--> 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Basket Ανδρών για Στελέχη

Στο πρωτάθλημα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες Στελεχών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν επιχειρήσεις της χώρας ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Η δήλωση συμμετοχής των στελεχών κάθε επιχείρησης θα πρέπει να συνοδεύεται και από βεβαίωση του τμήματος προσωπικού ότι τα στελέχη είναι στη μισθοδοσία της επιχείρησης. Για μεγάλες εταιρείες είναι δυνατή η συμμετοχή περισσοτέρων ομάδων τμημάτων ή διευθύνσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες Στελεχών (άνδρες) άνω των 22 ετών, Έλληνες και αλλοδαποί από επιχειρήσεις της χώρας. Η αξία συμμετοχής ανά ομάδα ανέρχεται στο ποσό των 500 Ευρώ. Κάθε Εταιρεία/Επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με μια ομάδα αποτελούμενη από δέκα (10) στελέχη.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι αποστολή στo e-mail [email protected] του σχετικού ενδιαφέροντος για να αποσταλούν όλες οι απαιτούμενες φόρμες συμμετοχής.

Ανοιχτό Σεμινάριο με θέμα «Δημιουργικότητα και Καινοτομία»

Ο στόχος του σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 12 ωρών (10.00-16.00 καθημερινά), είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη γνώση και τις ικανότητες να ανακαλύψουν και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους οργανισμούς.

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία αποτελούν ουσιαστικό κριτήριο επιτυχίας σε τομείς που σχετίζονται με τη φαντασία, το συναίσθημα και την αισθητική (όπως τα ΜΜΕ, η Διαφήμιση, η Διασκέδαση και ο Πολιτισμός) αλλά και με την επίλυση προβλημάτων (όπως η Έρευνα, η Ανάπτυξη, οι Φαρμακευτικές Εταιρείες, ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός, η Συμβουλευτική Επιχειρήσεων). Οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζονται στη δημιουργικότητα προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που τους βοηθούν να δημιουργήσουν νέες αγορές ή να εισχωρήσουν στις υπάρχουσες αγορές.

Οι μεγάλοι, καθιερωμένοι οργανισμοί στηρίζονται στη δημιουργικότητα για να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους, τα προϊόντα και τις διαδικασίες τους. Μέσα στην οικονομία της γνώσης, η δημιουργικότητα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι των θέσεων διοίκησης. Η δημιουργική επίλυση προβλημάτων, οι δημιουργικές λύσεις στον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του περιβάλλοντος, η ικανότητα αυτοσχεδιασμού, καθώς και η ικανότητα να παράγει κάποιος αυθεντικές, τολμηρές ιδέες, αποτελούν βασικά στοιχεία επαγγελματικής επιτυχίας.

Πληροφορίες www.alba.edu.gr/executive.

studyintentions: Νέα πλατφόρμα για σπουδές στο εξωτερικό

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να προωθήσει τις σπουδές στο εξωτερικό, μέσω της σύνδεσης φοιτητών από όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τα άτομα από τη στιγμή που προτίθενται να σπουδάσουν στο εξωτερικό μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι σπουδές τους. Καλύπτει χιλιάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλες τις ηπείρους και οι λειτουργίες που διαθέτει, βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να βρουν άλλους φοιτητές ή φοιτητικούς συλλόγους που μπορούν να τους παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Πληροφορίες: www.studyintentions.com.

MASTER CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT

Το πρόγραμμα διαρκεί 15 εβδομάδες (60 ώρες συνολικά), θα γίνεται κάθε Δευτέρα απόγευμα (17:30 – 1:30) και ξεκινά στις 13 Απριλίου. Ο τόπος υλοποίησης είναι το ΑΙΘΡΙΟ Εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Στο τέλος οι καταρτιζόμενοι μπορούν να πιστοποιηθούν κατά «Project Management Professional – PMP®». Ως γνωστόν η πιστοποίηση PMP® αποδίδει τις υψηλότερες αποδοχές παγκοσμίως: $101.695 ανά έτος.

Επίσης, στο επόμενο διάστημα έχουν προγραμματισθεί τα επόμενα workshops σε Project Management:
1) Project Management Basics
2) PMP Preparation
3) BUSINESS ANALYSIS WORKSHOP
4) Building a Project Management Office – PMO
5) Project Risk Management
6) Project Quality Management Workshop
7) Project Human Resource Management Workshop
8) Project Communications Management Workshop.

Πληροφορίες: 12pm.gr.

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την Ηγεσία και το Μάνατζμεντ

Το πρόγραμμα παρέχει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να διδαχθούν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πακέτο στην Ελλάδα, σχετικά με το μάνατζμεντ και την ηγεσία. Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις νέες τάσεις στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων και της ηγεσίας, όπως αυτές διαμορφώνονται στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πρακτικές εφαρμογής των στρατηγικών μάνατζμεντ και ηγεσίας.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε θέματα που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη, την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων, τη λήψη αποφάσεων, τη διαχείριση πόρων, κ.ά.

Το Diploma in Management & Leadership μπορούν να παρακολουθήσουν στελέχη επιχειρήσεων με επαρκή προϋπηρεσία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα είναι η διεξαγωγή συνέντευξης στην ελληνική γλώσσα. Πληροφορίες: www.eede.gr.

Life Coaching: 365 ημέρες πιο χαρούμενοι!

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν καθημερινές, απλές αλλά σημαντικές ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ένα νέο, ανανεωμένο εαυτό που θα κρατήσει για 365 ημέρες ίσως και περισσότερο. Πληροφορίες: www.coachingevolution.org.

ΠΟΛΙΕΡΓΟΝ: Κρίση και πολιτισμικός μετασχηματισμός

Η εκδήλωση με τίτλο «Πολιτισμικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα που συνέβαλαν στην κρίση», εστιάζει στην ιστορική εμπέδωση αυτών των χαρακτηριστικών και τις διαδικασίες μετασχηματισμού τους για την κοινωνία του αύριο. Ομιλητές θα είναι οι: Βασίλης Καραποστόλης, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιωάννα Τσιβάκου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρος του ΠΟΛΙΕΡΓΟΝ.

Συντονιστής θα είναι ο Γιάννης Κεχαγιάς, Αν. Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του ΠΟΛΙΕΡΓΟΝ. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων/ συζητήσεων του ΠΟΛΙΕΡΓΟΝ, με επίκεντρο την ανάπτυξη ενός νέου εργασιακού και επιχειρηματικού πολιτισμού και τη δυνητική συνεισφορά του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Για τη δωρεάν συμμετοχή σας, παρακαλείσθε να δηλώσετε το όνομά σας, τη θέση και εταιρεία στην οποία εργάζεσθε στο: [email protected] , μέχρι τις 7 Απριλίου 2011.

Βράβευση των κοινωνικά υπεύθυνων εταιρειών

Στις 6 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου θα βραβευθούν οι 17 πιο κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες για τα δεδομένα του δείκτη, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους στην Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα.

Εργαλεία και στρατηγικές για μια απίθανη ζωή

Μέσω των εταιρειών τους μα και μεμονωμένα, υψηλόβαθμα στελέχη, επιχειρηματίες και νέοι μαθαίνουν πρωτότυπα εργαλεία και στρατηγικές που εφαρμόζουν παγκοσμίως οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Με παιχνίδια, videos και μουσική, αποκτούν θετική ενέργεια και θέτουν στόχους για το μέλλον.

Όπως λέει και ο Tony Robbins, παγκόσμια αυθεντία της προσωπικής ανάπτυξης, «για να αλλάξεις το αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο». Και ο Jack Canfield o νούμερο 1 coach της επιτυχίας συμπληρώνει: «Ότι θελήσεις, είναι εκεί και σε περιμένει να το αποκτήσεις. Ότι θέλεις, σε θέλει και εκείνο.

Πρέπει όμως να κάνεις πράξεις για να το αποκτήσεις». Τρόπους για να πραγματοποιήσουν λοιπόν τα όνειρά τους, στις ιδιαίτερες εποχές που ζούμε, μαθαίνουν οι συμμετέχοντες του Great Life Workshop. Η επόμενη Great Life Workshop εμπειρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στο «Capsis Cultural Exhibition & Conference Centre».

Εισηγήτρια η Τζιλ Δούκα, MBA, CPC μέλος της International Coaching Federation του Hellenic Coaching Association και πρέσβειρα της International Coach Academy.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες: www.uniquenessdevelopmentgroup.com/workshops/now.

Η TopTeam World ιδρύει σχολή για Business Coaches

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Business Coaching της TopTeam World απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως εσωτερικοί ή εξωτερικοί coaches και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει το EMCC, που έχει πάνω από 5.000 μέλη σε 21 χώρες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Προέδρου του EMCC Lise Lewis, η οποία επιπρόσθετα διαθέτει τον τίτλο της master coach.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της TopTeam Wold, Gilles Gambade, επισημαίνει πως «Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε σε όλους όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ως business coaches στην Ελλάδα, τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν σωστά σ’ αυτή την πολυσχιδή και σημαντική δραστηριότητα. Το Business Coaching αποτελεί τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για την ανάπτυξη των στελεχών, προσφέροντας εγγυημένα αποτελέσματα στην επιχειρηματική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα η εκπαίδευση σε αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης».

Η TopTeam World είναι μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Business Coaching και Mentoring σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική και επιχειρηματική ανάπτυξη, στη δημιουργία brands ηγεσίας, αλλά και στη βελτίωση της ομαδικής αποτελεσματικότητας.

Πληροφορίες: www.topteamworld.com.