--> 

MSD: Υποστήριξη στον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Λαζαρίδη

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της MSD ακολουθώντας μια απαιτητική, αλλά ευχάριστη ορειβατική διαδρομή, στους πρόποδες του Ταΰγετου κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της διαδρομής συγκεντρώνοντας βαθμούς που μεταφράστηκαν στη χρηματική δωρεά, με συνοδοιπόρο τους τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο, τον ορειβάτη αρχηγό της Ελληνικής αποστολής που κατέκτησε το Έβερεστ το 2004. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης κατάγεται από την Καλαμάτα και είναι αθλητής του τένις σε αμαξίδιο.

bwin: Βράβευση από το «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξή της

Αναλυτικότερα, σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδειχθούν αφανείς άνθρωποι που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα δεδομένα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι, η bwin, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, υποστηρίζει από το 2018 έμπρακτα το έργο της Ένωσης, ενισχύοντας σταθερά το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Παράλληλα, χρηματοδοτεί έργα υποδομής και προγράμματα των σωματείων μελών της, ενεργοποιώντας εθελοντικά και το προσωπικό της. Για αυτή την προσφορά, το στοιχηματικό brand βραβεύτηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, με το βραβείο να παραλαμβάνει η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ιωάννα Μπερίου, η οποία, δήλωσε σχετικά: «Η τιμητική αυτή βράβευση, είναι το επιστέγασμα μίας διετούς ουσιαστικής υποστήριξης στο έργο της Ένωσης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε σύμμαχο και αρωγό της προσπάθειας της αυτής, ενεργοποιώντας την Κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση».

Merck Ελλάδος: Στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

Συγκεκριμένα, το ποσό που αντιστοιχούσε στα χριστουγεννιάτικα δώρα των εργαζόμενων διατέθηκε ως ενίσχυση για να υποστηριχθούν οι ανάγκες ειδικής αγωγής των παιδιών που ζουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Σημειώνεται ότι η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων και εντάσσεται στον τρίτο πυλώνα της στρατηγικής ΕΚΕ της Merck που «αγκαλιάζει» τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Η Αλεξάνδρα Κιτσαντά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εταιρικά υπεύθυνη δράση αποτελεί πάγια δέσμευση της Merck και για αυτόν τον λόγο φροντίζουμε κάθε έκφανση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας να αντανακλά αυτή τη δέσμευση. Με αυτό το σκεπτικό επιδιώκουμε συστηματικά συνέργειες με οργανισμούς και φορείς που διαπνέονται από αντίστοιχες αξίες».

Δωρεάν e-σεμινάριο από την Projectyou

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους υποψηφίους επιχειρηματίες, σε υφιστάμενους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να αποκτήσουν επιχειρηματική, και όχι μόνο εκτελεστική, αντίληψη, ενώ θα παρουσιαστούν θέματα όπως πώς βρίσκω καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, πώς αξιοποιώ τα Social Media και το Digital Marketing, πώς να διαχειρίζομαι αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό μου και πώς θα καταστρώσω ένα δυνατό marketing plan. Επισημαίνεται, τέλος, ότι εισηγητές και επιχειρηματικοί μέντορες θα είναι ο Κώστας Θεοφανίδης και η Κατερίνα Θεοφανίδου.

Junior Squeezy: Ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο έως το Μάιο 2020, μέσα από εβδομαδιαία workshops και τη συμβουλευτική καθοδήγηση μεντόρων, εστιάζει στο να βοηθήσει μαθητές να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες καθώς και soft skills, από τη σύνταξη επιχειρηματικού πλάνου και το μάρκετινγκ έως την επικοινωνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων, προκειμένου να εξελίξουν μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με έναν Pitching Διαγωνισμό στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, όπου επιλεγμένες ομάδες θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνή εμπειρία, και από το κοινό.

Women On Top: Ημερίδα για ισότητα και καινοτομία

Ειδικότερα, η φετινή ημερίδα θα έχει τη μορφή ενός Design Jam, μέσα από το οποίο οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν καινοτόμες και εφαρμόσιμες λύσεις -τεχνολογικές ή μη- για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο ισότιμοι και συμπεριληπτικοί εργοδότες.

Στο τέλος της ημερίδας, οι ομάδες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή και αυτές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευτούν με σχετικά δώρα και μπορεί να δουν την ιδέα τους να γίνεται πράξη. Σημειώνεται ότι το Design Jam θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Athens Digital Lab, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

«Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»: Πρωτοβουλία για την απασχολησιμότητα των νέων

Ειδικότερα, στόχος του ReGeneration Academy for Food Innovation-Powered by New Agriculture for a New Generation είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη της τεχνολογίας τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα, διάρκειας 75 ωρών, έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. και υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Συμπόσιο Δημιουργικής Ηγεσίας από το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School

Αυτοί είναι οι άξονες που θα επιχειρήσει να προσεγγίσει, μεταξύ άλλων, το 1ο Συμπόσιο στη Δημιουργική Ηγεσία, που διοργανώνει το «Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία» σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα Φάρος.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω συμπόσιο εντάσσεται στις δράσεις της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του ΣΕΒ και του Alba, «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ηγετικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων των στελεχών, από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων και πραγματοποιείται με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργίας του Κέντρου, φιλοξενώντας διακεκριμένους ομιλητές από τους χώρους της βιομηχανίας, της τεχνολογίας, της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής οικονομίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τον συντονισμό του προγράμματος θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Ακριβού, ενώ τον ερευνητικό σχολιασμό θα κάνει ο Χαράλαμπος Μαινεμελής, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School και Διευθυντής του ΣΕΒ Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία.

Eurobank: Υιοθέτηση της πλατφόρμας SAP SuccessFactors

Με τον τρόπο αυτό, εντάσσει στο επίκεντρο της ψηφιακής της στρατηγικής τους εργαζόμενους, υιοθετώντας ένα σύγχρονο, διαφανές και αξιόπιστο μοντέλο που αναβαθμίζει σημαντικά το εργασιακό περιβάλλον, διευρύνει τις δυνατότητες συνεργασίας, βελτιώνοντας αισθητά την επικοινωνία, καθώς και την ενημέρωση και συμμετοχή τους σε προγράμματα επιμόρφωσης στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο υπήρξε συνεργασία με την PwC Ελλάδας, ολοκληρώθηκε έως τώρα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της βασικής τεχνολογικής υποδομής, με εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινή επικοινωνία στον Οργανισμό, αυξάνουν το βαθμό αυτονομίας και mobility των χρηστών, παρέχουν έξυπνες «live» αναφορές και διευρύνουν τις δυνατότητες συνεργασίας.

#JobDay DEV με περισσότερες από 2.500 συναντήσεις εργασίας

Συγκεκριμένα, η συνάντηση υποψηφίων για εργασία με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες από τον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, η διενέργεια συνεντεύξεων με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, η απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, συνυφασμένων με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, αλλά και η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν δωρεάν 3 worshop με επίκαιρη θεματολογία από την τεχνολογία, να διεκδικήσουν, μέσω συνεντεύξεων, 107 θέσεις εργασίας, να βελτιώσουν το LinkedIn προφίλ τους, με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στελεχών της CVexperts και να δεχθούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.