12PM Consulting: Master Certificate in Project Management

Το πρόγραμμα, που ξεκινά στις 14 Μαρτίου, είναι 75 ώρες συνολικά (60 ώρες διδασκαλίας και 15 ώρες Skype teleconference κάθε Κυριακή βράδυ) και διαρκεί συνολικά 15 εβδομάδες. Η ύλη που καλύπτεται είναι η ίδια που καλύπτεται στα δύο πρωινά workshops: 1) Project Management Basics και 2) PMP Exam Preparation. Η υλοποίηση γίνεται στο ΑΙΘΡΙΟ Εμπορικό κέντρο, 300 μέτρα από το κτίριο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Στο πρόγραμμα παρέχεται: 1) εγγύηση χαμηλότερης τιμής (με αξιολόγηση 30% οικονομική και 30% τεχνική), 2) εγγύηση επιστροφής χρημάτων, 3) δωρεάν δυνατότητα επαναπαρακολούθησης του ίδιου σεμιναρίου, 4) 100% εγγύηση επιτυχίας στην πιστοποίηση PMP® ή επιστροφή χρημάτων εκπαίδευσης και 5) δωρεάν Skype Teleconference κάθε Κυριακή βράδυ.

Στο τέλος οι καταρτιζόμενοι μπορούν να πιστοποιηθούν κατά «Project Management Professional – PMP®» που αποδίδει τις υψηλότερες αποδοχές παγκοσμίως: $101.695 ανά έτος!

Εσπερίδα της ΕΝΙΔΕΑ: «Μπορούμε να βελτιώσουμε την Αποτελεσματικότητα της Αγοράς Εργασίας στην Ελλάδα;»

Φορείς εργοδοτών και εργαζομένων συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ανοιχτό Διάλογο αναφορικά με την Προσωρινή Απασχόληση, διαπιστώνοντας την μη επαρκή ακόμα αξιοποίησή της στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία της ΕΝΙΔΕΑ είχε ως στόχο τη σύνθεση απόψεων μέσα από ανοιχτό διάλογο στον οποίο συμμετείχαν ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας, Εργοδοτικοί Φορείς, Συνδικάτα και εκπρόσωποι Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης.

Η Εσπερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας «Προσαρμοζόμενοι στην Αλλαγή» που ανέλυσε ο εκπρόσωπος της Eurociett, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Εταιριών Απασχόλησης, Δρ. Michael Freytag, θέτοντας τρεις βασικές παραμέτρους που μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της ελληνικής αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Freytag τόνισε ότι απαιτείται μία γενναία δομική αναδιάρθρωση της αγοράς που θα επιτρέψει στις Ιδιωτικές Εταιρείες Απασχόλησης (ΙΔΕΑ) να αναπτυχθούν σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Οδηγία 104/2008, διευκολύνοντας την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ΙΔΕΑ μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση της αδήλωτης εργασίας, ενώ ανέδειξε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Ιδιωτικών και των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης, αναφέροντας επιτυχημένες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της ΕΕ.

Ειδικά διαμορφωμένο πάνελ που εκπροσωπούσε όλο το φάσμα κοινωνικών εταίρων της ελληνικής αγοράς εργασίας τοποθετήθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας, εκθέτoντας διαφορετικές απόψεις στις οποίες βασίστηκε ο ανοιχτός διάλογος που ακολούθησε. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΥΙΕ, Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο εκπρόσωπος της Eurociett, Dr. Michael Freytag και η Πρόεδρος της ΕΝΙΔΕΑ, Δρ. Βενετία Κουσία.

O Δρ. Κικίλιας, Πρόεδρος του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Εσπερίδα: «Οι Ιδιωτικές Εταιρείες Απασχόλησης, υπό την προϋπόθεση του εκσυγχρονισμού της σχετικής νομοθεσίας και της τήρησης υψηλού επιπέδου προτύπων ποιότητας, κανόνων δεοντολογίας και θεσμικών εγγυήσεων, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε αποτελεσματικούς συνεργάτες των Δημόσιων Υπηρεσιών στον τομέα της προώθησης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας».

Την Εσπερίδα, που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με πρωτοβουλία της ΕΝΙΔΕΑ, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων εργοδοτών και εργαζομένων, έγκριτοι ακαδημαϊκοί και νομικοί. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων από την ΕΝΙΔΕΑ με στόχο την βελτίωση της Αποτελεσματικότητας στην Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα, μέσα από τη σωστή ενημέρωση όλων, τη δημιουργία ουσιαστικού διαλόγου και την πραγματοποίηση συγκεκριμένων πρακτικών.

Επέτειος 20 ετών της Ergonomia από την ίδρυσή της

Το έργο σχεδιάστηκε από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW).

Οι πρόδρομες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο εργοτάξιο κατασκευής του ΚΠΙΣΝ. Το Κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει το 2015 προσελκύοντας εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του, συνολικού προϋπολογισμού 566 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η Ergonomia για την 20η επέτειό της κάνει ειδικές προσφορές και εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα:
1. Δωρεάν εκπαίδευση 40 εργαζομένων επιχειρήσεων στην Παροχή Α’ Βοηθειών
Η εκπαίδευση, διάρκειας 3 ωρών, πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων από την επισκέπτρια υγείας της εταιρείας με χρήση ειδικού εξοπλισμού, στα γραφεία της Ergonomia. Μέγιστος αριθμός ανά επιχείρηση, 2 άτομα. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει έγχρωμο εγχειρίδιο για Παροχή Α’ Βοηθειών 32 σελίδων, με τυπωμένο το όνομά του και το λογότυπο της εταιρείας του.

2. Δωρεάν εκπαίδευση 20 εργαζομένων επιχειρήσεων στην Αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης
Η εκπαίδευση, διάρκειας 3 ωρών, πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων από ειδικό σύμβουλο στα γραφεία της Ergonomia. Μέγιστος αριθμός ανά επιχείρηση, 2 άτομα.

3. Δωρεάν σεμινάριο για 15 εργαζόμενους επιχειρήσεων με θέμα: Ψυχική Υγεία στον εργασιακό χώρο (αναγνώριση ψυχικών δυσκολιών στον εργαζόμενο, λειτουργία της ομάδας, συναισθηματική ανθεκτικότητα).

Το σεμινάριο, διάρκειας 1,5 ώρας πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 5 ατόμων, από σύμβουλο Ψυχολόγο της εταιρείας στα γραφεία της Ergonomia. Μέγιστος αριθμός ανά επιχείρηση, 2 άτομα.

4. Δωρεάν σεμινάριο για 15 εργαζόμενους επιχειρήσεων με θέμα: Διαχείριση Άγχους και Δημιουργική Προσαρμογή σε Περιόδους Κρίσης
Το σεμινάριο, διάρκειας 1,5 ώρας πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 5 ατόμων, από σύμβουλο Ψυχολόγο της εταιρείας στα γραφεία της Ergonomia. Μέγιστος αριθμός ανά επιχείρηση, 2 άτομα.

5. Τετάρτη 25 Απριλίου 2012. Ανοιχτή Εκδήλωση «Κουλτούρα Ασφαλείας – Ασφαλής Συμπεριφορά», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (28η Απριλίου 2012).

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: www.ergonomia.gr.

5ο Συνέδριο Women on Leadership: Women in the new Digital Era

Ο ΤΟΓΜΕ επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε θέματα e-επιχειρηματικότητας, μέσα από το πρίσμα της τεχνολογικής ανάπτυξης, της κοινωνικής δικτύωσης και της πρωτοπορίας. Για πρώτη φορά θα επιχειρήσει να εισχωρήσει σε θέματα τεχνολογίας και πως αυτά επηρεάζουν ή διαφοροποιούν την οικογενειακή συνοχή.

