Πρωτοβουλία ΕΚΕ από Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas

Οι δύο εταιρείες, σε αυτή την πρώτη συνεργασία με την «Κιβωτό», αποφάσισαν να δωρίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργία ενός υπαίθριου σινεμά στις εγκαταστάσεις της θερινής κατασκήνωσης της οργάνωσης στη Ραφήνα. Οι περίπου 120 εθελοντές που συμμετείχαν διαμόρφωσαν με αγάπη και μεράκι τον χώρο, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί να μπορούν να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι κινηματογραφικές ταινίες.

Το Ξ.Ε.Ε. ενώνει τις δυνάμεις του με την Google

Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στην κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες, σε κάθε κύκλο-μέρος του προγράμματος του επιταχυντή. Σημειώνεται επίσης πως η Google θα προσφέρει στην ομάδα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα του CapsuleT με την υψηλότερη βαθμολογία μία επίσκεψη στο Google Campus που λαμβάνει χώρα στα γραφεία της εταιρείας στη Βαρσοβία.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην πλατφόρμα Corda Blockchain της R3

Το Corda είναι μια επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain που εξαλείφει τις δαπανηρές τριβές στις επιχειρηματικές συναλλαγές, επιτρέποντας στα ιδρύματα να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές με έξυπνα συμβόλαια (smart contracts), διασφαλίζοντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Οι στόχοι της συνεργασίας μεταξύ της R3 και του IFF περιλαμβάνουν την από κοινού έρευνα και συμβολή στον ανοικτό κώδικα λογισμικού της Corda, τη δημιουργία υλικού επαγγελματικής πιστοποίησης και τη συνδιοργάνωση Corda Bootcamps.

Το πρώτο κοινό bootcamp θα διοργανωθεί στο Decentralized 2019, την ετήσια σειρά συνεδρίων blockchain του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Το bootcamp θα είναι ένα ολοήμερο συνέδριο για όσους επιθυμούν να μάθουν τις βασικές πληροφορίες για την πλατφόρμα Corda Blockchain και να αρχίσουν να αναπτύσσουν το δικό τους CorDapp.

Δυο CR Index διακρίσεις για τη Μύλοι Λούλη

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε με το βραβείο Bronζe, σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων σε όλο το φάσμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα έλαβε και τη διάκριση «Έπαινος για το Περιβάλλον».

Βράβευση της Μέλισσα Κίκιζας στο CR Index

Το CR Index είναι ο πιο σημαντικός διεθνώς δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ημέρα Εθελοντισμού από την ΑΒ

Για πρώτη φορά, εργαζόμενοι – εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους γύρω από έναν ενιαίο σκοπό. Με κεντρικό μήνυμα «Φροντίζουμε την πόλη μας» και σύνθημα #allazoumesinithies, 5.000 εθελοντές από 305 καταστήματα αφιέρωσαν την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ στο περιβάλλον.

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική εκστρατεία Let’s Do it Greece και την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, οι εθελοντές – εργαζόμενοι της ΑΒ είχαν μια κοινή αποστολή: να κάνουν τις γειτονιές της Ελλάδας πιο όμορφες και πιο καθαρές, μειώνοντας, ταυτόχρονα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο χάρτη της Ελλάδας.

Εθνική Ασφαλιστική: Διάκριση στο CR INDEX

Αυτή τη φορά βραβεύθηκε για τις υψηλές επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, βάσει της αξιολόγησης CRI Pass. Το βραβείο παρέλαβε η Μαρία Κόρακα, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Εθνική Ασφαλιστική «πέρασε» με επιτυχία την αξιολόγηση CRI Pass με ποσοστό 64%.

Summer pre-book για τα μεταπτυχιακά της ΕΕΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι τα executive εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη και ενίσχυση απαραίτητων soft skills που ζητά η αγορά εργασίας, όπως Leadership, Effective Communication, Team Building, Creativity.

Καινοτόμες ιδέες φοιτητών ανέδειξε το Ecotrophelia 2019

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία το φθινόπωρο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης ANUGA. Το 1ο βραβείο καθώς και το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας», απονεμήθηκαν στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το προϊόν «GReatings», ένα γευστικό, οικολογικό, έτοιμο προς μαγείρεμα γεύμα, βασισμένο σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Ο Ε. Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, δήλωσε: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια των νέων φοιτητών να προωθήσουν την έρευνα και την καινοτομία, καθώς μπορούν να αποτελέσουν φυτώριο ιδεών, αλλά και μία σημαντική “δύναμη” για τον κλάδο μας και την οικονομία της χώρας».

Κωτσόβολος: Πάνω από 1.500 συμμετέχοντες στην «Ημέρα Καλής Πράξης»

Οι 1.550 εθελοντές της εταιρείας από τα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία, τις αποθήκες και το κέντρο διανομής επισκευών της εταιρείας, την Κυριακή 9 Ιουνίου, μοιράστηκαν σε 72 ομάδες και συμμετείχαν δυναμικά σε πολλαπλές δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την τρίτη ηλικία ή το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά, η ομάδα των Κεντρικών Γραφείων της Κωτσόβολος για ακόμη μία χρονιά άφησε σημαντικό έργο πίσω της, αφιερώνοντας μία ημέρα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, όπου ενδεικτικά οι εθελοντές της Κωτσόβολος ανέλαβαν να ετοιμάσουν προϊόντα για το e-shop του οργανισμού.

Παράλληλα, η Κωτσόβολος, σε συνεργασία με τον συνεργάτη της εταιρείας Generali, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας της ΕΛΕΠΑΠ, και κατάφεραν να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας 2 παιδιών της εξασφαλίζοντας τις θεραπείες τους για ένα χρόνο. Η ομάδα από το κατάστημα της Καλαμάτας πέρασε την ημέρα της στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ η ομάδα του καταστήματος στην Οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη αφιέρωσε την ημέρα της στον σύλλογο «Λάμψη», την παιδαγωγική κλινική της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, προσφέροντάς τους φάρμακα και αναλώσιμα.