Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ιδρύει Κέντρο Εθελοντισμού

Το Κέντρο Εθελοντισμού Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΚΕΠΑΜ) δημιουργείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια εκπαιδευτικής λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς του Ιδρύματος, με τη φιλοδοξία να γίνει αφετηρία μιας προσπάθειας που θα αγκαλιαστεί από φοιτητές, εργαζόμενους, καθηγητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου, διατεθειμένους να συνδράμουν εθελοντικά όσους συμπολίτες μας βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι ομάδες που θα δεχθούν στοχευμένη εκπαιδευτική και κοινωνική υποστήριξη είναι, μεταξύ άλλων, άτομα εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (NEETs – Not in employment, education or training), κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 15-24 και 25-29 – άτομα  που έχουν εγκαταλείψει πρόωρα την εκπαίδευση και άνεργοι –οικονομικά ανενεργά άτομα – άτομα που εισπράττουν κοινωνικά επιδόματα – μέλη νοικοκυριών ανέργων κ.ά.

Το ΟΠΑ σε δημόσια συζήτηση για «Το Μέλλον της Ευρώπης»

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Tony Barber, Europe Editor, FT, Ελένη Λουρή, Καθηγήτρια, ΟΠΑ, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής, ΟΠΑ, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής, ΟΠΑ, Σπύρος Τσαούσης, φοιτητής, νικητής των FT στο πλαίσιο του διαγωνισμού Δοκιμίου για το Μέλλον της Ευρώπης, Μαριλού Χρονόπουλου, φοιτήτρια, νικήτρια του ΟΠΑ στο πλαίσιο του διαγωνισμού Δοκιμίου για το Μέλλον της Ευρώπης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή. Σύντομο χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Γιακουμάκης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των φοιτητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Δοκιμίου των FT.

Attica Group: 8ος Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με την συγκεκριμένη έκδοση, η Αttica Group γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως με Απολογισμό, που ακολουθεί τις οδηγίες GRI Standards. Ο Απολογισμός παρουσιάζει με διαφάνεια και σαφήνεια τις ενέργειες που εφαρμόζει ο Όμιλος, την πρόοδο που έχει επιτύχει, καθώς και τους τομείς στους οποίους υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αποτελώντας την βάση για περαιτέρω διάλογο σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που υποστηρίχθηκε από το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται αναφορά σε 200 ποσοτικούς δείκτες (από 185 την προηγούμενη χρονιά) και παρουσιάζονται 33 μελλοντικοί στόχοι (από 24 την προηγούμενη χρονιά).

Ο όμιλος Ηρακλής συνεχίζει τη «Σχέση σε γερές βάσεις»

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προνομίων, προσφορών και εκπαίδευσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες τεχνίτες και εμπόρους οικοδομικών υλικών που προτιμούν τα προϊόντα Ηρακλής. Στόχος του Προγράμματος είναι να εδραιώσει την εικόνα του ομίλου Ηρακλής ως προτιμητέο συνεργάτη των πελατών του, καθώς και να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης των τελικών αγοραστών-τεχνιτών προς τα κανάλια διανομής δομικών υλικών. Ταυτόχρονα, μέσα από το Πρόγραμμα, ο όμιλος στηρίζει τα συνεργαζόμενα σημεία λιανικής πώλησης παρέχοντας δώρα και ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Το CSR Hellas στο European Business-Education Summit

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth) για τη περίοδο 2015-17, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του CSR Europe και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνολικά κατά την προηγούμενη διετία αναπτύχθηκαν 23.000 συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, οι οποίες αποτέλεσαν το πλαίσιο για προσφορά από πλευράς επιχειρήσεων 160.000 ποιοτικών θέσεων μαθητείας, πρακτικής άσκησης και πρώτης απασχόλησης.

Σεμινάριο Life Coaching

Έτσι, μέσα από τη θεωρία, τις ασκήσεις και τα εργαλεία του Life Coaching δημιουργήθηκε η συνθήκη ώστε οι συμμετέχοντες να ενθαρρύνονται για να κινητοποιηθούν ώστε να πραγματοποιήσουν αλλαγές που θα τους βελτιώσουν τη ζωή. Φέτος, για 5η φορά, η ομάδα της Life Clinic Group έχει σχεδιάσει επιστημονικά ένα ακόμα τετράωρο Life Coaching πρόγραμμα το οποίο, με οδηγό τη Νάνσυ Μαλλέρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, 10.00 – 14.00, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει: NLP -Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό με την Έλντα Γεωργαρά – NLP Master Coach, Διαλογισμό με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη, δάσκαλο yoga & Διαλογισμού, Office Pilates με τον Πέτρο Κουρουπάκη, πρώην χορευτή της Λυρικής Σκηνής και Body Specialist, και το Success Story που θα μοιραστεί με το κοινό η Φαίη Μπέη, δημοσιογράφος και ιδρύτρια του fayscontrol.gr. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν λάβει τα ερεθίσματα, την ενδυνάμωση και την παρακίνηση που θα τους κάνει να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με αποφασιστικότητα. Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν όλοι ανεξαιρέτως. Δήλωση συμμετοχής: www.lifeclinicgroup.com.

Ευρωπαϊκή Πίστη και ΕΚΠΑ συμπράττουν

Στόχος των δύο φορέων ήταν η δημιουργία ενός προγράμματος ασφαλιστικών σπουδών που θα παρέχει στο Δίκτυο Πωλήσεων της εταιρείας, την ευκαιρία να αποκτήσει πληρέστερη κατάρτιση στο αντικείμενο εργασίας του, συνδράμοντας παράλληλα στην αναβάθμιση του επαγγέλματος για το σύνολο της αγοράς. Το «Executive Sales Insurance Program» ακολουθεί τα πρότυπα προγραμμάτων για στελέχη επιχειρήσεων και χωρίζεται σε 4 θεματικές ενότητες: Διοίκηση επιχειρήσεων, Marketing – Πωλήσεις, Διοίκηση – Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού και στους Κανονισμούς – Ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά.

Διεθνής συνεργασία για Epsilon Net & Epsilon Net College

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο UNINETTUNO είναι ένα δημόσιο μη-κρατικό Πανεπιστήμιο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ανώτατα ιδρύματα στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2005, απονέμει ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών πρώτου κύκλου σπουδών (Bachelor), προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές δεύτερου κύκλου (Master), διδακτορικά και άλλους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και μεταδιδακτορικής έρευνας, καθώς και μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και επανεκπαίδευσης. Το Epsilon Net College, προσφέρει, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο UNINETTUNO, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά (MBA in Accounting & Finance) προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής Οικονομίας, στην Αγγλική αλλά και στην Ελληνική γλώσσα. Στόχος του Epsilon Net College είναι τα πρώτα τμήματα να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2018.

Nestle: Στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης International Happy Trainees

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Nestle και η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) συνεισέφεραν ενεργά στη δράση, διοργανώνοντας περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιήθηκαν σε 23 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έχοντας συνάψει συνεργασίες με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» εκπληρώνει τη δέσμευσή της για προσφορά θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης σε 90.000 ανθρώπους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», μια πρωτοβουλία της Nestle, δεσμεύθηκε το 2014 να αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό να δώσει στους νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Οι εταιρείες κινητοποίησαν τους εργαζομένους να ασχοληθούν με τους νέους ανθρώπους προσφέροντας τους χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία των βιογραφικών τους και του τρόπου που πρέπει να παρουσιάζονται στο πλαίσιο εργασιακών συνεντεύξεων.

Οι εταίροι της Συμμαχίας είναι ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη μαθητεία, συμμαχία που απαρτίζεται από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργούν ως πρεσβευτές, με στόχο την προώθηση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nestle αναγνωρίζεται ως ένας ελκυστικός προορισμός για κάθε εργαζόμενο πέρα των επιτευγμάτων της μέσα από την πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά». Η ελβετική εταιρεία κατατάσσεται παγκοσμίως στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας International Happy Trainees, έχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Discover Deree Day

Μέσα σε μία ημέρα, οι ενδιαφερόμενοι νέοι και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο campus και να ενημερωθούν για όλα όσα αφορούν τις σπουδές στο Deree και τις προοπτικές που τους προσφέρονται και μετά την αποφοίτηση. Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, θα γνωρίσουν καθηγητές και σπουδαστές του Deree με τους οποίους θα μοιραστούν τις σκέψεις και τα σχέδιά τους, ενώ θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα από τα ακόλουθα μαθήματα: Μάρκετινγκ, Ψυχολογία, Μουσική.