--> 

Ολοκληρώθηκε το 3ο WIB Forum

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν από την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, αλλά και να ενθαρρύνει πρακτικές και νοοτροπίες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, να θέτουν υψηλούς στόχους, ακολουθώντας τα όνειρά τους.

CSR Hellas: Στις Βρυξέλλες οι νικητές του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής»

Συγκεκριμένα, όπως προβλεπόταν από τους όρους του διαγωνισμού, οι νικητές, κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού τους στις Βρυξέλλες (17-19 Νοεμβρίου), συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας και ειδικότερα επί των εξελίξεων για την Πράσινη Οικονομία, καθώς και να θέσουν τις δικές τους απορίες και ερωτήματα.

INTRASOFT: Δενδροφύτευση στο πλαίσιο του #WeCare

Οι άνθρωποι της INTRASOFT ένωσαν τις δυνάμεις τους και το πάθος, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη επόμενη μέρα για το περιβάλλον, εφαρμόζοντας τον κύριο γνώμονα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας που είναι η παροχή υπηρεσιών για ένα καλύτερο αύριο, στις κοινωνίες που την φιλοξενούν. Σημειώνεται ότι στην ατζέντα δράσεων ΕΚΕ της INTRASOFT έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επόμενες ενέργειες δενδροφύτευσης και καθαρισμού παραλιών, που θα επωφελήσουν το περιβάλλον και θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας μεταξύ των #IntrasoftPeople.

Mastercard: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα εξελίσσεται διεθνώς

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες είναι σε θέση να προχωρήσουν σε επιπλέον επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό σε ανοικτές και «ζωντανές» αγορές, όπου η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα είναι μεγάλες. Μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια και να αντλήσουν τους απαραίτητους πόρους, τόσο από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όσο και από ακαδημαϊκά προγράμματα. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται πρώτες, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία.

Ethelon Days: Με ομιλίες, workshops και κοινωνικές δράσεις

Συγκεκριμένα, οι ομιλητές θα μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες εθελοντισμού με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, και σε workshop νεανικής ενδυνάμωσης. Επιπλέον, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και του εταιρικού κόσμου, θα μιλήσουν για τον εταιρικό εθελοντισμό, την ανάγκη δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης κ.ά, ενώ, παράλληλα, θα διεξαχθούν κοινωνικές δράσεις στην πόλη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα ethelon Days πραγματοποιούνται από την ΜΚΟ ethelon.

#Jobday στον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με την Skywalker

Αναλυτικότερα, η εν λόγω δράση, που πραγματοποιείται στο Δήμο τα τελευταία τρία χρόνια, περιλαμβάνει εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, προσωπικό coaching και δωρεάν αξιολόγηση βιογραφικών, με παράλληλη ενημέρωση από την εταιρεία Prisma Consulting για το Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς που αφορά καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις. Σημειώνεται, τέλος, ότι απευθύνεται σε όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συγκεκριμένες επαγγελματικές δεξιότητες, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση των νέων στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Ε. Παπαδοπούλου: «Η διαφορετικότητα ευνοεί και ενισχύει την καινοτομία»

Η CHRO του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Στον χώρο των επιχειρήσεων έχουμε ανάγκη από τις ικανότητες όλων, ανδρών και γυναικών, καθώς η διαφορετικότητα ευνοεί και ενισχύει την καινοτομία. Η κατάργηση των ασυνείδητων προκαταλήψεων και η συνεργασία οδηγούν τις εταιρείες σε καλύτερα αποτελέσματα».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα STEM, στα οποία οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνονται κυρίως από άνδρες, ενώ τόνισε τις πολιτικές ίσων ευκαιριών που εφαρμόζει ο Όμιλος ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας και ότι ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter) στην Ελλάδα.

Avon: Πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 38% των θυμάτων κακοποίησης δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν για βοήθεια, ενώ το 60% δεν πιστεύουν ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες τους. Σημειώνεται ότι η Avon θα συνεργαστεί με την Οργάνωση, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι περισσότερες γυναίκες και κορίτσια θα μπορούν να αναγνωρίζουν την έμφυλη βία, αλλά και τις κατάλληλες πηγές για ασφαλή αναζήτηση βοήθειας, με τους δυο οργανισμούς να δρομολογούν ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης τόσο για το δίκτυο Μελών της Avon, όσο και για τα Κορίτσια Προσκόπους και Οδηγούς σε Νότιο Αφρική, Φιλιππίνες και Αργεντινή.

Η συνεργασία, τέλος, στοχεύει στη δημιουργία υλικών εκστρατείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο με την  Avon, παράλληλα, κατά τη διάρκεια των 16 ημερών, να δωρίζει μέρος από τις πωλήσεις ειδικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, σε οργανισμούς στήριξης κατά της βίας.

Εκδήλωση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την εκπαίδευση

Έχοντας ως κύριους ομιλητές τον Πρόεδρο του ACG, Dr. David G. Horner, τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Καθηγητή Βασίλειο Διγαλάκη, στόχος της εκδήλωσης ήταν να συζητηθούν ποιες είναι οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς σε επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και σε ποιο βαθμό ανταποκρίνεται σήμερα η εκπαίδευση παρέχοντας τη γνώση και τις δεξιότητες που χρειάζονται οι επαγγελματίες του αύριο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν σκέψεις και προτάσεις για τον τρόπο που μπορούν οι δύο κοινότητες να συνεργαστούν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας, στην κομβική αυτή στιγμή για την ελληνική οικονομία.

KPMG: Συνεργασία με την EQ-EL για την «Leadership Journey (5-lands)»

Συγκεκριμένα, η εν λόγω μεθοδολογία καλεί τα στελέχη να βιώσουν ως άτομα ή/και ως ομάδα ένα ταξίδι συνεχούς βελτίωσης και επαγρύπνησης προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικά και επίκαιρα στις προκλήσεις του αύριο, συνδυάζοντας διαφορετικές αναπτυξιακές μεθοδολογίες σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο.