Η Paragona εγκαινίασε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ιατρών της ΕΕ

Το άνοιγμα των νέων γραφείων στο Piaseczno, κοντά στη Βαρσοβία, είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της προσφοράς της Paragona καθώς και της επιθυμίας της, να προσφέρει στους ιατρούς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες επαγγελματικής κατάρτισης, για να μπορέσουν να αρχίσουν να εργάζονται στο εξωτερικό.

Η Cardlink σε πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη και καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη της Cardlink και του Κέντρου ACEin σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Επιπλέον, η Cardlink θα προσφέρει χρηματικά βραβεία στις νικήτριες ομάδες και θα υποστηρίξει την πιλοτική υλοποίηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα διακριθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε μία από 4 θεματικές ενότητες, που αφορούν στον κλάδο του retail: Business Analytics, Customer Experience, Payments/Added Value Services, Retail Modernization. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις, η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 6 ατόμων. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοικτές μέχρι 15 Ιουνίου.

AEGEAN: Πρόγραμμα Υποτροφιών Εκπαίδευσης Πιλότων

Το πρόγραμμα αφορά στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης αποκλειστικά στις ελληνικές σχολές Global Aviation με έδρα την Αθήνα και Egnatia Aviation με έδρα την Καβάλα και πραγματοποιείται σε συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που ανακοίνωσε η AEGEAN το έτος 2018 και το οποίο ήδη υλοποιεί. Για τον νέο κύκλο υποτροφιών θα επιλεγούν έως 35 υποψήφιοι πιλότοι.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου και οι υποψήφιοι που θα καταχωρήσουν την αίτησή τους και θα πληρούν τα κριτήρια επιλογής, θα ειδοποιηθούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Nestlé Ελλάς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Συνολικά 36 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έξι ομάδες έφτασαν στην τελική φάση. H Nestlé θα τις υποστηρίξει στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και στην υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, ενώ, ανάλογα με το αντικείμενό τους, θα διερευνηθούν και οι δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας με διαφορετικά τμήματα της εταιρείας.

Η τελική φάση του προγράμματος ανέδειξε τρεις ομάδες των οποίων η ιδέα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό υλοποίησης, τις Shopmind, ΒΙΟ2CHP και COFFECO. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Hellas, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε δίπλα σε νέους επιχειρηματίες με όραμα και επιμονή και να τους ενισχύσουμε στην επιθυμία τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Το μέλλον τους ανήκει».

Διάκριση για το MySchoolApp της RDC Informatics στα Impact ΒΙΤΕ Awards 2019

Tην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου στο Μουσείο Οίνου, παρακολούθησαν 580 στελέχη της αγοράς και βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές και τα καινοτόμα έργα ΤΠΕ της χρονιάς. Η καινοτόμα εφαρμογή MySchoolApp αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο ψηφιακού μετασχηματισμού εκπαιδευτικών οργανισμών στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με χρήση τεχνολογιών ΤΠΕ. Τα εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής και τα αποτελέσματα υιοθέτησής της από εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αξιολογήθηκαν θετικά από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική υπεροχή της λύσης.

Ο ΟΠΑΠ φιλοξένησε νέους απόφοιτους και επαγγελματίες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Damian Cope, καλωσόρισε την εκδήλωση και οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν παρουσιάσεις από έμπειρα Στελέχη της Ομάδας Technology & Digital συζητώντας μαζί τους τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και παρουσιάσεις για το Υπεύθυνο Παιχνίδι και την Εταιρική Υπευθυνότητα του ΟΠΑΠ. Επιπλέον, συμμετείχαν σε fun δραστηριότητες, ενώ είχαν την ευκαιρία να κάνουν lunch break μαζί με τους εργαζόμενους, ζώντας για μια ημέρα τη μοναδική εργασιακή εμπειρία που προσφέρει ο ΟΠΑΠ.

Κορυφαία επιλογή το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών του ΟΠΑ

Περίπου το 90% των αποφοίτων του απορροφάται αμέσως μετά την αποφοίτησή του, γεγονός που καθιστά το μεταπτυχιακό περιζήτητο. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ΠΜΣ αποτελούν οι δύο εξειδικεύσεις που προσφέρει σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα: Customer Experience Management (1 από τα 4 Μεταπτυχιακά σε όλη την Ευρώπη) και Management Consulting (το μοναδικό στην Ελλάδα), καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του Προγράμματος. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη 17η σειρά του Προγράμματος λήγει στις 19 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι της INTERAMERICAN στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Περισσότερα από 100 άτομα ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό δυναμικό του Αστεροσκοπείου σε αυτό το κέντρο επιστημονικής έρευνας και αναφοράς. Οι επισκέπτες, εργαζόμενοι της εταιρείας και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τη σύγχρονη λειτουργική του Αστεροσκοπείου, να θαυμάσουν τη βιβλιοθήκη του με τις σπάνιες εκδόσεις και τον περίφημο χάρτη της Σελήνης που σχεδίασε ο Ιούλιος Σμιθ κ.ά.

Η INTERAMERICAN οργανώνει τακτικά για το ανθρώπινο δυναμικό της εκδηλώσεις για τη γνωριμία της απτής παράδοσης (μνημείων, έργων Τέχνης, αρχιτεκτονημάτων κ.λπ.), καθώς και της πνευματικής-λόγιας και λαϊκής παράδοσης, με σκοπό την ευρύτερη υποστήριξη της ποιότητας ζωής (παιδείας και αναψυχής) στην εταιρική κοινωνία.

Βιωματικά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη από το Skywalker.gr

Τα Μονοπάτια είναι πενθήμερα βιωματικά σεμινάρια με σκοπό την παροχή αξιοποιήσιμων πληροφοριών, στα οποία η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν και θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου και ώρες 10:00-16:00 στο Οικοσύστημα Καινοτομίας OΚ!Thess. Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει η Career Design και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος στα «Αγρονέα». Λόγω της δομής των προγραμμάτων ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μόνο ένα από τα τρία Μονοπάτια, ενώ προϋπόθεση για την ένταξή του σε αυτό είναι η παρακολούθηση ολόκληρης της εκπαιδευτικής εβδομάδας και όχι τμήματος αυτής.

Η Eurobank καλύτερος φορέας υποδοχής πρακτικής άσκησης φοιτητών

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία πρακτικής άσκησης φοιτητών που χρηματοδοτείται από τον εκάστοτε φορέα υποδοχής και ξεκίνησε το 2017 συνεχίζοντας την παράδοση του ΑΠΘ το οποίο εδώ και έξι χρόνια αξιολογεί το αντίστοιχο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Σημειώνεται ότι η Eurobank ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στην εν λόγω κατηγορία όπου διακρίθηκε μεταξύ 19 συμμετεχόντων.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέχθηκε η Eurobank ήταν οι επίσημες αξιολογήσεις που έκαναν φοιτητές οι οποίοι έκαναν πρακτική άσκηση στη Eurobank το 2018, το επίπεδο καλής συνεργασίας της Τράπεζας με το γραφείο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου και ο αριθμός φοιτητών του ΑΠΘ που έκαναν  πρακτική άσκηση στην Τράπεζα.

Μεταξύ άλλων, η Eurobank στο πλαίσιο των προγραμμάτων που προσφέρει για πρακτική άσκηση έχει απασχολήσει περισσότερους από 2.000 φοιτήτριες και φοιτητές τα τελευταία δέκα (10) χρόνια ενώ και το 2018 συνεχίστηκαν με επιτυχία από την Τράπεζα τα προγράμματα «Πρακτικής Άσκησης & Μαθητείας» με τη συμμετοχή 266 φοιτητών από Ανώτατα (ΑΕΙ) και Τεχνολογικά (ΑΤΕΙ) Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.