L’Oreal Hellas: Περισσότερα από 200 στελέχη σε εθελοντική ενέργεια

Πρόκειται για μια Δράση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, που επιτρέπει στους εργαζόμενους να αφιερώνουν μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα για να βοηθήσουν με την προσωπική τους συμμετοχή το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της φετινής Δράσης, οι εργαζόμενοι της L’Oreal Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με σκοπό να κάνουν πραγματικότητα τις ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες.

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι της L’Oreal Hellas, με την καθοδήγηση του Make-A-Wish, έβαλαν τη δημιουργική τους σκέψη σε δράση, σχεδιάζοντας με φαντασία, αγάπη και ευαισθησία, το λεπτομερές πλάνο υλοποίησης μια σειράς ευχών παιδιών που μάχονται ενάντια σε σοβαρές ασθένειες. Η L’Oreal Hellas, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον αντίκτυπο της Δράσης, υιοθέτησε όλες τις ευχές που άγγιξαν δημιουργικά οι εργαζόμενοί της, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση υλοποίησή τους.

Pernod Ricard: Δράσεις ΕΚΕ για το περιβάλλον από τους εργαζόμενους

Για το 2018, και με κεντρικό θέμα την προσφορά στο Περιβάλλον, οι υπάλληλοι της Pernod Ricard Hellas σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη συνεργάστηκαν με αντίστοιχες περιβαλλοντικές οργανώσεις για τρεις δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα, στη Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και στον κόλπο της Καλλονής. O Cyril Claquin, Μanaging Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η 7η Ιουνίου, η Responsib’ALL Day της Pernod Ricard είναι μια μέρα που περιμένουν με ενθουσιασμό όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου παγκοσμίως.  Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, τα γραφεία μας σε όλον τον κόσμο ουσιαστικά κλείνουν, και όλοι συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις».

Δράσεις ΕΚΕ από τους εργαζόμενους στη Vodafone

Ως μέρος του ανανεωμένου και πολύπλευρου σχήματος εθελοντισμού της Vodafone, ομάδες εργαζομένων έκαναν θετική διαφορά για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Μεσόγειος SOS», τους «Γιατρούς του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού», την οργάνωση «Μπορούμε» και τον σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» προσφέροντας τον χρόνο, την ενέργεια και τις ικανότητές τους.

Μέσω του Προγράμματος Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ της Vodafone, συνελέγησαν, με τη συμμετοχή του κοινού, προϊόντα κινητής επικοινωνίας σε περίπου 800 σημεία συλλογής της Vodafone σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, η εταιρεία διέθεσε τα έσοδα που προέκυψαν από την ανακύκλωση των υλικών αυτών στο «Δίκτυο Μεσόγειος SOS» για την πραγματοποίηση καθαρισμού ακτών.

Ημέρα Εθελοντισμού στη Henkel Hellas

Σημείο συνάντησης της Ημέρας Εθελοντισμού ήταν η παιδική χαρά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, η οποία ήταν δωρεά της Henkel Hellas και είχε εγκαινιαστεί μερικές μέρες νωρίτερα. Ειδικότερα, όλοι οι υπάλληλοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, ώστε να προχωρούν παράλληλα τις εργασίες της ημέρας και το βάψιμο των κάγκελων των εξωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων.

Ο Γιώργος Τσουνάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel Hellas ανέφερε σχετικά: «Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε ενεργά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Ευχόμαστε τα παιδιά να χαρούν την καινούρια παιδική χαρά και να δημιουργήσουν πολλές χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις! Ξεκινήσαμε με τη δωρεά της νέας παιδικής χαράς και συνεχίσαμε με την 1η Ημέρα Εθελοντισμού».

PwC Ελλάδας: Οι εργαζόμενοι στο επίκεντρο της κοινωνικής προσφοράς της

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εθελοντισμού «One for One» στο πλαίσιο του οποίου για κάθε ώρα εθελοντικού έργου, θα προσφέρει ένα ευρώ σε ΜΚΟ επιλογής των εργαζομένων της. Μέσα από το πρόγραμμα, η PwC Ελλάδας επιδιώκει την επίτευξη υψηλότερης εμπλοκής των εργαζομένων της στο πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, φέρνοντας τους έτσι πιο κοντά με την έννοια του εθελοντισμού και τα συναισθηματικά οφέλη που εμπεριέχει για τον εργαζόμενο.

