--> 

Το 92% των εργοδοτών δε θα προσλάμβαναν ξανά τουλάχιστον έναν υπάλληλό τους

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 17% του δείγματος θα άλλαζε ολόκληρο το προσωπικό του.

Μόνο το 8% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, θα επαναπροσλάμβαναν όλους τους εργαζομένους τους, αφού είναι απολύτως ικανοποιημένοι από το επίπεδο εργασίας και δέσμευσης των τελευταίων.

Η έρευνα, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος σε κάθε οργανισμό, συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά σε σχέση με τη συνέντευξη πρόσληψης. Μάλιστα, το 62% των εργοδοτών πιστεύει ότι είπαν ψέματα στη διαδικασία της συνέντευξης ή, ακόμα, και στο βιογραφικό τους σχετικά με τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

To 74% των μάνατζερ ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον ένας από τους υφισταμένους τους εμφανίζεται ανικανοποίητος από τη δουλειά του και χωρίς κίνητρο για εργασία με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η απόδοσή του.

Πηγή: www.hrlook.com

Ανισότητα στις απολαβές ανδρών – γυναικών στη Μ. Βρετανία

Το συγκεκριμένο φαινόμενο έφερε στο φως η ετήσια καθιερωμένη έρευνα, σχετικά με τις ώρες εργασίας και τις οικονομικές απολαβές (ASHE).

O Gerwyn Davies, Σύμβουλος σε θέματα δημόσιας πολιτικής του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), δήλωσε: «Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να προσπαθήσουν ακόμα πιο έντονα για να καλύψουν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων. Πάντως, θα ήταν υπεραπλούστευση να ερμηνεύσουμε τη συγκεκριμένη τάση σαν αποτέλεσμα διακρίσεων εις βάρος των γυναικών εκ μέρους των εργοδοτών. Υπάρχει πιθανότητα τα νούμερα να αντικατοπτρίζουν την ανισότητα στις αμοιβές των διαφορετικών επαγγελμάτων που ασκούνται από τα δύο φύλα. Επιπλέον, ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα των επιλογών των γυναικών να αφιερώσουν χρόνο στη φροντίδα ηλικιωμένων και παιδιών. Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπ’όψη προτού η πολιτεία καταλήξει σε μέτρα τα οποία θα καταπολεμήσει την κατάσταση».

Οι καλύτερες χώρες για το «ασθενές φύλο»

Για του λόγου το αληθές, οι τρεις χώρες που φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World Economic Forum για την ισότητα των δύο φύλων βρίσκονται στη γηραιά ήπειρο. Η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Σουηδία φαίνεται να είναι οι «επίγειοι παράδεισοι» για τις γυναίκες. Επιπλέον, 16 από τις 30 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι δυτικοευρωπαϊκές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μόλις στην 27η θέση της κατάταξης, πίσω από το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη και τη Μολδαβία.

Αυτό που σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση είναι ότι από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες χαρακτηρίζονται κράτη της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Η Υεμένη έρχεται τελευταία κατακτώντας την 130η θέση.

Πηγή: Forbes

Ξεκίνησε ο 15ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός

Ο συγκεκριμένος θεσμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, φιλοδοξεί να φέρει τους αυριανούς επαγγελματίες κοντά στο επιχειρηματικό κόσμο. Παράλληλα, προσφέρει στους συμμετέχοντες σημαντικά βραβεία, όπως μεταπτυχιακές σπουδές, χρηματικά βραβεία και μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Πρόεδρος της φετινής επιτροπής αξιολόγησης θα είναι ο Θάνος Σκούρας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, μέλη της επιτροπής θα είναι οι Σοφία Κουνελάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της VIVODI Τηλεπικοινωνίες, Παύλος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανρος Σαμαράς, Αρχιτέκτων και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Στέλιος Σταυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Piscines Ideales.

Δραματική άνοδος της ανεργίας στη ζώνη του ΟΟΣΑ

Αυτό σημαίνει ο συνολικός αριθμός των ανέργων των κρατών, που συναποτελούν το συγκεκριμένο θεσμό, θα σκαρφαλώσει από τα 34 εκατομμύρια στα οποία βρίσκεται σήμερα στα 42 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Ο δείκτης της ανεργίας, στο σύνολο της ζώνης του ΟΟΣΑ, αναμένεται να ξεπεράσει το σημερινό 5,9% και να αγγίξει το 6,9% το 2009 και το 7,2% το 2010.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, τη δριμύτερη άνοδο της ανεργίας πρόκειται να αντιμετωπίσει η ευρωζώνη. Τα στοιχεία της μελέτης προβλέπουν ότι από το 7,4%, στο οποίο βρίσκεται φέτος, το 2009 θα διαμορφωθεί στο 8,6% και στο 9 το 2010. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, για τις ΗΠΑ ο ΟΟΣΑ προβλέπει μια πιο μέτρια αύξηση της ανεργίας απ’ό,τι στη γηραιά ήπειρο (7,3% το 2009 και 7,5% το 2010 έναντι 5,7% όπου βρίσκεται σήμερα). Για την Ιαπωνία, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι η ανεργία θα παραμείνει στο 4,4% κατά τα δύο ερχόμενα έτη.

