--> 

«MASTER CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT»

Το πρόγραμμα είναι 75 ώρες συνολικά (60 ώρες διδασκαλίας και 15 ώρες teleconference κάθε Κυριακή βράδυ) και διαρκεί συνολικά 13 εβδομάδες. Το πρόγραμμα καλύπτει την ύλη δύο workshops: 1) Project Management Basics και 2) PMP Exam Preparation. Η υλοποίηση γίνεται στο ΑΙΘΡΙΟ Εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, 300m από το δαχτυλίδι.

Το κόστος εκπαίδευσης του προγράμματος είναι 1.200€ συν το κόστος του εκπαιδευτικού υλικού που είναι 675€ (6 βιβλία 3.200 σελίδων και το software εξομοίωσης της πιστοποίησης PMP).

Στο τέλος οι καταρτιζόμενοι μπορούν να πιστοποιηθούν κατά «Project Management Professional – PMP®» που αποδίδει τις υψηλότερες αποδοχές παγκοσμίως: $101.695 ανά έτος!

Επίσης στο επόμενο διάστημα έχουν προγραμματισθεί τα επόμενα workshops σε Project Management:
· Project Management Basics
· PMP Preparation
· Agile Project Management
· Building a Project Management Office – PMO
· IT Project Management χρήση του PMBOK και του MSF
· Project Risk Management
· Project Quality Management Workshop
· Project Human Resource Management Workshop
· Project Communications Management Workshop.

Πληροφορίες: τηλ. 210-61.000.61, 12pm.gr.

iCon: Ενημέρωση για Ευέλικτες Εμπλουτισμένες Σπουδές

Η iCon, πέρα από την υποστήριξη προγραμμάτων σπουδών με ευέλικτη εμπλουτισμένη μάθηση, βοηθά επίσης στην επαγγελματική εξέλιξη, δικτύωση και υψηλή απασχολησιμότητα των αποφοίτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις ανοικτές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα: στην Πάτρα στις 6/9, στη Θεσσαλονίκη στις 8 και 20/9, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 12/9 και στην Αθήνα στις 14 και 29/9.

Για κράτηση θέσεων, λόγω περιορισμένου αριθμού, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 – 92 48 534, 210 – 92 48 065, 2310 – 264570 και στα www.icon.gr.

Optimal Business Action: «κοντά» στους αποφοίτους ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των ιδιωτικών σχολών και κολλεγίων για τις τάσεις και τις ευκαιρίες της αγοράς, να διαπιστώσουν τη χρησιμότητα των ψυχομετρικών εργαλείων στην εξεύρεση θέσεων εργασίας και παράλληλα να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικοινωνίας της Optimal Business Action με πιθανούς υποψηφίους και αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενεργειών που σκοπό έχουν την προετοιμασία των αποφοίτων να ανταπεξέλθουν στον εργασιακό στίβο, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

19ο ALBA Career Forum

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην ελληνική αγορά, το ALBA Career Forum προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 150 στελέχη μεγάλων εταιρειών ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους για υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό.

Ένα μεγάλο ποσοστό τελειοφοίτων του ALBA, εδώ και 18 χρόνια, ξεκινάει την καριέρα του από το Career Forum στο οποίο ο κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας και απασχόλησης στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά.

Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του Career & Alumni Office το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/career/forum.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Basket Στελεχών Επιχειρήσεων Shutdown 2011

Στο Final Four προκρίθηκαν οι ομάδες Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Eurobank Property Services ,TAF Sports και η ON-Telecoms.

Η νικήτρια -πρωταθλήτρια ομάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έναντι της Eurobank Property Services (αποτέλεσμα:63-55), παρέλαβε το τρόπαιο από τον μπασκετμπολίστα-θρύλο της Εθνικής Μπάσκετ Κώστα Παταβούκα.

Τις υπόλοιπες θέσεις του Πρωταθλήματος Basket Στελεχών Επιχειρήσεων Shutdown 2011 κατέλαβαν οι ομάδες:
– 2η Θέση: Eurobank Property Services
– 3η Θέση: TAF Sports
– 4η Θέση: On Telecoms.

Η δημιουργική ομάδα της Q-Training, που δημιούργησε το Shutdown.gr με αυτή τη διοργάνωση προσπάθησε να ενθαρρύνει τα Στελέχη Ερασιτέχνες Αθλητές Καλαθοσφαίρισης, να δώσουν στον εαυτό τους, μια ευκαιρία διαφυγής από τους πιεστικούς ρυθμούς του εργασιακού περιβάλλοντος.

Επειδή όμως κάθε προσπάθεια, απαιτεί και επιβράβευση, οι τρεις πρώτες ομάδες, κέρδισαν δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο Πρωτάθλημα Basket Στελεχών Επιχειρήσεων, καθώς και ένα Ειδικό Δώρο για την 1η Ομάδα: δωρεάν διανυκτερεύσεις στην 12αδα της στο ξενοδοχείο Athena pallas Village 5*.

Περισσότερες πληροφορίες: www.shutdown.gr.

Εργασιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Ενδεικτικά, μερικές από τις Εργασιακές Ομάδες που συμμετέχουν είναι: Αττικές Διαδρομές, EFG/Eurobank, Citibank, Fix Hellas, Bic Violex, Hilton, Βιοιατρική, Aegean Airlines, Tui Hellas, Gats Group (Όμιλος εταιρειών).

