Πρόγραμμα Financial Planning για συνεργάτες Interamerican

Το πρόγραμμα ήταν εστιασμένο στη συμβουλευτική πώληση και ενίσχυσε τις δεξιότητες των ασφαλιστικών συμβούλων. Αναπτύχθηκαν τα θέματα: καλλιέργεια μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης, καλές πρακτικές επικοινωνίας, αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας του Financial Planner και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών.

Το ReGeneration για πρώτη φορά στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του ReGeneration θα βρίσκεται στην 84η ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο Digital Greece Pavilion, μια πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη ΔΕΘ – HELEXPO, όπου από τις 9 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, μέσω του «Education to Employment Pathways» ReGeneration Corner, θα φιλοξενεί πολυθεματικές ομιλίες και workshops για ένα ευρύ φάσμα κοινού, ενώ 20 περίπου εισηγητές που ανήκουν στον χώρο των επιχειρήσεων και της συμβουλευτικής θα μεταφέρουν την εμπειρία, αλλά και τις προσωπικές ιστορίες επιτυχίας τους. Τα workshops και οι ομιλίες που θα πραγματοποιούνται καθημερινά περιλαμβάνουν θεματολογίες όπως προετοιμασία βιογραφικού, αποτελεσματικό marketing, networking, personal branding, ενώ τα δύο panels και το ένα workshop που έχουν προγραμματιστεί θα καλύψουν θέματα όπως εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα.

Πάνω από 40 διεθνείς ομιλητές συμμετέχουν στο RG Connect19

Με τίτλο «Greece Open for Business- Η Ελλάδα ανοιχτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα», το φετινό συνέδριο θα τρέξει με τρία ταυτόχρονα δρώμενα «Connect, Learn και Inspire», παρουσιάζοντας ομιλίες που εμπνέουν, πρακτικά σεμινάρια και ευκαιρίες για δικτύωση. Το μονοήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στα γραφεία της εταιρείας Allen & Overy LLP στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το London Business School, το London School of Economics και το Κέντρο South East European Studies (SEESOX) του University of Oxford.

Το RG Connect19 θα φιλοξενήσει πάνω από 40 διεθνείς ομιλητές και πάνω 10 startup εταιρείες από το δίκτυο του Reload Greece. Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold VC), Φίλιππα Μιχάλη (Allianz Greece), Ιωάννης Κωνσταντινίδης (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας), Λιάνα Γούτα (Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια), Δρ. Νικόλαος Μαυρίδης (Interactive Robots and Media Lab).

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: 13η Εθελοντική Αιμοδοσία Εργαζομένων

Ειδικότερα, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και οι εργαζόμενοί του απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στο ευρύ κοινό, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της δράσης.

Upstream: Ξεκινά το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης για software engineers

Η Upstream διατηρεί το κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα, επομένως η στελέχωση του σχετικού τμήματος είναι σημαντική αφού προσφέρει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία με διεθνείς προοπτικές. Στόχος του προγράμματος Start at Upstream είναι να προσελκύσει νέες και νέους ταλαντούχους μηχανικούς υπολογιστών, να ενισχύσει τις επαγγελματικές τους δεξιότητες με την απασχόλησή τους σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, διεθνών προδιαγραφών, έχοντας ως μέντορες τους καλύτερους μηχανικούς λογισμικού της αγοράς.

Μετά το τέλος της περιόδου της δωδεκάμηνης πρακτικής άσκησης, η εταιρεία προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της μέρος των νέων μηχανικών καλύπτοντας οργανικές θέσεις. Ήδη από την ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα Start at Upstream έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δεκάδων νέων μηχανικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Οι 10 υποψήφιοι μετά τη διαδικασία αξιολόγησης θα ενταχθούν στην ομάδα της Upstream τον Οκτώβριο.

Διάκριση για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αναδεικνύεται και επιβραβεύεται τόσο ως Όμιλος όσο και ως εταιρεία που εστιάζει σε επιχειρηματικές πρακτικές Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και ΕΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατατάσσεται στην 56η θέση από τους 150 Ομίλους στην Ελλάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού (59η θέση το 2017). Βρίσκεται επίσης στην 3η θέση από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών με βάση τον αριθμό προσωπικού (4η θέση το 2017). Τέλος, είναι μία από τις 69 εταιρίες στην Ελλάδα που δημοσιεύουν απολογισμό βιωσιμότητας βάσει GRI-G4.

