα στήριξης να παραταθούν και για το επόμενο διάστημα, η απασχόληση να υποστηριχθεί μέσα από την υιοθέτηση νέων πιο ευέλικτων μοντέλων εργασίας και να ενεργοποιηθούν, εγκαίρως, αποτελεσματικά πακέτα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, εμποδίζοντας φαινόμενα όπως οι πτωχεύσεις οργανισμών και η αύξηση της φτώχειας, τα οποία θα έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην επιθυμητή ανάκαμψη.