--> 

Πόσα θα κέρδιζε μια μητέρα αν πληρωνόταν για τις δουλειές του σπιτιού

Πόσο, όμως, θα πληρωνόταν μια μητέρα για όλες αυτές τις δουλειές; Αμερικανική εταιρεία υπολογίζει κάθε χρόνο την αμοιβή που θα έπαιρνε μια μάνα αν πληρωνόταν για 14 βασικές δουλειές του σπιτιού. Για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνονται υπόψη οι τιμές που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά. Βάσει λοιπόν του υπολογισμού του Ιnsure.com ο ετήσιος μισθός μιας μάνας φέτος θα ανερχόταν σε 59.862 δολάρια, από 60.182 δολάρια το 2012 και 61.436 δολάρια το 2011.

Αναλυτικά, οι δουλειές του σπιτιού, η ωριαία και η ετήσια αμοιβή τους έχουν ως εξής: α) Μαγείρεμα 14 ώρες την εβδομάδα, 52 εβδομάδες το χρόνο. Για τη δουλειά αυτή θα έπρεπε να αμείβεται με 9,03 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 6.570,20 δολάρια. Για τη βοήθεια στο διάβασμα των παιδιών 10 ώρες την εβδομάδα, 40 εβδομάδες το χρόνο, θα έπρεπε να αμείβεται με 18,23 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να αμείβεται για τη συγκεκριμένη δουλειά με 7.290 δολάρια.

Για τις δουλειές σπιτιού, 10 ώρες την εβδομάδα και 52 εβδομάδες το χρόνο, θα έπρεπε να αμείβεται με 9,88 δολάρια την ώρα, επομένως το χρόνο θα έπρεπε να λαμβάνει την αμοιβή 5.135 δολάρια. Τέλος για την έρευνα σχετικά με το τι μπορεί να σχεδιάζουν τα παιδιά, 5 ώρες την εβδομάδα άρα 8 εβδομάδες το χρόνο, θα έπρεπε να αμείβεται με 21,2 δολάρια την ώρα, επομένως 848 δολάρια ετησίως.

Τα δέκα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, μερικά από τα επαγγέλματα θα είναι τα εξής: Σύμβουλος υγείας για ηλικιωμένους, με δεδομένο ότι ο γηραιότερος πληθυσμός αυξάνεται, Απτικός Προγραμματιστής ο οποίος θα ασχολείται με την τεχνολογία σε συνδυασμό με την επιστήμη της αφής, Ψηφιακός Αρχιτέκτονας που θα σχεδιάζει εικονικές κατασκευές για να τις χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Άλλο ένα επάγγελμα θα είναι ο Κατασκευαστής μελών σώματος ο οποίος στο ίδιο πλαίσιο με την τελειοποίηση της προσθετικής χειρουργικής, θα δημιουργούνται μέλη για αθλητές και στρατιώτες όπως επίσης και ο Χρηματιστής χρόνου που αντί για χρήματα, θα διαχειρίζεται το χρόνο του πελάτη του.

VW: Αύξηση 5,7% για τους Γερμανούς εργάτες

Η VW θα αυξήσει το βασικό μισθό κατά 3,4% την 1η Σεπτεμβρίου και 2,2% επιπλέον την 1η Ιουλίου 2014. Η σύμβαση ευθυγραμμίζεται με τη μισθολογική αύξηση που κέρδισε για τους 770.000 εργαζόμενους στην γερμανική βιομηχανία της Βαυαρίας το σωματείο IG Metall στα μέσα Μαΐου. Η σύμβαση της VW καλύπτει 102.000 εργαζόμενους.

Διψήφιο ποσοστό αύξησης για τους μισθούς στην Κίνα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο μέσος μισθός εκτός του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε κατά 14,4% το 2011 και κατά 11,9% το 2012, φτάνοντας ετησίως τα 46.769 γιουάν (περί τα 6.000 ευρώ). Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί αυξήθηκαν 18,3% το 2011 και 17,1% πέρσι, φτάνοντας τα 28.752 γιουάν (περί τα 3.650 ευρώ). Καθώς, όμως, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε πέρσι, σε πραγματικούς όρους οι αυξήσεις του 2012 ήταν μεγαλύτερες εκείνων του 2011.

 

Ford: Βάζει «λουκέτο» σε δύο εργοστάσια στην Αυστραλία

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Αυστραλίας, Μπομπ Γκραζιάνο, δήλωσε ότι η εταιρεία θα κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων στην περιοχή Τζελόνγκ και το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Μπροντμέντοουζ, τα οποία αμφότερα βρίσκονται στην πολιτεία Βικτώρια. Η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων, τις αυξημένες δαπάνες και το ισχυρό δολάριο της Αυστραλίας.

Χ. Ρομπάι: Ανένδοτος κατά της ανεργίας των νέων

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου θα είναι μία ευκαιρία για την αύξηση των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα γύρω από έναν κοινό στόχο: να στείλουμε πίσω στον εργασιακό χώρο ή στην εκπαίδευση τους νέους», σημείωσε, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες συνομιλίες. «Πρέπει να τους δώσουμε εγγυήσεις ότι τέσσερις μήνες μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, είτε θα κάνουν πρακτική, είτε θα σπουδάζουν ή θα εργάζονται», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν στις αρχές του χρόνου στην λήψη μέτρων για την διασφάλιση ότι άτομα κάτω των 25 ετών θα δέχονται κάποια εργασιακή πρόταση ή θα εκπαιδεύονται στον εργασιακό χώρο στο πλαίσιο μία πρωτοβουλίας ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους στις ευρωπαϊκές αυτές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Ο κίνδυνος κοινωνικών ταραχών είναι ορατός και οι έρευνες προειδοποιούν για «χαμένες γενιές» ανέργων και των παιδιών τους.

Για την ΕΕ συνολικά, το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται σε 10,9%, ενώ στην ευρωζώνη των 17 χωρών-μελών ανήλθε τον Μάρτιο σε ποσοστό ρεκόρ 12,1%, από τον εργαζόμενο πληθυσμό, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ανέρχεται σε 7,6%. Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Αυστρία (4,7%), στην Γερμανία ανέρχεται σε 5,4% και στο Λουξεμβούργο σε 5,7%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ελλάδα 27,2%, στην Ισπανία 26,7% και στην Πορτογαλία 17,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που εκδόθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόση ανεργία για πολύ ακόμη

Σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για τη δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης». Όπως τονίζουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.

Bloomberg: Περικοπές 189.000 θέσεων στις βρετανικές τράπεζες

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Royal Bank of Scotland, η HSBC, η Lloyds Banking Group και η Barclays θα απασχολούν παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2013 περί τα 606.000 άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 24% σε σχέση με τα 795.000 άτομα του 2008, ενώ είναι ο μικρότερος τουλάχιστον από το 2004, όταν οι εν λόγω τράπεζες απασχολούσαν συνολικά 594.000 υπαλλήλους.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δέχονται πιέσεις από τους επενδυτές να περιορίσουν τα πάγια έξοδά τους, καθώς η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει «ψαλιδίσει» τα έσοδα στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής. Όπως παρατηρεί το Bloomberg, τα συνολικά έσοδα των τεσσάρων αυτών βρετανικών τραπεζών διαμορφώθηκαν το 2012 στα 108 δισ. στερλίνες, μειωμένα κατά 13% σε σχέση με το 2008.

Ericsson ConsumerLab: Πώς οραματίζονται οι νέοι σε όλον τον κόσμο το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον

Κάποια σημαντικά ευρήματα αυτής της αναφοράς είναι ότι οι Millennials χειρίζονται καλά την προσωπική τους ζωή εν ώρα εργασίας. Παρόλα αυτά, δεν αφήνουν απαραιτήτως τη δουλειά να εισέλθει στην προσωπική τους ζωή. Αν και είναι πρόθυμοι να έχουν καλές αποδόσεις, είναι σχεδόν αδύνατο γι’ αυτούς να αφήσουν την προσωπική τους ζωή πίσω, αφού ελέγχουν τακτικά το Facebook, συμμετέχουν σε ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και στέλνουν και λαμβάνουν κείμενα στις συσκευές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μάλιστα εκλαμβάνεται ως δικαίωμα και όχι ως παροχή.

Το 45% των Millennials χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, που πληρώνουν μόνοι τους, στη δουλειά. Αυτό σημαίνει πως πληρώνουν το τηλέφωνο και για χρήση που σχετίζεται με θέματα της δουλειάς τους. Τέλος, οι νέοι επαγγελματίες είναι ανυπόμονοι. Όντας μέρος της γενιάς του Facebook, επιζητούν άμεση ικανοποίηση. Αυτό τους χαρακτηρίζει από χαμηλή ανοχή σε μεθόδους επικοινωνίας που είναι αργές ή που δε τους παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση.

Η ιδανική εταιρεία, στα μάτια των νέων, προσφέρει τα εξής: ικανοποιητική εργασία, δυνατότητα multitasking, προσήλωση στο στόχο – να έχουν την ευθύνη του πότε και από πού δουλεύεις. Επίσης προσφέρουν την ευκαιρία να δουλεύουν σε ομάδες και με άτομα τις ηλικίας τους, ξεκάθαρες κατευθύνσεις και προοπτικές- συνεχή ανατροφοδότηση, διαφάνεια,,σεβασμό στην ισορροπία εργασίας/ ζωής αλλά και σύγχρονη τεχνολογία, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας.

Microsoft: Οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη πρόσβαση σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της Microsoft με τη συμμετοχή 4.787 εργαζομένων από όλη την Ευρώπη, πάνω από το 37% των εργαζομένων αισθάνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού δεν είναι επαρκής και ότι τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης θα ευνοούσαν την ομαδική εργασία. Τα 2/3 των Ευρωπαίων εργαζομένων χρησιμοποιούν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στην εργασία τους για ευκολότερη επικοινωνία με συναδέλφους, ενώ το 18% δηλώνει ότι θα δαπανούσε τα προσωπικά του λεφτά σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του.

Ωστόσο, κάποιες εταιρείες είναι διστακτικές στην υιοθέτηση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Από τους ερωτηθέντες της έρευνας, το 27% πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά του αν η διοίκηση ήταν πιο υποστηρικτική σχετικά με τη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα social media, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους είναι θέματα ασφάλειας (65%) και ο φόβος μείωσης της παραγωγικότητας (58%).

Με τη σωστή όμως χρήση, η επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, βελτιστοποιώντας την επικοινωνία των εργαζομένων, την ανταλλαγή πληροφοριών, τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανά διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, αλλά και εκμηδενίζοντας την απόσταση μεταξύ του οργανισμού και των πελατών, καθώς και των προμηθευτών.