Προπληρωμή επιδόματος ανεργίας και δώρου από 01.12

Όπως σημειώνεται, το ύψος του τακτικού επιδόματος ανεργίας ανέρχεται στα 430,75 το μήνα, ενώ για κάθε εξαρτώμενο από τον άνεργο μέλος της οικογενείας του το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Στο μεταξύ, από σήμερα Παρασκευή ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή σε δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων ανέρχεται στα 124 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 10.000 θέσεις απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας 2008 προβλέπει την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας που θα απευθύνονται σε ανέργους 31-44 ετών με προϋπολογισμό 64,8 εκατ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2010.
  • Το πρόγραμμα αυταπασχόλησης αφορά 3.500 ανέργους από 33-64 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους ατομική επιχείρηση, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης το 2008 και 2009.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Βραβείο πράσινης καινοτομίας στην ΑΤΕ

Η Αγροτική Τράπεζα προμηθεύτηκε προϊόντα ψύξης από την Alpha Grissin Infotech, για τους χώρους των Data Center, του πιο σύγχρονου μηχανικού κέντρου στην Ελλάδα, στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Πηγή: Emea Business Monitor

Έναρξη του 4ου Global Management Challenge στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο στης εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων συζήτηση με θέμα «Επαγγελματική Εξέλιξη: με άξονα την Ελλάδα και διεθνή προσανατολισμό», στην οποία συμμετείχαν οι Κυριάκος Κορολής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ernst&Young, Μαρία Θεμελή, Αναπληρώτρια Δ/ντρια Επικοινωνίας στη Marfin Egantia Bank, Σταύρος Ισαακίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην OTE Academy, Αντώνης Χατζηαντωνάς, Partner της PricewaterhouseCoopers και Αννα Μαμαλάκη, Διευθύντρια Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον Όμιλο Τιτάν.

Τόσο οι προαναφερθέντες όσο και οι πανεπιστημιακοί Γ. Μποχώρης, Καθηγητής και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΜΒΑ TQM) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γ. Ιωάννου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής International ΜΒΑ, τόνισαν τη δυναμική του θεσμού και ανέδειξαν τη σημασία του, όσον αφορά στην επαγγελματική εξέλιξη των νέων που συμμετέχουν.

Επίσημος χορηγός του φετινού διαγωνισμού, είναι η Sony, ενώ συμμετέχουν ως Μέντορες οι εταιρείες Ernst& Young, Marfin Egnatia Bank, OTEacademy, PricewaterhouseCoopers και Τιτάν.

Υποψήφιο για βραβείο το Best Seller του Δημήτρη Μπουραντά

Πρόσφατα, προτάθηκε, από τις «λέσχες ανάγνωσης» και Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, για το βραβείο αναγνωστών μαζί με άλλα 13 μυθιστορήματα. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ και η ψηφοφορία των αναγνωστών γίνεται μέσω SMS (με απλή χρέωση μηνύματος).

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν, μπορούν να στείλουν, έως και τις 7 Δεκεμβρίου, ένα μήνυμα στον αριθμό 54160, γράφοντας ΒΑ(κενό)9.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιστολόγιο του συγγραφέα www.bourantas.blogspot.com

Χάσμα στις αμοιβές ανώτατων στελεχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Εκτός από το ύψος των απολαβών διαφοροποιείται και η σύνθεση των «πακέτων» αμοιβών. Πράγματι, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το μεγαλύτερο μέρος (59%) του πακέτου αποτελείται από τις αμοιβές για τα μακροπρόθεσμα κίνητρα με το μισθό να αντιστοιχεί μόνο στο 10% της αμοιβής. Στη γηραιά ήπειρο η εικόνα είναι διαφορετική. Ο μισθός αποτελεί το 27% του πακέτου και το bonus το 38%.

Επιπρόσθετα, διαφορές παρουσιάζονται και στα επίπεδα bonus. Το μέσο bonus, που λαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη στην Ευρώπη αντιστοιχεί στο 145% του μισθού, με την ανώτερη τιμή να ανέρχεται στο 200%. Στις ΗΠΑ από την άλλη πλευρά, το μέσο bonus ανέρχεται στο 240% του μισθού.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, όλα τα ανώτατα στελέχη στις εταιρείες της Ευρώπης και 48 στα 50 ανώτατα στελέχη εταιρειών στις ΗΠΑ έλαβαν bonus τον περασμένο χρόνο.