--> 

ALBA: Executive MBA

Το ALBA Executive MBA είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα διετούς διάρκειας με γλώσσα διεξαγωγής τα αγγλικά, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες υψηλόβαθμων στελεχών κι έμπειρων επαγγελματιών. Το πρόγραμμα, στο οποίο θα διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές από τα καλύτερα Business Schools της Ευρώπης και της Αμερικής, θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη να αναπτύξουν δεξιότητες στρατηγικής ηγεσίας, τις οποίες θα μπορέσουν άμεσα να εφαρμόσουν στην εργασία τους και να διαδώσουν στον οργανισμό τους.

Απευθύνεται σε ηγέτες οργανισμών, σε διευθυντικά στελέχη καθώς και σε ανερχόμενα στελέχη με τουλάχιστον δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις διδακτικές ενότητες οι οποίες εστιάζουν στα εξής θέματα: Κατανόηση των σύγχρονων Επιχειρηματικών Αξιών και Προκλήσεων, απόκτηση σύγχρονης γνώης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων, κτίσιμο Οργανωσιακών Δεξιοτήτων και αναγέννηση–ανανέωση της επιχείρησης. Πληροφορίες: 210 8964531, [email protected].

Βιομηχανική Μεταλλευτική: Συνεργατική αυτοδιαχείριση προωθούν οι εργαζόμενοι

Τις προθέσεις τους οι εργαζόμενοι τις γνωστοποίησαν, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας πως εκείνο που διεκδικούν, είναι να τους παραχωρηθούν οι μετοχές του εργοστασίου, το οποίο βρίσκεται σε αδράνεια, μετά την πτώχευση της μητρικής εταιρείας Φίλκεραμ Τζόνσον. Όπως αποκάλυψαν, έχουν ήδη υποβάλλει δημόσια πρόταση, ζητώντας να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια τους με νόμιμο τρόπο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζήτησαν κι αναμένουν τη σύγκληση τετραμερούς συνάντησης με τον σύνδικο που ορίστηκε για την εκκαθάριση στην επιχείρηση, καθώς και με τους εκπροσώπους των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. Παράλληλα, επιδιώκουν να «δηλωθεί», στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της μητρικής εταιρείας ένα δάνειο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής προς αυτήν  προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικηθούν οι μετοχές, με προνόμιο, από τους εργαζόμενους. «Με τον τρόπο αυτό οι μετοχές μπορούν να περάσουν στα χέρια όσων εργαζομένων θέλουν να μετέχουν στο εγχείρημα και η μονάδα να επαναλειτουργήσει σε συνεργατική μορφή, με αυτοδιαχείριση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Τέλος, ζητήθηκε να τους δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα να συνεχιστεί και η καταβολή του επιδόματος επίσχεσης εργασίας, με επίκληση τις οξυμένες βιοποριστικές τους ανάγκες.

Αυτοκινητόδρομοι: 80.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες που χαρακτηρίζονται και ως βασικά έργα υποδομής για την ανάπτυξη καθώς διευκολύνουν την ταχεία σύνδεση περιοχών θα τεθούν πάλι σε υλοποίηση έπειτα από δύο χρόνια στασιμότητας. Το πρόγραμμα αφορά την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου ΠΑΘΕ (αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης), την Ολυμπία Οδό, την Ιονία Οδό και τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.

IDEALES: 6ο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Στο Bazaar θα διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, χειροποίητες δημιουργίες και λιχουδιές, φτιαγμένες με πολύ αγάπη από τους ανθρώπους της εταιρείας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη άπορων οικογενειών του Δήμου Πεύκης–Λυκόβρυσης και στο ΜΚΟ «Θεόφιλος».

Αμετάβλητη η ανεργία στην Αυστραλία τον Οκτώβριο

Οι 11.000 προσλήψεις προσωπικού που έγιναν τον Οκτώβριο βοήθησαν, σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των ανέργων που έψαχναν για εργασία, να σταθεροποιηθεί η ανεργία στο 5,4% των οικονομικών παραγωγικά, πολιτών της χώρας.

ΣΒΒΕ: Επιχειρηματικά «φροντιστήρια» για ανέργους και νεαρούς πτυχιούχους

Όπως εξήγησε ο διαχειριστής της Σύμπραξης και διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Χρήστος Γεωργίου, το πρόγραμμα απευθύνεται: σε άνεργους και κάθε ηλικίας, αλλά με προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της μεταποίησης και των σχετικών υπηρεσιών αλλά και σε πτυχιούχους κάτω των 25 ετών, που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία για το ξεκίνημα της καριέρας τους. Σημειώνεται ότι τα 2/3 των ωφελούμενων θα είναι γυναίκες.

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων για τη Στερεά Ελλάδα και το Ν. Αιγαίο

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι ύψους 26 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων κοινωφελούς απασχόλησης και την καταπολέμηση της φτώχιας. Το πρόβλημα της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων περιφερειών ανέκυψε λόγω της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ που δεν μπορούσαν να αναπληρωθούν διότι, οι πόροι που διατίθενται σε αυτές τις περιφέρειες, για την περίοδο 2007-2013, ήταν εξαρχής περιορισμένοι. Τις νέες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των συναρμοδίων φορέων. Η χρηματοδότηση που εξασφαλίσθηκε, θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, και τοπικών σχεδίων δράσης για την απασχόληση από τα οποία προβλέπεται να ωφεληθούν περίπου 4.500 άνεργοι. Ακόμη, κατάρτιση 1.900 ανέργων στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση 100 ανέργων σε ορυχεία και λατομεία.

20.000 νέοι σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Πρόκειται για ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, που σε πρώτη φάση θα ωφελήσει ανέργους, μέσω στοχευμένων κλαδικών παρεμβάσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων, όπως είναι η πεντάμηνη πρακτική άσκηση, με 460 ευρώ το μήνα, οι υπηρεσίες καθοδήγησης, τα κίνητρα διατήρησης θέσεων εργασίας, αλλά και η κατάρτιση ανέργων.

Πορτογαλία: Ανοδική πορεία της ανεργίας

Το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (ΙΝΕ) ανακοίνωσε πως την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, ο δείκτης της ανεργίας έφθασε στο 15,8%, το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της χώρας, από 15% κατά το δεύτερο τρίμηνο και 12,4% πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Στις τάξεις των νέων ηλικίας από 15 έως 24 ετών, η ανεργία μάλιστα έχει αυξηθεί στο 39% από 30% πριν ένα χρόνο.

Στο 6,8% η ανεργία στη Γερμανία

 Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού αγγίζει το 6,8% και είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από την εποχή της ένωσης των δύο Γερμανιών, το 1990. Για το 2013, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα αυξηθεί ελάχιστα, φτάνοντας στο 6,9% ή 2,91 εκατομμύρια άτομα.