Παράλληλα, ενδυναμώνει τη δράση της, πιστή στο όραμα της για τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τον εντοπισμό λύσεων σε σημαντικά προβλήματα. Ο Μάριος Ψάλτης, CEO, PwC Ελλάδας, σχολίασε: «Εδώ και χρόνια, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα, διατηρώντας πάντα τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο. Ο εθελοντισμός έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την κοινωνία όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή. Μέσα από τις δράσεις μας και το πρόγραμμα One for One ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να προάγουν τη συλλογικότητα και να κάνουν τη διαφορά».

Νέα δράση της Eurobank για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Συγκεκριμένα, η συμμαχία Eurobank-Ryerson University έχει στόχο να εξασφαλίσει νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δικτύωσης για το ελληνικό startup οικοσύστημα, αλλά και πρόσβαση νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, αναπτύσσονται συνέργειες μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε σχετικά: «H Eurobank επενδύει στρατηγικά στην υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της, με όραμα και αξιόπιστες προτάσεις, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς τάσεις. Η έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ήταν στρατηγική επιλογή για τη Eurobank. Συμφωνίες, όπως η στρατηγική μας σύμπραξη με το διεθνούς κύρους Ryerson University, θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια και ανάπτυξη που θα έχουν στη διάθεση τους πολλά υποσχόμενοι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες».

Η Deloitte διοργανώνει Coding School στη Θεσσαλονίκη

Στο τέλος της εκπαίδευσής τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους και θα έχουν αναπτύξει τις ικανότητές τους στο μέγιστο βαθμό, μέσα από τα έμπειρα στελέχη της Deloitte, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια μόνιμη θέση εργασίας στο νεοσύστατο Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας της εταιρείας.

Schneider Electric: Εκδήλωση για την ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στα γραφεία στην Αθήνα, η εταιρεία διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες γυναίκες Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Αυτοματισμού. Απόφοιτες και τελειόφοιτες γυναίκες που βρίσκονται στη διαδικασία έναρξης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τις γυναίκες εργαζόμενες της Schneider Electric αλλά και με τον Γενικό και τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας για τη δική τους επαγγελματική πορεία, τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου κ.ά.

Η Γεωργία Μαλαματένιου, HR Business Partner, Schneider Electric Ελλάδα & Κύπρος, ανέφερε: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε μια από τις επιχειρήσεις, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, με μεγάλο βαθμό διαφορετικότητας ενώ δραστηριοποιούμαστε σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πιστεύουμε πως έχει μεγάλη σημασία, καθώς η ενθάρρυνση και η στήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης νέων γυναικών ηλεκτρολόγων μηχανικών με ταλέντο, δεν πρέπει να σταματάει εντός των ορίων της εταιρείας μας.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή η εκδήλωση αλλά και ομιλίες και συμμετοχές μας σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας, αποτελούν πρακτικές που μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε ως θετική δύναμη αλλαγής των στερεοτύπων και στο χτίσιμο νέων υποψηφίων στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και όραμα για τα επόμενα χρόνια».

CollegeLink: Συνεργασία με Accenture και Interamerican

Έτσι, όλο και περισσότερες καταξιωμένες και ανερχόμενες εταιρείες την εμπιστεύονται για την κάλυψη των αναγκών τους σε Internships & Entry-Level θέσεις. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τόσο η Accenture όσο και η Interamerican επιβεβαιώνουν τη διάθεσή τους να επενδύσουν σε νέους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε έναν οργανισμό με εξαιρετικές προοπτικές» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Ήμελος, συν-ιδρυτής της CollegeLink.

ΟΑΕΔ: Εκδηλώσεις με θέμα «Green Skills»

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου, 10.30 – 15.00, σε αίθουσα της ΧΑΝΘ, με τη συμμετοχή περίπου 60 νέων ηλικίας 16-18 ετών και στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου, ώρα 10.00 – 13.30, στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «SPORTS VILLAGE Athitaki» στο Γραμματικό Αττικής, με τη συμμετοχή περίπου 100 νέων ηλικίας 14-16 ετών. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες.