--> 

Η Sportingbet στηρίζει την ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Για μια ακόμη χρονιά, η Sportingbet στηρίζει 40.000 παιδιά της  Ένωσης και είναι υποστηρικτής της συναυλίας του Ηρωδείου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21.00 στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή τριών συνθετών: Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους. Η καλλιτεχνική ομάδα των συνθετών θα πλαισιώνεται μάλιστα από πολλούς τραγουδιστές όπως οι Μ. Ασλανίδου, Σ. Βάσσου, Δάκης, Ευρυδίκη, Δ. Μπάσης, Κ. Χριστοφόρου, Ντέμυ, κ.ά.

ΕΥ: Οι εξελισσόμενες τάσεις στην τεχνολογία, κινητήριος δύναμη των αποεπενδύσεων

Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στον δραστικό μετασχηματισμό του οικονομικού περιβάλλοντος και να αναμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της EY, Global Corporate Divestment Study 2018, μια ετήσια έρευνα μεταξύ 1.000 στελεχών παγκοσμίως. Ο αριθμός των στελεχών που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια αποεπένδυση στα επόμενα δύο χρόνια υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (87% από 43%), γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική έχει αναρριχηθεί στις εταιρικές προτεραιότητες.

Μεταξύ άλλων, σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι αποεπενδύσεις τους επηρεάστηκαν άμεσα από το εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο, έναντι 55% το 2017. Ώθηση στις αποεπενδύσεις δίνει, κυρίως, η ανταγωνιστική θέση μιας επιχειρηματικής μονάδας στην αγορά όπου δραστηριοποιείται, σύμφωνα με το 85% των ερωτηθέντων, ποσοστό σημαντικά αυξημένο έναντι του 42% του 2017. Οι επιχειρήσεις ωθούνται στην εκποίηση μη αποδοτικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχουν παραμείνει για υπερβολικά μεγάλο διάστημα στα χαρτοφυλάκιά τους, καθώς περισσότερα από τα μισά (56%) στελέχη παραδέχονται ότι κατείχαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Convert Group: ο Γ. Πάνζαρης Engineering Director

Θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της ομάδας των developers & data scientists και την προετοιμασία του προϊόντος έρευνας αγοράς της Convert Group για τις διεθνείς αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο Γ. Πάνζαρης είναι συνιδρυτής του AthensBook, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει mentor στο Openfund. «Οι δυνατότητες όλης της ομάδας είναι εντυπωσιακές, ενώ με την έμφαση που θα δώσουμε σε τεχνολογίες όπως machine learning, θεωρώ ότι το eRetail Audit θα διαγράψει εξαιρετική πορεία στις ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού», δήλωσε ο ίδιος.

Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο από την ΕΥ για πρότυπα GRI

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εγκεκριμένους από το GRI εκπαιδευτές του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής & Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY Ελλάδος, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών από ελληνικές επιχειρήσεις.

Κορυφαίο το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ στο αντικείμενο «Οικονομία και Πληροφορική»

Το ΔΕΤ προσφέρει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στα αντικείμενα των business analytics, ηλεκτρονικό επιχειρείν, εφοδιαστική αλυσίδα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα, οργανωσιακές σπουδές και στρατηγική. Το ΔΕΤ έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών, προσφέρει 7 μεταπτυχιακά προγράμματα (με 5 να βρίσκονται στην top εικοσάδα στην Ευρώπη, ενώ 3 είναι αγγλόφωνα) και 50 φοιτητές του κάθε χρόνο φοιτούν σε ευρωπαϊκά ΑΕΙ μέσω του προγράμματος Erasmus.

Το VentureFriends επενδύει στο MyJobNow

Το MyJobNow ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, με κύριο επενδυτή το VentureFriends, που έχει ύψος 380 χιλιάδες ευρώ και εκτός από το VF συμμετέχουν και δύο angel investors. Με το ποσό αυτό, η ομάδα στοχεύει, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διεθνή της ανάπτυξη. Στους 4 μήνες λειτουργίας του, το MyJobNow έχει προσελκύσει περισσότερους από 40.000 υποψηφίους σε περισσότερες από 15 ειδικότητες.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την εύρεση εργασίας πιο εύκολη και γρήγορη για όλους» σημειώνει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στέφανος Κατσίμπας. «Είναι ένα μοντέλο που είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες του εξωτερικού και έχει πρακτική και άμεση εφαρμογή και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάρα πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κοινωνικό περιβάλλον του επιχειρηματία ή σε απρόσωπες αγγελίες με ελάχιστες δυνατότητες φιλτραρίσματος».

Το 50% των στελεχών θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες έως το 2020

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από έρευνα της Kalido, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρεται στο HR Magazine. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν επίσης ότι το 64% των εταιρειών με έδρα το Ην. Βασίλειο απασχολεί ελεύθερους επαγγελματίες έως ένα βαθμό και το 39% των εργοδοτών προβλέπει ταχύτερη αύξηση των freelancers σε σχέση με το μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό  του σε ορίζοντα πέντε ετών.

Στα οφέλη που απορρέουν από αυτή τη μορφή εργασιακής σχέσης συμπεριλαμβάνονται η ευελιξία (79%), ότι τα στελέχη εργάζονται σε projects που πιστεύουν (42%) καθώς και ότι χαρακτηρίζουν την εργασία τους ως συναρπαστική (30%). Σημειώνεται επίσης ότι οι αποδοχές για το εν λόγω ανθρώπινο δυναμικό είναι σημαντικά υψηλότερες με τους millennials να υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο κερδίζουν το μέγιστο που θα μπορούσαν.