Νέο σεμινάριο για τα Πρότυπα GRI από την ΕΥ

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εγκεκριμένους -από το GRI- εκπαιδευτές του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής & Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος και με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών από ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται στον χώρο της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την προσέγγισή τους στην κατάρτιση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης ή και σε όσους αναζητούν καθοδήγηση για την κατάρτιση της πρώτης τους Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ειδική αναφορά θα γίνει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη δημοσιοποίηση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, απευθείας από τον οργανισμό GRI.

Ο ΔΕΣΦΑ ενεργός σύμμαχος του Brain Regain

Το Brain Regain αποτελεί μια πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» και απευθύνεται σε Έλληνες που βρέθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών προοπτικών. Έχοντας ως όραμα τον επαναπατρισμό των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών, που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων επαγγελματιών του εξωτερικού.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το Brain Regain καλωσόρισε τον ΔΕΣΦΑ μαζί με άλλες εταιρείες, οι οποίες ενίσχυσαν τη συμμαχία, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της λειτουργίας της online πλατφόρμας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα από Έλληνες του εξωτερικού. Από την πλευρά του ΔΕΣΦΑ, μέντορες είναι: ο Πέτρος Θεοδωράκης, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών και ο Αδαμάντιος Λέντσιος, Senior Advisor.

Στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστη¬ριότητας του ΔΕΣΦΑ, βρίσκεται η πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του θα έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα, όταν συντελείται σε ένα εύρωστο κοινωνικά περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Διαχειριστής ενεργεί συστηματικά για τη βελτίωση, όχι μόνο του ενεργειακού τομέα, αλλά και όλων των πτυχών του φάσματος του προγράμματος ΕΚΕ, με απώτερο στόχο: οι αποφάσεις και οι δράσεις του να υποστηρίζουν την ελληνική κοινωνία, να προστατεύουν το περιβάλλον και να προωθούν τις αρχές της Επιχειρηματικής Αριστείας, δημιουργώντας αξία για το σύνολο των κοινωνικών του εταίρων.

Το Ίδρυμα Vodafone λανσάρει το Generation Next

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, 12-18 ετών, αλλά και καθηγητές, από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, μπορούν εύκολα και δωρεάν να περιηγηθούν στην πλατφόρμα vodafonegenerationnext.gr, να εμπνευστούν, αλλά και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις σε βασικές θεματικές STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), μέσα από μία ποικιλία εκπαιδευτικών ενοτήτων όπως Αστρονομία, App Development, Internet of Things.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Do it Yourself δραστηριότητες, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές και να δώσουν λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας, συμμετέχοντας σε έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό. Το Generation Next αποτελεί την εξέλιξη του προγράμματος STEMpowering Youth.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Η επιτυχία του προγράμματος STEMpowering Youth, που μετράει ήδη περίπου 22.200 επωφελούμενους από όλη την Ελλάδα και τα έμπρακτα αποτελέσματα στα 3 χρόνια υλοποίησής του, ήταν καθοριστικής σημασίας, ώστε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στη δυναμική της νέας γενιάς».

Ρεκόρ απασχόλησης στον τουρισμό

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του ΙΝΣΕΤΕ, σε αντίθεση με τους λοιπούς κλάδους, η απασχόληση σε καταλύματα και εστίαση κατέγραψε, το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018, τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων (411,1 χιλ.) από το 2009, υπερβαίνοντας και το προηγούμενο υψηλότερο σημείο του 2017 (398,7 χιλ.). Η απασχόληση στα καταλύματα και στην εστίαση μεταξύ 2009 και 2018 αυξήθηκε κατά 12,7%, σε αντίθεση με τους λοιπούς κλάδους, όπου η απασχόληση την ίδια περίοδο κατέγραψε μείωση κατά 18,2%.

Παράλληλα, οι μελετητές παρατηρούν αύξηση της μερικής απασχόλησης, μετά την ανάκαμψή του το 2013, ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας, η οποία εκτιμάται πως δεν λειτούργησε εις βάρος της πλήρους απασχόλησης αλλά προστέθηκε στην αύξηση αυτής.  Μάλιστα, η μερική απασχόληση στην Ελλάδα, τόσο στα καταλύματα και στην εστίαση (16,3%) όσο και στους λοιπούς κλάδους (8,5%), είναι περίπου η μισή σε σχέση με τα επίπεδα της Ε.Ε.