Η Charity4U στηρίζει νέους αθλητές

Η πρωτοβουλία προάγει το ήθος και την αλληλεγγύη που διέπει τους αθλητές σε κινητήριο δύναμη για το όνειρο της διάκρισης τεσσάρων νέων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που αντανακλά τις ελπίδες μιας ολόκληρης χώρας. Μάλιστα, η εν λόγω δράση έστειλε μήνυμα στήριξης του ελληνικού αθλητισμού κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, μέσω του προγράμματος crowdfunding act4Greece που υλοποιείται με την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας.

Η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Από το 2003 που ξεκίνησε, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725. Το πρόγραμμα βραβεύσεων συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 με εκδήλωση στην Αθήνα και με την βράβευση 327 αριστούχων από σχολεία των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6.30 μ.μ.

Mondelez: Στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης»

Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυετή και πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται με συνέχεια και συνέπεια στην Ελλάδα χτίζοντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα καθώς και τους γονείς των παιδιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelez, 663 εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη δωρεάν συμμετοχή περισσοτέρων από 15.300 παιδιών και 670 εκπαιδευτικών.

Τράπεζα Πειραιώς: Ενιαίο Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα για όλους

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της τράπεζας, με ίδιους όρους για όλους τους εργαζομένους. Με το ενιαίο πρόγραμμα, που θα τεθεί σε ισχύ από 01/01/2019, θα έχουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα αποταμίευσης ενός σημαντικού εφάπαξ ποσού μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε σχετικά: «Σκοπός της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς είναι να δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους στον Οργανισμό ένα σταθερό εργασιακό πλαίσιο, με βάση τις Αρχές της Υπευθυνότητας, της Αξιοκρατίας και της Διαφάνειας, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την αποτελεσματικότητα και την προσωπική ανάπτυξη».

ΔΕΛΤΑ: 2ος Aπολογισμός Eταιρικής Yπευθυνότητας

Βασική προτεραιότητα της ΔΕΛΤΑ αποτελεί η στήριξη της πρωτογενούς ελληνικής παραγωγής. Από το 2012 υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και τεχνικής υποστήριξης, ενώ η συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς για τη Συμβολαιακή Κτηνοτροφία στον τομέα του γάλακτος συνεχίστηκε και το 2017, εξασφαλίζοντας στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους την απαιτούμενη ρευστότητα με ικανοποιητικούς όρους. Μάλιστα, το 2017, ξεκίνησε για πρώτη φορά ένα στοχευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων κτηνοτρόφων, που είναι στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας ή εργάζονται ήδη στις οικογενειακές φάρμες.

Η Σύμπραξις «εκπαιδεύει» για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Πρόκειται για το πρώτο, δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας. Βασικός πυρήνας και στρατηγικός στόχος του είναι η ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε είτε να δημιουργήσουν τη δική τους Κοινωνική Επιχείρηση, είτε να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να διαμένουν στη διασυνοριακή περιοχή του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες: www.sosedee.eu.

Σε νέα συνεργασία η Epsilon Net με την Audeca

Το έναυσμα της συνεργασίας έδωσε το PYLON Accounting, μία εφαρμογή που διαχειρίζεται σε ενιαίο περιβάλλον όλα τα υποσυστήματα της οικονομικής διεύθυνσης μίας επιχείρησης. Κατόπιν, η συνεργασία επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, όταν η Audeca Hellas αποφάσισε να προτείνει το PYLON ως λύση για projects πελατών της που προϋποθέτουν την παρουσία εμπορολογιστικής εφαρμογής.

Η σύνδεση των δύο εταιρειών ενδυναμώνει τη σχέση μηχανογράφησης με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς υποστηρίζει όλες τις λύσεις. «Η συνεργασία με την Audeca Hellas αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συνεργασιών που έχει ξεκινήσει η Epsilon Net και αποδεικνύει εμπράκτως την επιθυμία της για συνεργασία με εταιρείες που διαθέτουν νεωτεριστικό όραμα, επιθυμούν την εξωστρέφεια και αναζητούν νέους δρόμους για την επικοινωνία των υπηρεσιών τους», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Epsilon Net.

Deloitte: Επενδύουν στην καινοτομία οι ελληνικές επιχειρήσεις

Συγκεκριμένα, το 80% των ερωτηθέντων δηλώνει την πρόθεση της εταιρείας του να αυξήσει τις επενδύσεις στον τομέα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στα επόμενα 2 χρόνια. Μέχρι το 2020 οι επενδύσεις στην καινοτομία αναμένεται να εστιάσουν σε νέες ανερχόμενες τεχνολογικές τάσεις, όπως το blockchain, οι γνωσιακές τεχνολογίες και η τεχνητή νοημοσύνη. Από την άλλη, οι τεχνολογίες cloud (64%) και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (46%), τα ψηφιακά δίκτυα (43%), καθώς και η αυτοματοποίηση διαδικασιών μέσω ρομποτικού λογισμικού (38%), αποτελούν τους καινοτόμους τομείς στους οποίες οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες επενδύσεις τα τελευταία 2 χρόνια.

Επίσης, το 43,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η ρομποτική και ο αυτοματισμός βελτίωσαν την παραγωγικότητα της εταιρείας του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, οι νέες πρωτοβουλίες των εταιρειών δεν θα πρέπει να εστιάζουν αποκλειστικά στον πειραματισμό και την ένταξη νέων τεχνολογιών, αλλά η καινοτομία θα πρέπει να ενταχθεί στο DNA και τη νοοτροπία του οργανισμού. Αναφορικά με τους ανασταλτικούς παράγοντες και τα εμπόδια, η έρευνα εστιάζει στην έλλειψη της απαραίτητης τεχνογνωσίας και του χρόνου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ανάγκη των εταιρειών να αφομοιώσουν μια κουλτούρα που θα τις ωθήσει στην υιοθέτηση νέων ιδεών.

Η AXA εγκαινίασε τα νέα της γραφεία

Με βάση την αρχή «ΟΝΕ ΑΧΑ», το νέο εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας στηρίζεται στην ιδέα ότι όλοι οι εργαζόμενοί της ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ίδια δημιουργική και καινοτόμα στέγη, η οποία τους εμπνέει να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Στο επίκεντρο του νέου αρχιτεκτονικού εγχειρήματος βρίσκονται οι αξίες της ΑΧΑ – «Ο Πελάτης στο Επίκεντρο», «Ακεραιότητα – Επαγγελματισμός», «ΟΝΕ ΑΧΑ», «Ευελιξία», «Καινοτομία», «Απλότητα», γι’ αυτό και κάθε όροφος έχει πάρει το όνομά του από αυτές. Για την ανακαίνιση των γραφείων, η ΑΧΑ στηρίχτηκε στη σύγχρονη αρχιτεκτονική λογική των μεγάλων γραφείων «ανοιχτής διάταξης», τα οποία ευνοούν την επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων, την ομαδική εργασία και την εύκολη ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Άννα Μανιάτη, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε μας επιτυχία αποτελεί αφετηρία για τον επόμενο σχεδιασμό μας. Καλύτερο εργοδότη δεν σε καθιστά μία διάκριση, όσο σημαντική και αν είναι, αλλά η εμπιστοσύνη που χτίζεται μέσα από τους ανθρώπους ενός οργανισμού. Επανασχεδιάσαμε τον χώρο εργασία μας για να νιώθουν καλά οι άνθρωποί μας μέσα σε αυτόν, για να νιώθουν ότι εργάζονται σε μία εταιρεία που σέβεται τις ανάγκες τους, που τους στηρίζει στην επαγγελματική πορεία τους, που λειτουργεί με πραγματικές αξίες και που έχει, παράλληλα, τη δυναμική να ξεχωρίζει για την καινοτόμα σκέψη της».

Η IKEA συμμετείχε στις Ημέρες Καριέρας 2018

Έντεκα στελέχη της εταιρείας καλωσόρισαν τουλάχιστον 1.600 νέους ανθρώπους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ενέπνεε την οικειότητα ΙΚΕΑ στους επισκέπτες. Ο Όμιλος FOURLIS, επενδύει συνεχώς στους εργαζομένους του, στην εκπαίδευση και ανάπτυξη τους, στο αποδοτικό εργασιακό περιβάλλον, στις καινοτόμες υποδομές καθώς και στις λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές, επιτυγχάνοντας σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών.