Amgen: Βράβευση για το εργασιακό της περιβάλλον

Πιο συγκεκριμένα, η ανάδειξή της στην 6η θέση της κατάταξης των επιχειρήσεων αποτελεί μια σημαντική διάκριση που αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και αντικατοπτρίζει την πεποίθηση ότι η επιτυχία κρίνεται στη δύναμη της ομάδας.

Επιπροσθέτως, μέσα από την εν λόγω διάκριση της επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι οι πραγματικά πρωτοπόρες ιδέες μπορούν να προέλθουν μόνο από έναν χώρο εργασίας, ο οποίος ενθαρρύνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, τη συνέπεια, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη, το πάθος και την αφοσίωση εφαρμόζοντας, ταυτόχρονα, τις πρακτικές εκείνες που εξασφαλίζουν για τους ανθρώπους της ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο την ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας, αλλά και την εξασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν στη δημιουργία προστιθεμένης αξίας τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

ΑΧΑ: Στα καλυτερα εργασιακα περιβαλλοντα για 3η συνεχη φορα

Ειδικότερα, πρόκειται για την 3η συμμετοχή της στο θεσμό και την 3η εν αντιστοιχία νίκη της, καθώς το 2016 κέρδισε την 1η και το 2010 την 5η θέση. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταίρειας, Ερρίκος Μοάτσος δήλωσε: «Η διάκριση για μια ακόμη φορά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα μας γεμίζει χαρά και δικαιώνει την ανθρωποκεντρική στρατηγική μας όλα αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά της, η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Αλλαγής, ανέφερε: «Επίκεντρο του σχεδιασμού κάθε δράσης μας είναι οι άνθρωποί μας και πρωταρχική στρατηγική μας προτεραιότητα η ανάπτυξη και η επαγγελματική εξέλιξή τους».

Epsilon Net: Αναδείχθηκε Best Workplace για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Συγκεκριμένα, η Epsilon Net είναι η μοναδική εταιρεία ανάπτυξης και πώλησης προϊόντων επιχειρησιακού λογισμικού στην Ελλάδα, που βραβεύεται για το εργασιακό της περιβάλλον, διαγράφοντας τα τελευταία χρόνια μια πορεία ανάπτυξης, απασχολώντας πάνω από 370 άτομα. Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αφιερώνουμε το βραβείο αυτό σε όλους τους εργαζόμενους μαζί και ξεχωριστά στον καθένα. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας αυτής της εταιρείας και δεσμευόμαστε για τη μέγιστη δυνατή μεταβίβαση των οφελών της εταιρείας στους ίδιους τους εργαζόμενους της».

Εθνική Ασφαλιστική: Υποστήριξη στο Υπουργείο Παιδείας

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, έχοντας αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή της στο κοινωνικό σύνολο, προχωρά στην προσφορά 200 tablets τελευταίας τεχνολογίας, προς το Υπουργείο, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

«Στην τρέχουσα συγκυρία, η προσπάθεια πρέπει να είναι μία και κοινή! Να μεγιστοποιήσουμε την προσπάθεια πολιτείας και επιστημονικής κοινότητας υπακούοντας σε συστάσεις και οδηγίες. Να ενισχύσουμε το έργο της εκπαίδευσης συμπράττοντας για την ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της παιδείας και τον εφοδιασμό των νέων μας με τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Μασούτης: Best workplace για 9η χρονιά

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάκριση απονέμεται στη Μασούτης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ η εταιρεία είναι η μόνη αλυσίδα τροφίμων σούπερ μάρκετ που διακρίνεται στη λίστα των 10 πρώτων. «Είναι πολύ σημαντική βράβευση για μια εταιρεία με τόσο μεγάλη διασπορά των εργαζόμενων.

Ενώνονται με κοινές αξίες στα 331 καταστήματα, στα κεντρικά γραφεία διοίκησης, στα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης και στο Μαρκόπουλο Αττικής. H Mασούτης, εδώ και 44 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται έχοντας πάντα ως κινητήρια δύναμη τους ανθρώπους της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Groupama Ασφαλιστική: Διάκριση στα Best Workplaces

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Κάτσιος δήλωσε σχετικά: «Στη Groupama Ασφαλιστική ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο: ως εργαζόμενο, ως συνεργάτη, ως ασφαλιζόμενο. Η, για δεύτερο συναπτό έτος, βράβευσή μας ως Best Workplace, αποδεικνύει ότι η Groupama Ασφαλιστική κινείται αποφασιστικά προς την σωστή κατεύθυνση, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία της».

Όμιλος Olympia: Δωρεά ύψους 2 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19

Αναλυτικότερα, η εταιρεία Public – MediaMarkt θα παραδώσει 3.230 συσκευές τεχνολογίας και οικιακές συσκευές στα δημόσια σχολεία ευάλωτων οικονομικά περιοχών, σε 6 νοσοκομεία αναφοράς, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε 20 δομές προστασίας και φιλοξενίας παιδιών, ενώ η SUNLIGHT θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, προσφέροντας παράλληλα 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής, αλλά και υποστηρίζοντας με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία τοπικών φορέων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Επίσης, ο Όμιλος Olympia θα διαθέσει 500.000 ευρώ με σκοπό την αγορά τεστ ανίχνευσης του COVID-19, όποτε αυτά εγκριθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υλοποίηση της δωρεάς προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα υποστηριχθεί από την Deloitte και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, με μέρος της δωρεάς να ενισχύσει το Πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη διαδικασία προς τους κοινωφελείς φορείς παιδικής πρόνοιας της χώρας να υποστηρίζεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.

Convert Group: Ξανα στα Best Workplaces

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε τη διάκριση από το Great Place to Work Institute για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε λιγότερο από 7 χρόνια λειτουργίας της, και παρά το γεγονός ότι το 2019 διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της, ενώ ήταν και ανάμεσα στις μόλις 6 εταιρείες από τις 25 που διακρίθηκαν, που είναι αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

H δυνατότητα οι εργαζόμενοι να συνοδεύονται από τα παιδιά και τα κατοικίδια τους στο γραφείο, η 20% επιπλέον νόμιμη άδεια, η απαγόρευση αποστολής email μετά τις 8μμ, το δωρεάν μεσημεριανό γεύμα τις Πέμπτες, τα σνακ και τα φρούτα σε καθημερινή βάση, το ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης, η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα για όλους, οι εταιρικές εκδρομές και οι δραστηριότητες ευεξίας όπως office stretching, μαθήματα αυτοάμυνας και μασάζ στο γραφείο, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει ως εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γκεζερλή και την Έλενα Χαϊλαζοπούλου, τους δύο συνεταίρους της Convert Group, «δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να γίνει μια εταιρεία ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της χώρας, αντιθέτως, απαιτείται διαρκής προσπάθεια και εξέλιξη. Είμαστε περήφανοι και αναγνωρίζουμε ότι αυτή η διάκριση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους απίστευτα αφοσιωμένους Converters μας που ομαδικά κάνουν μία ελληνική εταιρεία να ξεχωρίζει παγκοσμίως».

ΒΑΤ Hellas: Επιβράβευση για τις καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει εκατοντάδες ώρες προγραμμάτων εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ στις ήδη υπάρχουσες παροχές, όπως το ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, το συνταξιοδοτικό πλάνο κ.ά, έχει προστεθεί το «Smart Working», το οποίο δίνει την επιλογή για εργασία από το σπίτι ή από όπου επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενος σε όλη την διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι η κατάκτηση της 4ης θέσης από την British American Tobacco Hellas στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων με 50-250 εργαζομένους από τον θεσμό Great Place to Work, είναι η 16η σε σειρά που κατακτά τα τελευταία χρόνια, ενώ η εταιρεία ήταν και από τις πρώτες στην Ελλάδα που εφάρμοσαν την εργασία εκτός γραφείου, χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές και στα δικαιώματα προς τους εργαζομένους, πριν ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid-19.

Το νερό Ζαγόρι χρηματοδοτεί νέα μονάδα ΜΕΘ

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός προσφέρεται για την άμεση ανάπτυξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωάννινων (ΠΓΝΙ), ένα από τα δύο κέντρα αναφοράς για τον COVID 19 στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των κρουσμάτων. Παράλληλα με τη δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού, η Χήτος ΑΒΕΕ καλύπτει και τις ανάγκες σε εμφιαλωμένο νερό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΠΓΝΙ, παρέχοντάς τους φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.