Creta Maris: Ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα βιωσιμότητας

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση της βιώσιμης λειτουργίας του, το Creta Maris παρουσίασε στους μαθητές τις πρακτικές που ακολουθεί τα τελευταία 3 χρόνια, σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων για την επίτευξη μιας «Zero Waste» λειτουργίας στις εγκαταστάσεις του. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας του Creta Maris για τις «Ανοιχτές Ημέρες Σχολείων», με στόχο να ωθήσει τη νέα γενιά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν οι καταναλωτικές συνήθειες στο περιβάλλον.

ΣΒΠΕ: Συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό του υγρότοπου της Βραυρώνας

Τα μέλη του ΣΒΠΕ έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν στον δεύτερο αυτό εθελοντικό καθαρισμό, απομακρύνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων και άχρηστων υλικών. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη φιλοσοφία του ΣΒΠΕ, για τη διασφάλιση της αποφυγής διαρροής πλαστικών προς το περιβάλλον, αλλά και για την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Μέγα: Δράση για τη στήριξη των νέων

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, η εταιρεία υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές και αποφοίτους διαφόρων πανεπιστημίων, διοργανώνοντας μια ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, με τίτλο «ΜΕΓΑ Business Day: ΜΕΓΑλα όνειρα, ΜΕΓΑλες επιτυχίες». Κατά τη διάρκεια του Μέγα Business Day, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του εργοστασίου της Μέγα και να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της, από την πρώτη ύλη έως και την τελική διανομή τους. Επιπλέον, διοικητικά στελέχη από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας μίλησαν στους νέους, ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με διαδραστική ομιλία από τον Peak Performance Coach, Κωνσταντίνο Καρυπίδη.

Education Evolution: οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκτός από τις κεντρικές ομιλίες και τα πάνελ με εκπροσώπους σχολείων και εταιρειών, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξαγωγή δωρεάν εργαστηρίων πάνω στη χρήση καινοτόμων εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Υποτροφίες σε φοιτητές Επιχειρηματικότητας από το Κοινωφελές Ίδρυμα A. K. Λασκαρίδη

Ήδη έχουν δοθεί 4 υποτροφίες σε νέους αλλά και υπάρχοντες φοιτητές, με στόχο να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσα από το αντικείμενο σπουδών τους στο Deree. Η συνεργασία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου του Κολλεγίου «ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece», το οποίο, με ορίζοντα τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του, το 2025, στοχεύει να αποτελέσει φορέα θετικής αλλαγής για την κοινωνία και την οικονομία μέσω της εκπαίδευσης και της γνώσης. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι υποτροφίες δίνονται με κριτήριο την οικονομική κατάσταση των υποψηφίων και το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Interamerican: CSR πρωτοβουλίες για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό

Παράλληλα η εταιρεία, ολοκληρώνοντας τη δράση χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού αλφαβητισμού σε πέντε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για τη σχολική περίοδο 2018-2019, διατηρεί στον ιστότοπο της «The Tipping Point», διαθέσιμους μέντορες για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Σημειώνεται, τέλος, ότι για τη φετινή περίοδο, η εταιρεία ξεκινά νέο πρόγραμμα mentoring με θεματικές που αφορούν στην υγεία των μαθητών.

ReGeneration: Ξεπέρασε τις 1.000 προσλήψεις στα 5 χρόνια δράσης

Επίσης, στο Impact Report παρουσιάζονται με αριθμούς τα 5 χρόνια δράσης του ReGeneration, το οποίο έχει καταφέρει να τοποθετήσει περισσότερους από 1.100 νέους σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε 400 εταιρείες πανελλαδικώς. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος έχουν συμπληρωθεί 170.000 ώρες εκπαίδευσης σε soft και hard skills και έχουν προσφερθεί 16.000 ώρες εθελοντικής εργασίας. Σημειώνεται, τέλος, ότι το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους του προγράμματος ανέρχεται στο 90%, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περίπου 7.700.000 ευρώ, σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος.

KPMG: Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019

Σημειώνεται ότι ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνέπεια με τον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, «ζωή στο νερό», των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης η Σιάνα Κυριάκου, Γενική Διευθύντρια και COO της KPMG δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διαχείριση και προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων πρέπει να αποτελεί υπόθεση όλων μας για να μειώσουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις στον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, με χαροποιεί η άμεση και θετική ανταπόκριση των στελεχών της εταιρείας και ιδιαίτερα αυτών που απαρτίζουν την ομάδα που ασχολείται με τον ναυτιλιακό κλάδο, να συνδράμουν στην Παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, την οποία συντόνισε η ‘’HELMEPA’’ αφήνοντας την παραλία του Μαραθώνα πιο καθαρή».

11ο Leadership Forum από το Ελληνο-Αμερικάνικo Εμπορικό Επιμελητήριο

Περισσότεροι από 200 νέοι, 17 έως 25 ετών, προερχόμενοι από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν από ανώτατα διευθυντικά στελέχη και επιχειρηματίες για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τις προκλήσεις του επιχειρείν και τις ευκαιρίες καριέρας. Σημειώνεται ότι η πρώτη ενότητα του Forum είχε θέμα «Προκλήσεις & Ευκαιρίες για Ανάπτυξη Καριέρας σε Εταιρικό Περιβάλλον στην Ελλάδα του 2020-2030», ενώ το δεύτερο «Αναζητώντας τους Επιχειρηματικούς και Εταιρικούς Ηγέτες του Αύριο».

Deree: Δράση για την ακαδημαϊκή ακεραιότητα και διαφάνεια

Με τον ορισμό ως «η πρακτική της ανάθεσης φοιτητικών εργασιών σε τρίτους», το contract cheating είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερα απειλητικό, ενώ υπολογίζεται ότι δυνητικά 31 εκατ. φοιτητές σε όλο τον κόσμο έχουν πληρώσει για ακαδημαϊκές εργασίες. Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εν λόγω κινητοποίηση πήραν μέρος 128 εκπαιδευτικά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο.