Η Deloitte ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Deloitte Academy

Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία της, η Deloitte Ελλάδας έρχεται να καλύψει την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης, επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης σε μια εποχή που οι εξελίξεις «τρέχουν» πιο γρήγορα από ποτέ.

Η Deloitte Academy αξιοποιεί την παγκόσμια παρουσία και εμπειρία του δικτύου της Deloitte και τη βαθειά γνώση της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σε πολλές από τις χώρες που δραστηριοποιείται η Deloitte, λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια αντίστοιχες Ακαδημίες, οι οποίες έχουν εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό πελατών, στελεχών της εταιρείας και ανεξάρτητων φυσικών προσώπων και έχουν διακριθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών τους και για το υψηλό επίπεδο των διδασκόντων.

Τα προγράμματα της Deloitte Academy πραγματοποιούνται από έμπειρους συμβούλους της Deloitte με εξειδίκευση στο εκάστοτε διδακτικό αντικείμενο καθώς και από ειδικούς συμβούλους επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού. Τα σεμινάρια, οι ημερίδες και τα συνέδρια που προσφέρονται από την Deloitte Academy είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να μεγιστοποιούν τη μαθησιακή εμπειρία μέσα από πρακτικές ασκήσεις, case studies και ανοιχτή συζήτηση.

Η Deloitte Academy στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Deloitte στην Αθήνα (Πολιτιστικό Αμφιθέατρο Μαρούσι Πλάζα) και η λειτουργία της θα ξεκινήσει επίσημα τον Οκτώβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.deloitte.gr.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο ALBA Career Forum

Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του ALBA Career & Alumni Office, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζει και καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 67 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα: MBA πλήρους φοίτησης, Professional MBA, MSc in Finance (πλήρους και μερικής φοίτησης) και MSc in Strategic HRM. Παράλληλα, έλαβαν μέρος 70 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 100 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.100 συνεντεύξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.alba.edu.gr/career/forum.

«World’s Best Multinational Workplaces»

Η λίστα αυτή, η οποία θα ανακοινωθεί στις 27 Οκτωβρίου 2011, θα περιέχει τις 25 καλύτερες εταιρείες για να εργαστεί κάποιος στον κόσμο.

Από την ανακοίνωση της πρώτης λίστας με τις καλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ το 1997 (Best Companies to Work For® σε συνεργασία με το περιοδικό FORTUNE), το Great Place to Work αναδεικνύει πλέον τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε πάνω από 45 χώρες. Η λίστα «World’s Best Multinational Workplaces» αποτελεί την πρώτη ενιαία λίστα που βασίζεται στη έρευνα προσωπικού η οποία διεξήχθη σε χιλιάδες εταιρείες σε έξι ηπείρους και είναι συνεπώς η μεγαλύτερη παγκόσμια ετήσια έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον.

Η Λίστα με τις Καλύτερες Πολυεθνικές Εταιρείες στον Κόσμο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011, σε μια υψηλού επιπέδου Εκδήλωση Βράβευσης που θα συνοδεύεται από Gala Dinner στις εγκαταστάσεις του New York Stock Exchange. Πάντως για να δώσουμε μια μικρή πρόγευση των αποτελεσμάτων μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι 18 από τις 25 έχουν τα κεντρικά τους στις ΗΠΑ και οι 7 στην Ευρώπη (Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιρλανδία,).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Great Place to Work, μπορείτε να ανατρέξετε στα site: www.greatplacetowork.gr  και www.greatplacetowork.net.

Παγκόσμιες διακρίσεις για την PwC

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση εξετάζει ένα σύνολο παραμέτρων που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης ταλέντων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την IDC, η PwC είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σε συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν την αξιοποίηση των ταλέντων σε επιχειρήσεις. Έχει ηγετική θέση σε θέματα αξιολόγησης και ενδυνάμωσης εταιρικής κουλτούρας, αλλά και ιδιαίτερα καινοτόμα προσέγγιση σε έργα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό. Ακόμα, σύμφωνα με τη μελέτη, η PwC είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διεθνώς, που μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά προσπάθειες περιορισμού του κόστους, σε συνδυασμό με δράσεις των επιχειρήσεων για αξιοποίηση και διακράτηση των ταλέντων τους.

Η PwC έλαβε επίσης πρόσφατα τον τίτλο του ηγέτη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών συμμόρφωσης σύμφωνα με τη έρευνα «IDC MarketScape: Παγκόσμια ανάλυση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών συμμόρφωσης για το έτος 2011» καθώς και τον τίτλο «IDC MarketScape Major Player» σε παγκόσμιο επίπεδο για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών δημοσίου τομέα.

Αποτελέσματα Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης του Δ’ Τριμήνου του 2011 της ManpowerGroup

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -13% υποδεικνύοντας ότι περισσότεροι είναι οι εργοδότες που προβλέπουν μείωση από αυτούς που προβλέπουν αύξηση των θέσεων εργασίας. Ο Δείκτης παρουσιάζεται μειωμένος κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, καταγράφει μείωση της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Συνολικά, οι εργοδότες και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας δηλώνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν θα μειωθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις να προέρχονται από τον χώρο του Τουρισμού (-24%) και των Κατασκευών (-23%). Παρόλα αυτά, σχεδόν δύο στους τρεις εργοδότες που συμμετείχαν στην Έρευνα, δηλώνουν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Tα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 750 Ελλήνων εργοδοτών του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 9% των εργοδοτών αναμένει αύξηση στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν, το 22% μείωση, ενώ το 64% δεν προβλέπει καμία μεταβολή στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων.

Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης προκύπτει όταν από το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση της απασχόλησης αφαιρεθεί το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένουν μείωση της απασχόλησης στην περιοχή ευθύνης τους, κατά το ερχόμενο τρίμηνο.

Δυσοίωνες εμφανίζονται οι προοπτικές προσλήψεων και στον τομέα του Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να καταγράφονται στο -20% καθώς και στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας, Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -12%.

Οι λιγότερο απαισιόδοξες προβλέψεις στις προοπτικές προσλήψεων, και συγκεκριμένα στο -3%, καταγράφονται από τους εργοδότες στον Αγροτικό τομέα.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται στον Αγροτικό τομέα και στον τομέα που περιλαμβάνει το Δημόσιο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, με τις προοπτικές να παρουσιάζουν βελτίωση κατά 7 και 5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Ωστόσο, στους υπόλοιπους επτά τομείς οικονομικής δραστηριότητας, οι προοπτικές προσλήψεων καταγράφονται μειωμένες.

Στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα, οι εργοδότες αναφέρουν μειωμένες προοπτικές προσλήψεων για το Δ’ Τρίμηνο του 2011. Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Ελλάδα, με τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -16%, οι εργοδότες αναμένουν για το επόμενο τρίμηνο, το χαμηλότερο ρυθμό προσλήψεων από την έναρξη της Έρευνας το Β’ Τρίμηνο του 2008.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι τάσεις στην αγορά εργασίας για το Δ’ Τρίμηνο του 2011, εξακολουθούν να διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα, όπως και σε όλη τη διάρκεια του 2011, με τους εργοδότες να αναφέρουν θετικές προοπτικές προσλήψεων σε 18 από τις 23 χώρες που συμμετείχαν στην Έρευνα. Οι προοπτικές επιδεινώνονται σε 13 χώρες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά βελτιώνονται σε 11, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι Προοπτικές Απασχόλησης είναι ισχυρότερες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Νορβηγία και ασθενέστερες στην Ελλάδα και την Ιταλία. Στον τομέα της Μεταποίησης, οι προοπτικές προσλήψεων μειώνονται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, παρά τις σταθερές προβλέψεις προσλήψεων από τη γερμανική βιομηχανία.

Για τα πλήρη αποτελέσματα της Έρευνας για καθεμία από τις 41 χώρες που συμμετέχουν στην Έρευνα, επισκεφτείτε το: www.manpowergroup.com/meos.

Νέα έρευνα για τον κόσμο της εργασίας το 2020

Στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται στροφή προς πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης – τόσο σε σχέση με όσα προσφέρουν οι επιχειρήσεις όσο και σε σχέση με τις επιθυμίες των εργαζομένων. Τα σύμβολα που υποδηλώνουν υλική υπεροχή βρίσκονται όλο και λιγότερο στο επίκεντρο καθώς ενισχύονται περισσότερο η ελευθερία, η αυτονομία, οι δημιουργικές επιλογές και το ευρύ δίκτυο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των μελλοντικών εργαζομένων είναι τα ισχυρά εφόδια που διαθέτουν για την αγορά εργασίας. Με μεγαλύτερη εμπειρία, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι σε θέση να επιλέγουν και να αλλάζουν εργοδότες. Για τους επιχειρηματικούς οργανισμούς αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πείσουν τους εν δυνάμει εργαζόμενους προσφέροντάς τους ευέλικτα ωράρια εργασίας, επιλογές για συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση, κοινωνική δέσμευση ή μπόνους βάσει της απόδοσής τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο μέλλον πολλοί από τους εργαζόμενους δεν θα έχουν παρουσία στην «επίσημη» αγορά. Αντί της «παραδοσιακής» διαδικασίας, οι εργοδότες θα χρησιμοποιούν κανάλια δικτύωσης όπως εκδηλώσεις ή το Facebook για να γνωρίζουν και να «στρατολογούν» προσωπικό. Το μυστικό της επιτυχίας θα βρίσκεται στο χτίσιμο και τη διατήρηση καλών επαφών μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, δίκτυα αποφοίτων ή κοινωνικά δίκτυα.

Επιπλέον στο εσωτερικό των οργανισμών θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις προσωπικές επιθυμίες των εργαζομένων καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα είναι «δεμένοι» με την επιχείρηση μέσω προκαθορισμένου πλάνου προσωπικής εξέλιξης ή κινήτρων όπως ισχύει έως σήμερα για την πλειοψηφία. Επίσης οι νέες γενιές είναι περισσότερο ανυπόμονες και λιγότερο πιστές – η αλλαγή εργοδότη μπορεί να αποτελεί μια γρήγορη διαδικασία.

Η έρευνα του Future Institute καταδεικνύει το εξής: δεν αλλάζει μόνο ο εργασιακός κόσμος, αλλά οι αξίες, οι συμπεριφορές και οι συνήθειες.

Στο μέλλον έξι τύποι εργαζομένων θα αντιπροσωπεύονται πιο έντονα:

  • Οι «CommuniTeens», που έχουν μεγαλώσει στην ψηφιακή εποχή
  • Οι «InBetweens» για τους οποίους η αλλαγή ζωής και αντικειμένου εργασίας αποτελεί μέρος της πορείας τους
  • Οι «Young Globalists», για τους οποίους εργασία και καριέρα καθορίζουν την ταυτότητα τους
  • Οι οικογένειες «Latte-Macchiato» που διατηρούν ένα βιώσιμο και ηδονιστικό τρόπο ζωής
  • Οι «Greyhoppers» που παραμένουν ενεργοί πριν και μετά την συνταξιοδότηση και
  • Οι «Silverpreneurs» οι οποίοι ξεκινούν νέα καριέρα καθώς μεγαλώνουν.

 

Nokia: Νέες περικοπές θέσεων εργασίας – Κλείνει εργοστάσιο στη Ρουμανία

Σύμφωνα με τον φινλανδικό κολοσσό κινητής τηλεφωνίας, οι ανωτέρω περικοπές προστίθενται στις χιλιάδες απολύσεις που έχει ήδη ανακοινώσει. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η εταιρεία παρουσίασε σχέδιο περικοπής δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Nokia αναφέρει ότι θα κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Κλουτζ της Ρουμανίας μέχρι τα τέλη του 2011 και θα σταματήσει ορισμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Pfizer: Μειώνει το εργατικό δυναμικό στην Ισπανία κατά 11%

Η ενέργεια αυτή είναι απόρροια της ευρύτερης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη αλλά και των ρυθμιστικών κινήσεων της χώρας να μειώσει τις δαπάνες στο Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με διοικητικό στέλεχος της Pfizer, οι λόγοι για τις περικοπές είναι κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Ευρώπη, αλλά και οι αυξημένες δαπάνες του ισπανικού υγειονομικού συστήματος. Τα νέα από την Ισπανία φτάνουν λίγες μέρες μετά τις αναφορές της Pfizer για μείωση των δαπανών με περικοπές 500 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, και πάλι ως αποτέλεσμα των αλλαγών στις τιμές των φαρμάκων.

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία

Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση του 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για 12 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 19.000.000 ευρώ και κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής: τα 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως το τέλος του 2011 και τα υπόλοιπα 16 εκατ. ευρώ το 2012.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι να διαθέτουν άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ σε ισχύ, να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού 3 μήνες πριν από την ένταξή τους.

Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου. Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:
α) Ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης που απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και,

β) ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης επέκταση της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δηλαδή τα ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου μοτέλ, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ).

Novartis: Περικοπές 2.500 θέσεων εργασίας

Ο εκπρόσωπος της Novartis, Eric Althoff, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία περιέκοψε θέσεις εργασίας τον τελευταίο χρόνο με σκοπό να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της.

Ωστόσο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να σχολιάσει το συνολικό αριθμό των εργαζομένων που απολύθηκαν, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ των περικοπών θέσεων περιλαμβάνονται 1.400 θέσεις εργασίας του τομέα πωλήσεων στις ΗΠΑ, που έγιναν τον Νοέμβριο, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των κατασκευαστών φαρμάκων να εστιάσουν περισσότερο στα φάρμακα για τους ειδικούς και τα νοσοκομεία, παρά στα σκευάσματα για τους γιατρούς παθολόγους, τα οποία απαιτούν μικρότερες προσπάθειες μάρκετινγκ.

Τέλος, ο E. Althoff πρόσθεσε ότι το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και η πώληση των γραμμών παραγωγής οδήγησαν στις περαιτέρω περικοπές.