Global Sustain: Απένειμε τα ετήσια βραβεία Μελών της

Πιο συγκεκριμένα, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, ξεκινώντας με την παρουσίαση του Ετήσιου Απολογισμού του έτους 2019, με ειδική αναφορά σε θέματα όπως η αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου, οι νέες διεθνείς συνεργασίες, η συνέχιση υποστήριξης κοινωνικών και περιβαλλοντικών σκοπών κ.ά.

Τη σκυτάλη πήραν οι συνεργάτες της εταιρείας παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς στον τομέα των υπηρεσιών και των διεθνών δραστηριοτήτων της Global Sustain. Μεταξύ άλλων, ειδική κατηγορία στην εκδήλωση αποτέλεσαν τα βραβεία Μελών «Global Sustain Members Awards», τα οποία απονεμήθηκαν σε διάφορες κατηγορίες στους Ομάδα Σύμπραξις, TÜV Hellas (TÜV Nord), Alpha Bank, Boehringer Ingelheim, MRK, The Ecali Club και Genesis Pharma.

Νovo Νοrdisk: Στο «Lycabettus Run 2020» με ομάδα εργαζομένων της

Συγκεκριμένα, η ομάδα συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στο Λυκαβηττό, δηλαδή του Αγώνα Δρόμου 11 χλμ., του Αγώνα Δρόμου 5,5 χλμ., του Αγώνα Trial 9 χλμ., του Αγώνα Trial 4,5 χλμ. και της Σκυταλοδρομίας των 11 χλμ. Σημειώνεται ότι στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Ολύμπιο Παπαδημητρίου, η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) και φίλοι της ομάδας.

KPMG: Διάκριση για τη στήριξη της πρωτοβουλίας «A Woman Can Be»

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε: «Το project “7 Summits” και το “A woman can be” μας ενέπνευσε εξαρχής, καθώς αποτελεί την “πεμπτουσία” των αξιών μας και της φιλοσοφίας μας ότι με τη σκληρή δουλειά, το ξεκάθαρο όραμα, την άριστη συνεργασία και τη στρατηγική μπορούμε να κατακτήσουμε και τους πιο δύσκολους στόχους».

Hellenic Responsible Business Awards 2020: H Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη από την BOUSSIAS, υπό την παραγωγή της Paturn Communications & Consulting, με την αιγίδα του ΣΕΒ και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδημητρίου, ξεχώρισαν στις Ενότητες Βράβευσης «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς» καθώς και στις δύο νέες κατηγορίες «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Βερνίκος, τόνισε τα εξής: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική, αλλά σταθερή και ουσιαστική».

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση δύο σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η δύναμη της εμπνευσμένης ηγεσίας και της διορατικότητας για την θετική αλλαγή. Συγκεκριμένα, τιμητικά βραβεία έλαβαν η Σοφία Οικονομάκου για την δημιουργία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, καθώς και η Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, δημιουργός και διοργανώτρια της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Spetses Mini Marathon.

Τον τίτλο του CSR Corporate Brand της Χρονιάς κατέκτησε η Vodafone, ενώ η Μαντώ Πατσαούρα του kariera.gr αναδείχθηκε Νέα Ηγέτιδα. Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται AXA Ασφαλιστική και Ελληνικός Χρυσός, που ακολουθούν την Vodafone σε πλήθος βραβείων, ενώ η Allianz Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Wise Greece, αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.

Design Jam για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις από το Women On Top

Ειδικότερα, στη διάρκεια του Design Jam, σχηματίστηκαν 9 ομάδες, από γυναίκες και άντρες από τους χώρους της τεχνολογίας, του design, του HR, της διοίκησης επιχειρήσεων κ.ά., οι οποίες μέσα σε 28 ώρες, συνέλαβαν, άρχισαν να αναπτύσσουν και παρουσίασαν λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που στέκονται εμπόδιο στην καλλιέργεια μιας ισότιμης και συμπεριληπτικής κουλτούρας στο πλαίσιο των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το άνοιγμα του Design Jam χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, ενώ ακολούθησε πάνελ με τους εκπροσώπους των εταιρικών χορηγών.

Όμιλος Σαρακάκη: Απονομή βραβείων στους εργαζομένους του

Αναλυτικότερα, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, σε συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των επιμέρους τμημάτων και με την τελική έγκριση της Διοίκησης, διενεργούν έρευνα και ψηφοφορία προκειμένου να ανακηρυχθούν οι νικητές στους εξής τομείς: Πρεσβευτής Εταιρικών Αξιών / Corporate Values Ambassador, Βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης / High Performance Award, Βραβείο Best Support Team που προκύπτει από την έρευνα εσωτερικής ικανοποίησης, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, θεσπίστηκε και το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον όμιλο επιχειρήσεων Σαρακάκη «Saracakis Honorary Award».

Σημειώνεται, τέλος, ότι με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα κυκλικής οικονομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, κατάργησης του πλαστικού μίας χρήσης και επαναχρησιμοποίησης των πλαστικών συσκευασιών μέσα από συστήματα δημιουργικής ανακύκλωσης, ο όμιλος επέλεξε το βραβείο να είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές συσκευασίες.

ΒΑΤ Hellas: Τρία βραβεία για τη δημιουργία του Job Center

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο Gold στην κατηγορία «Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης)» και δύο βραβεία Silver στις κατηγορίες «Πρότυπο Επένδυσης» και «Αριστεία στην Επικοινωνία». Σημειώνεται ότι η λειτουργιά του Job Center βασίζεται σε διεθνείς προδιαγραφές, συνδυάζοντας τη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη με παράλληλη δικτύωση με πιθανούς εργοδότες, για ανθρώπους που συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει βρει απασχόληση σε περίπου 300 ανθρώπους.

StartUp Career Day, παρουσία 50 ελληνικών StartUp εταιρειών

Αναλυτικότερα, το StartUp Career Day απευθύνεται σε όλους τους νέους και τις νέες, φοιτητές, τελειόφοιτους και αποφοίτους, που επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μια StartUp εταιρεία, με περισσότερες από 50 ελληνικές StartUp εταιρείες να αναμένεται να συναντήσουν πάνω από 800 συμμετέχοντες που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά των στελεχών τους.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ημέρας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις – πάνελ, workshops – στη σκηνή των οποίων θα παραβρεθούν διακεκριμένα στελέχη του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κλάδου, ενώ, παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις επαγγελματικές τους επιλογές και να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα σύνταξης του βιογραφικού τους σημειώματος από εξειδικευμένους συμβούλους των εταιρειών.

Epsilon HR: Ανέλαβε είκοσι έργα το 2019

Συγκεκριμένα, παρείχε λύσεις σε εταιρείες από όλους τους κλάδους, ενώ συνολικά ανέλαβε τη μηχανογράφηση σε συστήματα μισθοδοσίας, HRM & Time Attendance σε πάνω από 20 μεγάλες εταιρείες και ομίλους, καθώς και σε επιπλέον 300 επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι τα έργα περιλάμβαναν την προμήθεια των εφαρμογών λογισμικού PYLON HRM, Scan HRMS και Business μισθοδοσίας, καθώς και την πλήρη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων απαιτήσεων των επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

ΝΝ Ηellas: Αναδείχθηκε Top Employer για 2η συνεχή χρονιά

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στην ΝΝ Hellas είναι ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας και η κουλτούρα μας. Λειτουργούμε αξιοκρατικά και ομαδικά προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι “Νοιαζόμαστε, Είμαστε ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε’’».

Από την πλευρά της η Λώρα Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που και φέτος διακριθήκαμε ως Top Employer. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας, ενδυναμώνοντας περαιτέρω εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν αισθητή την παρουσία μας στην ελληνική αγορά». Σημειώνεται, τέλος, ότι ο όμιλος NN έλαβε την συγκεκριμένη πιστοποίηση για ακόμη 10 χώρες.