Gary Hamel on «Innovation & Strategy»

Ο G. Hamel, τόνισε ότι ο κόσμος αλλάζει με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που προσαρμόζονται οι επιχειρήσεις οπότε για να μπορέσουν να πετύχουν την αλλαγή, πρέπει να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς τομείς: resilience, renewal, revolution. Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μάθημα ηγεσίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς οι managers κατανοούν το ρόλο τους ως παράγοντες της αλλαγής και της καινοτομίας καθώς επίσης τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις δημιουργίας στρατηγικής καινοτομίας, της αλλαγής και της προσαρμοστικότητας στις νέες συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους του workshop, δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον δυναμικών συζητήσεων μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων που σαν επίκεντρο είχε την καινοτομία, την αλλαγή και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Η επόμενη συνάντηση του Linkage Network θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου με ομιλητή  τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο σε ένα μοναδικό μάθημα ηγεσίας στρατηγικού σχεδιασμού, ομαδικότητας και αφοσίωσης στο στόχο.

HR Forum 2014: Η στροφή της ΔΑΔ προς την Εξωστρέφεια

Το θέμα της διοργάνωσης ήταν: «Τhe HR Path: Building Sustainable Organizational Growth through Innovation» και αφιερώθηκε στις θεσμικές αλλαγές του εργασιακού περιβάλλοντος, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στην επικοινωνία και συνεργασία και στη σύνδεση όλων αυτών με την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ το Workshop που ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα είχε ως θέμα το μετασχηματισμό της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR Transformation).  Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του Υπουργείου για την πάταξη της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων καθώς και για την χρησιμότητα των πληροφοριακών συστημάτων ΕΡΓΑΝΗ, ΑΤΛΑΣ και ΗΛΙΟΣ.

Βασικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Allan Freed, σύμβουλος του Ομίλου RBL και στενός συνεργάτης του Dave Ulrich. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη μεγάλη στροφή που οφείλει να κάνει η Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι: «το Ανθρώπινο Δυναμικό μπορεί να μετασχηματίσει ολόκληρους οργανισμούς μόνο εάν πρώτα μετασχηματιστεί το ίδιο, γιατί οι πελάτες είναι εκείνοι που αποφασίζουν σε ποια περίπτωση τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν αξία. Οι πελάτες αποφασίζουν αν η εσωτερική κουλτούρα μιας εταιρείας συναντά τις δικές τους εξειδικευμένες ανάγκες και η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού οφείλει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

6ο Διεθνές Συνέδριο Women on leadership – 24/7

Στόχος του συνεδρίου είναι να προσεγγίσει την αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή των γυναικών,  να εξετάσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τις γυναίκες με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας  και να προσδιορίσει πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Το συνέδριο θα διεξαχθεί παράλληλα σε δύο πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με την ίδια θεματολογία αλλά διαφορετικούς εισηγητές. Η προσέγγιση κάποιων θεμάτων θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, ενώ σε κάποια άλλα θα υπάρχει κοινή παρακολούθηση μέσω live streaming. Ως χώροι διεξαγωγής έχουν επιλεχθεί το Μουσείο Ακρόπολης, καθώς και το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Wind: Διάκριση για την Εταιρική της Υπευθυνότητα

Την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Υπευθυνότητα, η WIND συμμετείχε ως Πρεσβευτής Βιωσιμότητας και στην πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020», που αποσκοπεί  να προωθήσει την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. «Η WIND έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την Εταιρική Ευθύνη. Αναπτυσσόμαστε μέσα στην κοινωνία και μέλημά μας είναι να επιστρέφουμε αξία όχι μόνο στους πελάτες μας αλλά και σε όλο το κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σκοπούς που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Στόχος μας είναι οι ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούμε να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη θετική επίδραση και να προάγουν συνολικά την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης σχολιάζοντας το βραβείο «Καλύτερης Καμπάνιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και την υπογραφή της Χάρτας για τη βιώσιμη Ελλάδα.

Νέο fitness portal: Fitness-Life.gr

Το fitness-life.gr προσφέρει στους επισκέπτες του πλήρη και έγκυρη ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του fitness, της διατροφής, της υγείας, της ομορφιάς και των συμπληρωμάτων διατροφής. Σε δύσκολους καιρούς όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων αναζητά διεξόδους μέσω της προσωπικής εξέλιξης, της αθλητικής δραστηριότητας,  του εθελοντισμού και της κοινωνικής συνεισφοράς, τo FitnessLife έχει ως κύριο στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των επισκεπτών του μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής και σκέψης.

 

Διάκριση της Κωτσόβολος στο θεσμό Best Workplaces 2014

Η εταιρεία συμμετείχε για 2η φορά στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων στην ετήσια έρευνα του Great Place to Work® Institute Hellas. Tο ειδικό βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Κουμαρτζής, Προϊστάμενος Ανθρωπίνου Δυναμικού, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Απριλίου. Με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας ο Γ. Κουμαρτζής δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη διάκρισή μας αυτή, καθώς αφορά τους ανθρώπούς μας που είναι και το βασικότερο στοιχείο της ύπαρξης μας, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε επιχείρηση.

Η διαρκής επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό αποτελεί συνειδητή επιλογή μας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που δίνουν ώθηση στην εταιρεία μας, που κάνουν πράξη τις αξίες μας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας. Αυτή η βράβευση αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της τεχνολογίας και επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την υπόσχεση «Πάντα δίπλα σας» που δίνουμε στους πελάτες μας. Είμαστε πολύ περήφανοι και ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της εταιρείας μας, που την ανέδειξαν ανάμεσα στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα για το 2014».

Ισπανία: Αύξηση της ανεργίας για 2ο συνεχόμενο μήνα

Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν απασχόληση ωστόσο έχει ελαφρά υποχωρήσει κατά 2.300 άτομα, στα 5.933,300, για πρώτη φορά από το 2005, επισημαίνεται από Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, που αποδίδει την αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στη μεγάλη μείωση του ενεργού πληθυσμού (κατά 187.000 άτομα). Ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι υποστηρίζει ότι η σταθερή οικονομική ανάκαμψη που προέρχεται από τις εξαγωγές θα δημιουργήσει από φέτος σταθερές θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 2011 από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ανάπτυξη φέτος θα υπερβεί το 1% φέτος και το 1,5% το 2015, ενώ η κεντρική τράπεζα τοποθετεί την επέκταση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο στο 0,4%.

Απονομή βραβείων Best Workplaces 2014

Την εορταστική αυτή εκδήλωση, διοργάνωσε το Great Place to Work® Institute Hellas, με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 προσκεκλημένων.Τα βραβεία παρέδωσαν μεταξύ πολλών άλλων o Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, o Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ και ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ. Στην εκδήλωση αυτή, βραβεύθηκαν οι 24 επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίθηκαν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά, βασισμένη στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School. Συνολικά συμμετείχαν στην έρευνα 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ανήλθε στους 10.959, και οι εταιρείες που βραβεύθηκαν είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη που θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Ρώμη.

Γ. Βρούτσης: Στα μέσα του 2016 ο νέος κατώτατος μισθός

Ο υπουργός, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται στο Ασφαλιστικό σύστημα και στο καθεστώς των εργασιακών ζητημάτων, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν επιχειρηθεί ποτέ στη χώρα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η μείωση κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με πιθανότητα και περαιτέρω μείωσης 1%, μπορεί να φέρει περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και τις επιχειρήσεις, με προϋπόθεση να τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.

Τόνισε επίσης ότι η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης και των νέων εφαρμογών πληροφορικής θα οδηγήσουν σύντομα σε θεαματικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, διευκολύνοντας σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο ίδιος εστίασε στη σημασία του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι η διασφάλιση της πολιτικής ομαλότητας είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για τη σταθερή άνοδό του.