Παράλληλα, η έρευνα κατέδειξε ότι οι εργαζόμενοι φαίνεται να εκτιμούν τη συνεργασία με ελεύθερους επαγγελματίες στον χώρο εργασίας τους αναφορικά με τις «φρέσκιες» ιδέες που έχουν αλλά και το διευρυμένο δίκτυό τους. Μάλιστα, αυτή η τάση έχει οδηγήσει τους μόνιμους εργαζόμενους να διερευνήσουν για τους ίδιους αντίστοιχη αλλαγή καριέρας. Στις ανησυχίες, ωστόσο, όσων δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες συγκαταλέγεται η αβεβαιότητα για τη ροή εργασίας τους (65%).

Ταυτόχρονα, οι συστάσεις εργοδοτών βρίσκονται σε υψηλή θέση στην αναζήτηση εργασίας• το 77% των ερωτηθέντων προτιμά να βρεί εργασία με αυτόν τον τρόπο. Τέλος, σύμφωνα με τον Sanjay Varma, συνιδριτής της Kalido, «υπάρχουν μερικοί λόγοι για την αύξηση των ελεύθερων επαγγελματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από τον εταιρικό τρόπο ζωής, από το άγχος, την ‘‘κακή’’ ισορροπία εργασίας και ζωής και από το γεγονός ότι οι μισθοί δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό».

«Coaching Mastery Day» στις 11 Σεπτεμβρίου

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο ιδρυτής της Positivity και διαπιστευμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας θα μιλήσουν για τα οφέλη, τον ρόλο και την επίδραση του coaching στη χώρα μας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για γνωριμία αλλά και εκπαίδευση στις αναπτυξιακές τεχνικές του, για όσους θέλουν να ασκήσουν την αποτελεσματική μέθοδο επίγνωσης και δράσης που καλείται αναπτυξιακό coaching. Προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η Liz Hall, δημοσιογράφος και coach, συγγραφέας και εκδότης του παγκοσμίου φήμης περιοδικού «Coaching at Work». Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη του Positivity Club και τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Alba Career Forum για 26η χρονιά

Πρόκειται για μία εκδήλωση-θεσμό στην ελληνική αγορά, όπου οι τελειόφοιτοι του ALBA έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να αξιοποιήσουν μοναδικές ευκαιρίες καριέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ALBA Career Forum επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότερα από 150 στελέχη μεγάλων εταιρειών καθώς και ταχέως αναπτυσσόμενων startups, με στόχο να καλύψουν τις τρέχουσες ή μελλοντικές ανάγκες τους για υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό. Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του Career and Alumni Office, το οποίο, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προετοιμάζει και υποστηρίζει κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την ομαλή ένταξή του στην αγορά εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες: www.alba.edu.gr/career/career-forum/.

Οι διασυνδέσεις υψηλής τεχνολογίας, ζητούμενο για όσους αναζητούν εργασία

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εφαρμογές κινητών, οι εικονικές ημέρες καριέρας, οι συνομιλίες με τους εργοδότες μέσω chat ή οι ψηφιακές αξιολογήσεις δεξιοτήτων αποτελούν τα βασικά μέσα για την ανεύρεση θέσεων εργασίας ηλεκτρονικά. Το ποσοστό έλλειψης ταλέντων παγκόσμια έφτασε το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 12 ετών, με το 45% των εργοδοτών να δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανοικτές θέσεις.

Ειδικότερα, για να κατανοήσει την εμπειρία που επιθυμούν να λαμβάνουν οι υποψήφιοι όταν κάνουν αίτηση για νέους ρόλους, η ManpowerGroup πραγματοποίησε έρευνα σε 18.000 άτομα, ηλικίας 18-65 ετών από 24 χώρες. «Ρωτήσαμε τους υποψηφίους τι επιθυμούν όταν αναζητούν εργασία και μας ανέφεραν ότι αναμένουν να βρουν εργασία με τον ίδιο τρόπο που καταναλώνουν άλλες υπηρεσίες, με μια εξατομικευμένη αλλά ψηφιακά εστιασμένη προσέγγιση», δήλωσε η Kate Donovan, Senior Vice President, ManpowerGroup Solutions & Global RPO President.

Η ίδια συμπληρώνει ότι «οι άνθρωποι αναζητούν θέσεις εργασίας σε πολλαπλά κανάλια. Για να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψήφιους, οι εργοδότες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αλγόριθμους και να επαναστοχεύουν βάσει συνάφειας περιεχομένου αναζήτησης, δηλαδή να χρησιμοποιούν το ιστορικό περιήγησης ενός υποψηφίου και να το συσχετίζουν με τα ενδιαφέροντα σταδιοδρομίας. Μια προσαρμοσμένη στρατηγική είναι η μοναδική δίοδος για να προχωρήσετε, συνδυάζοντας εξαιρετική τεχνολογία και σημαντικές προσωπικές εμπειρίες. Αυτό δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία στους υποψηφίους».

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Καζαντζίδης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας, αναφέρει ότι «η εξάπλωση της ψηφιοποίησης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει μεταβάλει αισθητά τον τρόπο αναζήτησης εργασίας για τους υποψηφίους. Για αυτό τον λόγο, οι εργοδότες οφείλουν να δημιουργήσουν στρατηγικά το δικό τους δυνατό brand και να αξιοποιήσουν τα social media. Η βαθιά αναγνώριση του προφίλ των υποψηφίων και των κινήτρων που τους καθοδηγούν καθώς και η κατανόηση των στοιχείων που τους προσελκύει η εταιρεία εργοδότης αποτελούν απαραίτητα βήματα για μια στρατηγική στελέχωσης και διακράτησης των ταλέντων».