--> 

Διεθνείς Διακρίσεις για εκπαιδευόμενους λογιστές της Deloitte

Σε τελετή βράβευσης των διακριθέντων, ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χαρίλαος Σταυράκης επεσήμανε τη σημασία τέτοιων διακρίσεων για την Κύπρο, που έχει ως κύριο στόχο να επεκταθεί ως διεθνές κέντρο παροχής επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Αυξήσεις μισθών παρά την ύφεση

Από έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Επαγγελματιών Μισθοδοσίας (Institute of Payroll Professionals) σε συνεργασία με το Pay Magazine, προέκυψε ότι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (52%) του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να κάνουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων τους παρά την κρίση, ενώ λιγότερο από 1% αναμένει στους επόμενους έξι μήνες μείωση των μισθών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να δείχνουν πρόθυμες να επιβραβεύουν το προσωπικό τους παρά τις ανησυχίες για την παρούσα οικονομική κρίση, με το 86% των επιχειρήσεων να αυξάνει τους μισθούς μέχρι και 4% .

Πηγή: IPP

Κόκκινο χτύπησαν οι γραμμές υποστήριξης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πάνω από 35% των κλήσεων στη γραμμή υποστήριξης του Acas τον Ιανουάριο, αφορούσαν απολύσεις και μεταβιβάσεις επιχειρήσεων. Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από τη γραμμή υποστήριξης HR του CIPD έδειξαν ότι οι κλήσεις για απολύσεις τον ίδιο μήνα, διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο.

Ωστόσο, στην οδηγία με τίτλο «Managing in Recession» που κυκλοφόρησε από τους chief executives των CIPD και Acas, τονίζεται η σημασία της μακροπρόθεσμης και καινοτόμας διαχείρισης και προσέγγισή ώστε να αποφευχθούν, όπου αυτό είναι δυνατόν, οι περικοπές των θέσεων εργασίας.

Στην κόψη του ξυραφιού οι εργαζόμενοι της GM στην Ευρώπη

Στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες, οι διαδηλωτές απορρίπτουν το κλείσιμο εργοστασίων και τις απολύσεις την ώρα που η αμερικανική General Motors ανακοινώνει ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, κυρίως στην Ευρώπη, όπου έχει 55.000 εργαζόμενους.

Λίγες μέρες πριν τη διαδήλωση, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Γιούργκεν Ρίτγκερς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της General Motors Ρικ Βάγκονερ στο Ντιτρόιτ ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις να κλείσουν εργοστάσια και να απολυθούν εργαζόμενοι.

Ωστόσο, αυτή η είδηση μπορεί να ανατραπεί αφού μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η General Motors θα ανακοινώσει τα συγκεκριμένα σχέδιά της εάν και πού στην Ευρώπη θα περικοπούν θέσεις εργασίας.

Εκτόξευση των απολύσεων το Φεβρουάριο

Με βάση τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας, το πρόβλημα των απολύσεων είναι εντονότερο στους κλάδους της βιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του εμπορίου και των κατασκευών ενώ όσον αφορά στις περιοχές που κυρίως πλήττονται, αυτές είναι η Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, η Θράκη, η Πελοπόννησος και η Αττική.

Διαγωνισμός κατάρτισης ανέργων σε «πράσινα» επαγγέλματα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι ύψους 94,6 εκατ. ευρώ. Καταλυτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 14η Απριλίου 2009.

Πηγή: EMEA Business Monitor

Σεμινάριο Successful Public Speaking

Ο D. Carnegie πίστευε ότι η ομιλία μπροστά σε κοινό είναι προσόν που διδάσκεται και όχι έμφυτο χάρισμα. Οι βασικοί θεματικοί άξονες του σεμιναρίου θα είναι οι εξής:

· Επικοινωνήστε με αξιοπιστία. Αποκτήστε επαφή με το κοινό σας και παρακινήστε τους σε δράση.
· Οργανώστε τις σκέψεις και το υλικό σας γύρω από ένα κεντρικό θέμα.
· Ηγηθείτε αποτελεσματικά συναντήσεων με Ερωτήσεις-Απαντήσεις.
· Κάντε μια έναρξη που τραβάει την προσοχή.
· Επιλέξτε τα κατάλληλα οπτικά βοηθητικά.
· Δώστε ποικιλία και ζωντάνια στο υλικό σας.
· Αξιοποιείστε τα δυνατά σας σημεία.
· Αναπτύξτε συναισθηματική επαφή με το ακροατήριο σας.
· Παρουσιάστε με ειλικρινεία τις απόψεις σας χωρίς να προκαλέσετε δυσαρέσκεια.
· Χρησιμοποιήστε τους 5 κινητήριους άξονες του Dale Carnegie και εξασφαλίστε την επιτυχία σας.

Workshop στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 23&24 Μαρτίου με εισηγητή τον Αλέξιο Βαρελά. Απευθύνεται σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη που ασχολούνται με το σχεδιασμό του ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατολόγηση, τις συνεντεύξεις και τις προσλήψεις. Το σεμινάριο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κάνουν σωστό σχεδιασμό και επιλογές καθώς και αντικειμενική αξιολόγηση των εργαζομένων, να διαβλέψουν τις πιθανότητες παραμονής τους στην επιχείρηση, να βοηθήσουν τους νεοπροσληφθέντες να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, ώστε να ενταχθούν ευκολότερα στην κουλτούρα της επιχείρησης.

Νέα σεμινάρια από την Business Seminars

– Συναισθηματική νοημοσύνη 7/03
– Public Relations Management 18-19/03
– Recruitment & Selection 21/03
– Project Management 26-27/03
– Logistics Management 28/03
– Verbal & non Verbal Communication 30-31/03
– Diploma in Business English 14/03-11/04
– Executive Secretary Diploma 4/04-27/06
– Diploma in Human Resources Management 4/04-20/06
– Diploma in Marketing Management 11/04-27/06

Περισσότερες πληροφορίες:  www.business-seminars.gr  – www.kariera.gr 

Η Hay Group ενδυναμώνει το υψηλόβαθμο στελεχικό δυναμικό της

Πριν τη Hay Group, ο Η. Χαδιαράκος εργάστηκε στη SETE Technical Services, εταιρεία του Ομίλου Λάτση και στις Μινωικές Γραμμές. Ο Π. Φλώρος πριν από την Hay Group εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, στην Ernst & Young και στην Arthur Andersen.

Ο Λευτέρης Σαμαράς θα προστεθεί στο υψηλόβαθμο στελεχικό δυναμικό της Hay Group από τις αρχές Μαρτίου, όπου θα ηγείται θεμάτων όπως Ανάπτυξη Ηγεσίας & Executive Coaching. Είναι Licensed NLP Practitioner, Certified Coach WABC και Ιδρυτής & Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος του International Coach Federation.

Η Τζοάννα Μουτάφη, PhD Chartered Psychologist, μετακινήθηκε πρόσφατα από την Towers Perrin Αγγλίας, στη Hay Group με στόχο την ενδυνάμωση υπηρεσιών όπως έρευνες εργαζομένων, αξιολόγηση στελεχών και εργασιακό κλίμα. Η Τ. Μουτάφη έχει δεκαετή προϋπηρεσία σε συμβουλευτικές εταιρείες και Πανεπιστήμια στην Αγγλία.

O Peter Edridge προστέθηκε στο στελεχικό δυναμικό της Hay Group από τις αρχές Νοεμβρίου 2008. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Country Human Resources Head στην τράπεζα ABN AMRO. Στη Hay Group παράλληλα με το συμβουλευτικό του ρόλο έχει αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.