«Cabin Crew Open Day»

Για τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων και περισσότερες πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα της Emirates στο link www.emirates.com/gr. Εναλλακτικά, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους online στο link: www.emiratesgroupcareers.com.

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σπουδών

Όλα τα προγράμματα προσφέρονται στην Ελλάδα σε ευέλικτες μορφές σπουδών, με τη συνεχή υποστήριξη της iCon (www.icon.gr), έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εργαζομένων και μη, σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκονται (ακόμη κι αν μετακινούνται). Για κράτηση θέσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων στις 7 Ιουλίου απευθυνθείτε στα 210-9248534, 2310-264570 και [email protected].

Συμφωνία PEOPLECERT με Pearson VUE

Η Pearson VUE (www.pearsonvue.com) δραστηριοποιείται στις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλο τον κόσμο, μέσω του εκτεταμένου δικτύου εξεταστικών κέντρων σε 165 χώρες. Η Pearson VUE είναι μια δραστηριότητα του ομίλου Pearson, ενός πολυεθνικού ομίλου στον οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται ο Όμιλος Financial Times, η εκδοτική Pearson και ο όμιλος Penguin. Μετά την ανάληψη της διενέργειας των εξετάσεων για τα πιστοποιητικά ITIL σε όλο τον κόσμο, η συνεργασία με την Pearson VUE, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα του Ομίλου PEOPLECERT (πρώην Όμιλος ECDL Ελλάς) στην προσπάθειά του για δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

«Diploma in Management & Entrepreneurship» από το ALBA και το ΕΒΕΑ

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα επιχειρησιακά θέματα καθώς και με καινούρια εργαλεία και αντιλήψεις, που καλύπτονται σε ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας.
Οι απόφοιτοι του Α’ Κύκλου θα έχουν τα εφόδια να συνεχίσουν στο Β’ Κύκλο: Απογειώνοντας το Μάνατζμεντ της Επιχείρησής σου, διάρκειας 104 ωρών, που απευθύνεται σε στελέχη με διοικητική ευθύνη που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση και ικανότητες σε πιο σύνθετα καθήκοντα Διοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΒΕΑ στο τηλ. 210-362791 και στο e-mail: [email protected].

Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα επένδυσης στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά

Το S&B ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ Global Fund of Funds Μετοχικό είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τα ειδικά χαρακτηριστικά του συνταξιοδοτικού προγράμματος που προσφέρει η S&B στους εργαζομένους της στην Ελλάδα, έχει παγκόσμιο προσανατολισμό και επενδύει κατά κύριο λόγο σε επιλεγμένα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εξειδικευμένων οίκων του εξωτερικού, με την αξιοπιστία, την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει η ALPHA TRUST.

Η συνολική λύση του συνταξιοδοτικού προγράμματος που προσφέρει η S&B στους εργαζομένους της, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN, μέρος του οποίου συνιστά το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, είναι εναρμονισμένη με τα πλέον σύγχρονα εταιρικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που λειτουργούν στο εξωτερικό και ενισχύει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ανθρώπινου Δυναμικού, που η εταιρεία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες διεθνώς όπου κυρίως δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται.

ΟΑΕΔ: από 5/7 οι αιτήσεις για ενίσχυση νέων, ελεύθερων επαγγελματιών

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης προγράμματος 2.500 νέων, ελευθέρων επαγγελματιών, ηλικίας 22 – 64 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έτους 2009 – Β΄ Κύκλος».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα αποθεματικά του κλάδου ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22 – 64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει συνολικά στα 2.500 άτομα, ενώ η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί, ως έξης:
– 1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22 – 32 ετών.
– 1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33 – 64 ετών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους:
– μέλη εταιρείας (ΟΕ, ΕΕ για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
– με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο πρόγραμμα, καθορίζεται στα 24.000,00 ευρώ. Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στο σχετικό πληροφοριακό έντυπο, που έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ, ενώ η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΟΑΕΔ www.oaed.gr, από 05/07/2010.

Πηγή: Emea Business Monitor

Τεχνολογικές λύσεις για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού

Οι λύσεις Flexible Computing της Dell βοηθούν τους πελάτες να απλοποίησουν τη δυνατότητα διαχείρισης των virtual images, ώστε να έχουν αύξηση της πρόσβασης σε εφαρμογές και της απόδοσης αλλά και αυξημένο έλεγχο ΙΤ για τη βελτίωση της ασφάλειας. Επιπλέον, οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν την εργασία σε ευέλικτα περιβάλλοντα για να ενθαρρύνουν το ανθρώπινο δυναμικό σε μεγαλύτερη κινητικότητα και ακολούθως παραγωγικότητα.

Ανοιχτή συζήτηση για την επιχειρηματικότητα

Οργανωτικός και επιστημονικός συνεργάτης για το Βραβείο είναι το ALBA Graduate Business School. Με αφορμή την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το 2010, το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς» και το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση για την επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 στις 18:30 στην Αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι νέοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δική τους επιχειρηματική εμπειρία. Πρόκειται για τους Αποστόλη Αϊβαλή (STARTUPDAY),. Χαρίλαο Καββαδία (MEGAPLAST), Μιχάλη Ναυπλιώτη (ZOO BYTES) και Δημήτρη Τσίγκο (VIRTUAL TRIP & ΟΕΣΥΝΕ). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης από τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Νικήτας Δολαψάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το βραβείο, πέρα από την ηθική αναγνώριση, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο €50.000 που θα πρέπει να επενδυθεί ως κεφάλαιο στην επιχείρηση. Απευθύνεται σε νέους και νέες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια του Βραβείου και οδηγίες συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Βραβείου: www.alba.edu.gr/stelios.

Η ψυχολογία της απόλυσης

Στο επίκεντρο της θεματολογίας βρίσκονται οι προβληματισμοί, το άγχος και οι ανησυχίες των στελεχών που είναι αναγκασμένα να ανακοινώσουν την απόλυση.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του HR: ο Αντώνης Ζαϊρης, Γενικός Διευθυντής του Σ.Ε.Λ.Π.Ε, η Βίκυ Μπουζούκη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας της Coca-Cola 3E,ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαπραγματεύσεων, η Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,η Δρ. Μαρία Σαριδάκη, Διευθύντρια της ΑΤΕ Bank και ο Δρ.Δημήτρης Σταυρόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης, Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος, Συστημικός Θεραπευτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Συστημικής Αναπαράστασης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Σπύρος Κτενάς.

Πληροφορίες: Ειρήνη Πολίτου, τηλ.: 210 360 7380, Ε-mail: [email protected].

Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ

Από αυτά, τα 4.246 (2.094 Γυναικείας και 2.152 Νεανικής Επιχειρηματικότητας) επενδυτικά σχέδια έτυχαν θετικής αξιολόγησης (βαθμολογία πάνω από 500). Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικά διατιθέμενος προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης ήταν €40 εκατ. Στη συνέχεια, με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, ο προϋπολογισμός αυτός αυξήθηκε στα €70 εκατ.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και δεδομένων των διαμορφούμενων αναγκών στην οικονομία της χώρας για ανάπτυξη, η Υπουργός αποφάσισε την έγκριση επενδυτικών σχεδίων Δημόσιας Δαπάνης ύψους €100 εκατ..

Ως εκ τούτου, 2.526 επιχειρηματικά σχέδια (60% των θετικά αξιολογηθέντων) θα χρηματοδοτηθούν με € 100 εκατ. Δημόσιας Δαπάνης. Το 24,69% των εγκεκριμένων σχεδίων αφορά στην Αττική και το 15,10% στην Κεντρική Μακεδονία. Το υπόλοιπο 60,21% αφορά σε επενδύσεις στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.