Ποικιλία θεμάτων, αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, υπηρεσίες αξίας που βελτιώνουν την αυτοματοποίηση των επιχειρήσεων, θα είναι το παζλ πάνω στο οποίο θα βασισθεί αυτή η σύγχρονη ημερίδα, για να κερδίσουν όλοι οι συμμετέχοντες νέες ιδέες, γνωριμίες και γνώση.

Η πρώτη ενότητα με τον τίτλο «Πλανήτης Γη: η αγορά μας» θα ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη παρουσιάζοντας επιτυχημένες επιχειρηματικές δράσεις χωρίς σύνορα. «Κοινωνική Δικτύωση & Υπηρεσίες Αξίας αρωγοί στην ανάπτυξη και την καινοτομία» θα είναι το θέμα της δεύτερης ενότητας, που θα ασχοληθεί με την καινοτομία και την τεχνολογία αλλά και με τη θετική επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας. Η τρίτη ενότητα με τίτλο «Η τεχνολογία είναι… οικογενειακή υπόθεση» θα ασχοληθεί με το Internet ως κοινωνική δραστηριότητα μέσα στην οικογένεια και πως η τεχνολογία επηρεάζει ή διαφοροποιεί την οικογενειακή συνοχή.

Το συνέδριο αφορά σε όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που εργάζονται και επιχειρούν στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επιχειρηματίες, ανώτατοι διευθυντές, διευθυντές τμημάτων, αλλά και οποιοδήποτε άλλο στέλεχος και ελεύθερος επαγγελματίας που συμμετέχει στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην ελληνική και ξένη αγορά, μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις γνώσεις και εμπειρίες που θα αποτυπωθούν στην εκδήλωση αυτή.

Πληροφορίες: www.eede.gr.

Η Διεθνής συνάντηση Solution Focus Summer Retreat στην Ελλάδα

Σε αυτή τη συνάντηση συγκεντρώνονται Solution Focus επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Μέσα στα πλαίσια του πνεύματος ανοιχτής συνεργασίας και της νοοτροπίας ανταλλαγής ιδεών που διαπνέει τη διεθνή κοινότητα του Solution Focus, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις μεταξύ τους γνώσεις, εμπειρίες, πετυχημένες πρακτικές εφαρμογής του Solution Focus στο Coaching, στο Mentoring, στο Consulting, στην εκπαίδευση και σε πολλούς άλλους χώρους που εφαρμόζεται επιτυχημένα το Solution Focus σε όλο τον κόσμο.

Ο οργανισμός SOLWorld (www.solworld.org) που υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης είναι μη κερδοσκοπικός. Οι Έλληνες που ενδιαφέρονται να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες Solution Focus εφαρμογών ή θα ήθελαν να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις εφαρμογές του Solution Focus στο coaching, mentoring και consulting μπορούν να συμμετάσχουν όλες τις ημέρες ή μόνο την ημέρα/ημέρες που μπορούν.

Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από μέλη του SOL world από την Ελβετία, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Πληροφορίες: www.solworld.org/events/kalimera-sol-summer-retreat-2012-hydra-may-17-21-2012, (www.atom-wave.com).

Creating a Culture for Agile Leaders

Έρευνες του MIT καταδεικνύουν ότι οι «ευκίνητες» εταιρείες επιτυγχάνουν ταχύτερη ανάπτυξη εσόδων και κερδών. Ενώ σε πρόσφατη, παγκόσμια έρευνα του Economist Intelligence Unit με δείγμα 350 εταιρείες, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: μεταξύ άλλων, καταδεικνύεται ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών θεωρεί την «εταιρική ευκινησία» καθοριστικό διαφοροποιό παράγοντα επιτυχίας, πολλοί από αυτούς (κοντά στο 1/3) παραδέχονται ότι οι εταιρείες τους δεν είναι αρκετά «ευκίνητες» για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών.

Πόσο όμως «ευκίνητοι» είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις τους; Σε έναν αβέβαιο κόσμο που αλλάζει συνεχώς και γρήγορα, πόσο έτοιμοι είναι να ηγηθούν αποτελεσματικά των οργανισμών τους, πόσο έτοιμοι είναι να υιοθετήσουν μια ολόκληρη διαδικασία αλλαγής σκέψης, νοοτροπίας και πρακτικών για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους εν μέσω πραγματικών δεδομένων και συνθηκών (συνήθως αρνητικών); Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους «ευκίνητους» ηγέτες; Και πόση «ευκινησία» δείχνουν οι ηγέτες αλλά και οι εταιρείες στην Ελλάδα;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο Forum «Creating a Culture of Agile Leaders» του CEO Clubs Greece, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων, με κεντρικό ομιλητή τον Bill Joiner. Ο συν-συγγραφέας του βιβλίου «Leadership Agility: Five levels of mastery for anticipating and initiating change» αλλά και συν-δημιουργός του εργαλείου Leadership Agility 360, θα καταδείξει με ποιους τρόπους εκδηλώνεται η «ηγετική ευκινησία», ποιες είναι οι διαβαθμίσεις με τις οποίες εξελίσσεται και ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους δημιουργείται συνειδητά το περιβάλλον (η «κουλτούρα») για την ανάπτυξή της σε εταιρικό επίπεδο.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας πάνω στο θέμα: μέσα από απαντήσεις ενός ευρέος φάσματος από CEOs καταδεικνύεται η στάση τους πάνω στην «ηγετική ευκινησία», πώς ενσωματώνεται αυτή η στάση στην κουλτούρα των εταιρειών τους και, τελικά, πόσο «ευκίνητες» είναι οι εταιρείες τους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Το Forum «Creating a Culture for Agile Leaders» θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton.

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από τις δύο θεματικές που θα πραγματοποιηθούν από το Club μέσα στο 2012 και οι οποίες θα καλύψουν άκρως επίκαιρα θέματα για την ηγεσία και τους επικεφαλής οργανισμών σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες  επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του CEO Clubs Greece: www.ceoclubsgreece.org.

Alexander Hughes: επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της

Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική μέσω του μεγαλύτερου δικτύου στον τομέα της εξεύρεσης ανώτερων στελεχών, η Alexander Hughes αποφάσισε να ενισχύσει την υποστήριξή της στους πελάτες της παγκοσμίως.

Η Alexander Hughes ιδρύθηκε το 1957 και συμβουλεύει την ανώτατη διοίκηση εταιρειών για θέσεις νευραλγικής σημασίας για την ανάπτυξη και το μέλλον των επιχειρήσεων, που τυπικά αφορούν τις εξής κατηγορίες στελεχών: Διευθύνοντες Σύμβουλοι / Διευθυντές Λειτουργιών, Μέλη Διοικητικής Ομάδας, Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη, Καταξιωμένα Στελέχη σε εξειδικευμένους τεχνικούς τομείς, Μη Εκτελεστικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.

Με κεντρικά γραφεία στο Παρίσι και 41 γραφεία παγκοσμίως η Alexander Hughes παρέχει πλήρη παγκόσμια κάλυψη μέσω 120 συμβούλων οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο 12 τομέων εξειδίκευσης από Οικονομικές Υπηρεσίες και Τεχνολογία σε Βιομηχανική Παραγωγή και Καταναλωτικά Προϊόντα.

Πληροφορίες: www.hrquest.gr και www.alexanderhughes.com.

Απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας και «λουκέτα» σε 2.500 ξενοδοχεία

Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τετρακόσιες χιλιάδες άτομα το χρόνο, κάνουν επιδοτούμενες διακοπές με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Το κόστος της επιδότησης να ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, από τα 400 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές εισφορές των εργαζομένων προς ΟΑΕ και ΟΕΚ.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο με πρόταση του προς το υπουργείο Εργασίας και τη ΓΣΕΕ, προτείνει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τα ξενοδοχεία -και τα 5άστερα- και να αναλάβει εκείνο τη διεκπεραίωση της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και του ελέγχου των προϋποθέσεων τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον κοινωνικό τουρισμό ως εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ πολλές χώρες “τρέχουν” ανάλογα προγράμματα», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης σημειώνοντας πως «η Μακεδονία, η Ήπειρος και η Στερεά Ελλάδα, εξυπηρετούν το 55% των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Μια διακοπή των προγραμμάτων θα προκαλούσε άμεσα την απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας κυρίως στους παραπάνω προορισμούς, και θα είχε καταστροφικές συνέπειες για 2.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε χρηματικά ποσά, απλώς να διαχειριστούμε το κομμάτι των ξενοδοχείων» δήλωσε ο Γ. Τσακίρης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΞΕΕ, που σε γενικές γραμμές εισηγείται:

1. βελτίωση και απλοποίηση της διαδικασίας συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των κάμπινγκ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ο ξενοδόχος θα δηλώνει στο ΞΕΕ τις ειδικές τιμές δωματίου κατ’ άτομο με ή χωρίς πρωινό για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού καθώς και το χρονικό διάστημα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.
2. Η επιδότηση-συμμετοχή να διαμορφωθεί σε ορισμένο ποσό ανά δικαιούχο ημερησίως, με την μορφή κουπονιού. Εναλλακτικά να μπορεί ο δικαιούχος να επιλέγει κουπόνια μεγαλύτερης αξίας για μικρότερο αριθμό ημερών.
3. Να καταβάλλεται η εξόφληση-επιδότηση στις δικαιούχες επιχειρήσεις ενός 60 ημερών από την υποβολή των κουπονιών και των σχετικών δικαιολογητικών.

Ανεργία: στο 22,32% έως το τέλος του 2012

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο νέο τεύχος των τριμηνιαίων «Οικονομικών Εξελίξεων» που εκδίδει το ΚΕΠΕ και οι οποίες λαμβάνουν υπόψη το «κούρεμα» των ομολόγων PSI, οι προοπτικές της οικονομίας για το 2012 παραμένουν αρνητικές.

Ειδικότερα:
• Ο ρυθμός µμεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ αναµένεται να είναι της τάξης του 6,50% για το 2011 (σε εποχικά διορθωµένη ετήσια βάση).
• Ο ρυθµός αυτός αναµένεται να διαµορφωθεί στο -3,42% το 2012 και στο -0,04% το 2013 (σε εποχικά διορθωµένη ετήσια βάση), ενώ προβλέπεται η επιστροφή της ελληνικής σε ρυθμό ανάπτυξης  από το δεύτερο 6μηνο του 2013.
• Ο πληθωρισµός φαίνεται να σταθεροποιείται κοντά στα επίπεδα του 2% για το 2012 µε πτωτική προοπτική και στο 1,86% το 2013.
• Το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την ανοδική του πορεία λόγω της έντονης δυναµικής της ύφεσης, όπως έχει καταγραφεί τα τελευταία έτη.  Το ποσοστό ανεργίας αναµένεται να προσεγγίσει το 20,30% το 2012 και το 22,32% το 2013. 

Μείωση 22% και των επιδομάτων ανεργίας

Πηγές του υπουργείου Εργασίας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων, μετά από νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.

Η μείωση των κατώτατων ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη αναμένεται να συμπαρασύρει και όλα τα επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ και συνδέονται, όπως τα ειδικά εποχικά επιδόματα, η ειδική παροχή μητρότητας, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας, το ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, το ειδικό βοήθημα επίσχεσης ή διακοπής εργασιών και το ειδικό επίδομα μετά από την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων.

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι θα διασωθούν κάποια επιδόματα ή θα δημιουργηθούν δύο ταχυτήτων δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, στην τελική υπουργική απόφαση κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Πλέον, το βασικό επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 359 από 461 ευρώ. Η μείωση των επιδομάτων θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου.