Δηλώσεις συμμετοχής στην πιστοποίηση IIP

Η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) προσφέρει ως Εθνικός Εκπρόσωπος του Διεθνούς Προτύπου Investors in People (IIP) την ομώνυμη Πιστοποίηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα. Στη διαδικασία Πιστοποίησης με το Πρότυπο IIP η ΕΕΔΕ έχει πιστοποιήσει και συνεργάζεται με τους συμβουλευτικούς ομίλους ICAP Group, HAY Group, KPMG και PricewaterhouseCoopers (όπως ήδη αναφέρθηκε) καθώς και με τους ανεξάρτητους Έλληνες συμβούλους κ.κ Γεωργικόπουλο Κώστα, Γλάρο Αντώνη, Δημαράτου Αγγελική, Κουναλάκη Μαρίνα, Μακέδο Χρήστο και Παπαθανασίου Δημήτρη.

Η τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στην πιστοποίηση IIP είναι η Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες www.eede.gr.

Επιτυχημένες διαπραγματεύσεις

Εισηγητής θα είναι ο Θεόδωρος Παπαγλάστρας, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεγάλη εμπειρία σε Διευθυντικές θέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το σεμινάριο προσφέρεται και ως ενδοεπιχειρησιακό, με case studies που διαμορφώνονται με δεδομένα της εταιρείας που συμμετέχει.

High Impact Presentations

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη όλων των επιπέδων, τα οποία χρειάζεται να κάνουν αποτελεσματικές παρουσιάσεις μπροστά σε οποιοδήποτε κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο www.dalecarnegie.gr.

Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Q-Training

Στο «3 Days ROI Workshop: Proving the value of Training & HR» που στοχεύσει στην κατανόηση της μεθοδολογίας ROI, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη μεθοδολογία μέτρησης και υπολογισμού της απόδοσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των ενεργειών HR και να την εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους. Το πρόγραμμα, που προσφέρεται σε συνεργασία με το ROI Institute έχει διάρκεια 24 ώρες και θα διεξαχθεί στην Αθήνα (7,8,9/12) στη Θεσσαλονίκη (18,19,20 /11) και στην Κύπρο (30/11 και 1,2/12).

Το «Training Need Analysis: Εργαλεία, Μεθοδολογία και Τεχνικές» απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες Στελεχών τμημάτων Human Resources Management αλλά και άλλων βαθμίδων Στελεχών που στα πλαίσια των καθηκόντων τους εφαρμόζουν διαδικασίες ανάλυσης εκπαιδευτικών αναγκών των Στελεχών της επιχείρησης ή της ομάδας τους. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Επίσης, η Q-Training διοργανώνει το σεμινάριο Certified Information Systems Auditor (CISA®) στις 9-13 Νοεμβρίου στο Εκπαιδευτικό της Κέντρο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις για την πιστοποίηση (CISA®) και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πιστοποιήσεις του ISACA®. Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected] και [email protected] ή στο τηλέφωνο 210-9244468.

Πολυπολιτι- σμικές Επιχειρήσεις και Διαφορετικότητα

Στο πλαίσιο αυτό η ισότητα όλων στην απασχόληση, εκπαίδευση και επαγγελματική εξέλιξη, αποτελεί βασική προτεραιότητα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η αντιμετώπιση του θέματος της προώθησης της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας είναι ένας σύνθετος και δύσκολος επιχειρηματικός στόχος στο σημερινό εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον. Η καταπολέμηση της ανισότητας θεωρείται κρίσιμος παράγοντας όχι μόνο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στόχος του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) , τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009, είναι η κατανόηση και αναγνώριση της διαφορετικότητας ως συστατικού της σύγχρονης πολυπολιτισμικής επιχείρησης και η ανάδειξη καλών πρακτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Διευθύνοντες Συμβούλους, Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, φοιτητές, κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 – 33 87 422 ή στην ιστοσελίδα www.csrhellas.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αύξηση ανεργίας στη Βουλγαρία το Σεπτέμβριο 2009

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 15 μηνών. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, υπήρχαν 297.501 άνεργοι, 6.000 περισσότεροι από τον Αύγουστο του 2009. Ωστόσο, επίσης τον Σεπτέμβριο 2009, 41% περισσότεροι άνθρωποι, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, βρήκαν μια νέα θέση εργασίας. Το μέσο ποσοστό ανεργίας για τους πρώτους εννέα μήνες του 2009 αντιστοιχεί στο 7,22%.

Το ποσοστό ανεργίας στη Βουλγαρία είναι υψηλότερο στους τομείς των υπηρεσιών (49,8%) και της βιομηχανίας (29,7%). Στη μεταποίηση, στο λιανικό εμπόριο, στις κατασκευές και στην κρατική διοίκηση καταγράφονται ποσοστά ανεργίας 20,8%, 16,9%, 8% και 7,3% αντίστοιχα. Σε επτά περιφέρειες της χώρας το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο ήταν χαμηλότερο από το μέσο όρο της χώρας. Συγκεκριμένα, στη Σόφια (2,4%), στο Μπουργκάς (4,17%), στη Βάρνα (5,62%), στο Γκάμπροβο (5,83%), στη Στάρα Ζαγόρα (6,63%), στη Φιλιππούπολη (7,39%) και στο Πέρνικ, (7,97%). Το υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στο Σμόλιαν (14,78%), στη Μοντάνα (13,61%) και στο Ταργκόβιστε (13,58).

Πηγή: www.agora.mfa.gr

Περισσότερο αισιόδοξοι οι Ρουμάνοι μάνατζερ

Το 15% των μάνατζερ, πιστεύει ότι η διεθνής οικονομική κρίση είχε θετική επίπτωση στις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με έρευνα της αυστριακής IMAS για λογαριασμό του τραπεζικού ομίλου Erste. Από την έρευνα προκύπτει ότι το 63% των στελεχών διακρίνει κάποια επίπτωση στις επιχειρήσεις τους, το 7% πιστεύει ότι η κρίση είχε έντονα αρνητική επίπτωση στις επιχειρήσεις τους ενώ το 16% δήλωσε ότι η κρίση δεν είχε επίπτωση στις επιχειρήσεις τους. Τα Αυστριακά στελέχη είναι λίγο πιο αισιόδοξα καθώς μόνο το 6% πιστεύει ότι η κρίση είχε θετική επίπτωση στις επιχειρήσεις τους ενώ το 33% των επιχειρήσεων της Αυστρίας δεν είδαν αλλαγές στη δραστηριότητά τους από την έναρξη της κρίσης το περασμένο έτος. Στον αντίποδα οι Ουκρανοί, εμφανίζονται ακόμα πιο απαισιόδοξοι καθώς το 86% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους είχαν χειρότερη πορεία το περασμένο έτος.

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται και οι Ούγγροι μάνατζερ με το 82% να δηλώνει ότι η κρίση είχε αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητές τους. Μόλις 8% των Ούγγρων δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν επηρεάστηκαν από την κρίση.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Μαζικές απολύσεις προανήγγειλε η Sun Microsystems

Οι απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έγγραφο της Sun, το οποίο στάλθηκε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Πηγή: in.gr

Ουγγαρία: πάνω από 2.500 απολύσεις από την General Electric

Ο Phil Marshall, διευθυντής της GE Lighting στην Ευρώπη, δήλωσε ότι προς το παρόν η απόφαση αποτελεί απλώς μία «σύσταση», προσθέτοντας ότι εκκρεμούν συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα.

Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από το πλήρες κλείσιμο ενός εργοστασίου της General Electric στην πόλη Vats, που απασχολεί 700 άτομα. Άλλοι 1.300 υπάλληλοι, από το σύνολο των 1.750 που εργάζονται στην πόλη Nagykanizsa, σχεδιάζεται να απολυθούν. Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την απόφαση «συρρίκνωσης» των δραστηριοτήτων της στην Ουγγαρία και το κλείσιμο του εργοστασίου στο Vats στις συνέπειες πρόσφατης οδηγίας της Ε.Ε. που θέτει εκτός νόμου τους παραδοσιακούς λαμπτήρες βολφραμίου ώστε να υιοθετηθούν οικονομικότεροι.

Σημειώνεται ότι η General Electric απασχολεί σήμερα 14.000 άτομα στην Ουγγαρία σε τομείς όπως η ενέργεια, η αεροπορική βιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη, η διαχείριση υδάτινων πόρων και τα ηλεκτρονικά.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Διάσωση 250.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής, το σχέδιο ανάκαμψης επέτρεψε στις αμερικανικές Πολιτείες να καλύψουν σχεδόν όλα τα ελλείμματα που εμπόδιζαν την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του 2009 και 2010.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασώσει ή να δημιουργήσει συνολικά 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πριν από το τέλος του 2010.