Η Ε.Σ.Ε.Α. προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενη Εταιρεία – Οργανισμό – Σωματείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο εν λόγω τουρνουά να δηλώσει συμμετοχή για τη νέα σεζόν 2011 – 2012.

Πληροφορίες: www.corporateleague.gr

Το «σερφάρισμα» ωφελεί την παραγωγικότητα

Οι Don J.Q. Chen και Vivien K.G Lim, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες τα ευρήματά τους σε μία συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο San Antonio του Texas, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι δύο ερευνητές ανέθεσαν σε 96 προπτυχιακούς φοιτητές να υπογραμμίσουν όλα τα e σε ένα κείμενο. Το ένα τρίτο των φοιτητών εργάστηκε για 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Ένα δεύτερο γκρουπ εργάστηκε για 20 λεπτά, και εν συνεχεία έκανε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα, στο οποίο επιτρεπόταν οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός από το σερφάρισμα στο internet, και εν συνεχεία δούλεψε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος, το τρίτο γκρουπ χρησιμοποίησε το διάλειμμά του μόνο για να χαζέψει στο internet.

Το αποτέλεσμα ήταν το γκρουπ που πέρασε το ένα τέταρτο του χρόνου του στο internet να τα πάει καλύτερα στη δουλειά σε σχέση με τα άλλα δύο γκρουπ. Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο γκρουπ, μάλιστα, δήλωσαν πως κουράστηκαν και/ή βαρέθηκαν λιγότερο από τους υπόλοιπους. Μία δεύτερη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 191 ενήλικες, κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που συνδέει την παραγωγικότητα με τα διαλείμματα από τη δουλειά. Προηγούμενη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που είχαν παρακολουθήσει ένα αστείο βίντεο πριν αρχίσουν να δουλεύουν έκαναν λιγότερα λάθη. Οι ερευνητές τότε είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η δύναμη της θέλησης είναι περιορισμένη, οπότε αποκλείοντας τους περισπασμούς όπως το internet από τον χώρο εργασίας, το μόνο που θα καταφέρει κανείς είναι να κάνει τους εργαζόμενους λιγότερο παραγωγικούς.

Το πρόβλημα, βέβαια -κι εδώ υπεισέρχεται η δύναμη της θέλησης για άλλη μια φορά- είναι να κάνεις τους ανθρώπους να περιορίσουν τη χρήση του internet σε μικρά, ελεγχόμενα διαλείμματα, που δεν φέρνουν το ένα το άλλο υπονομεύοντας, τελικά, οποιαδήποτε παραγωγικότητα.

Πηγή: www.in2life.gr με πληροφορίες από Time Techland

Η απασχόληση επηρεάζει τη φυσική μας δραστηριότητα

Η έρευνα διεξήχθη από το Αντιγηραντικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α. σε 5.000 ανθρώπους και διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με πλήρη απασχόληση ανεξάρτητα του αν έκαναν καθιστική εργασία, είχαν υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε σύγκριση με τους άνεργους άνδρες.

Συγκριτικά οι γυναίκες σε καθιστικές εργασίες είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας τις καθημερινές, συγκριτικά με τις άνεργες γυναίκες Οι διαφορές αυτές ωστόσο δεν παρατηρούνταν τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το 22% των ανδρών και το 30% των γυναικών σε «καθιστικά» επαγγέλματα είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας σε σύγκριση με όσους απασχολούνταν σε πιο δραστήρια επαγγέλματα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι, ιδιαίτερα οι άνδρες, καθώς και εκείνοι με καθιστικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα οι γυναίκες, θα πρέπει να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, η άσκηση θα τονώσει το ηθικό των ανδρών που αναζητούν εργασία με καθιστικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα οι γυναίκες, θα πρέπει να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, η άσκηση θα τονώσει το ηθικό των ανδρών που αναζητούν εργασία.

Κίνα: Ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους στη Foxconn

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού τύπου, θα «προσληφθούν» ένα εκατομμύριο ρομπότ μέχρι το 2014 τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα. Τα περίπου 10.000 ρομπότ εκτελούν για την ώρα απλές εργασίες όπως η βαφή και η συναρμολόγηση εξαρτημάτων όμως με την αύξησή τους υπολογίζεται ότι θα περιορίσουν τις θέσεις εργασίας (για ανθρώπους) στο μισό.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Τέρι Γκου φαίνεται αποφασισμένος να απαλλαγεί από όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους, οι οποίοι την περασμένη χρονιά διεκδίκησαν και έλαβαν αυξήσεις έως και 70% έπειτα από πολυήμερες απεργίες.

Των πρωτοφανών για τα κινεζικά δεδομένα κινητοποιήσεων προηγήθηκε «κύμα αυτοκτονιών» στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας. Οι 14 άνθρωποι που έβαλαν τέλος στη ζωή τους το 2010 όπως και το ένα εκατομμύριο των συναδέλφων τους εργάζονταν μέχρι τότε έως και 12 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα, χωρίς να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους και χωρίς να αμείβονται για τις υπερωρίες.

Από τον περασμένο μήνα οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται μάλιστα να υπογράψουν συμβόλαιο «κατά της αυτοχειρίας» προκειμένου οι οικείοι τους να μη μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση αυτοκτονίας.

Eurostat: Αμετάβλητη στο 10% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Τον ίδιο μήνα πέρυσι, η ανεργία στην Ε.Ε. των 17 ανερχόταν σε 10,2%. Στην Ε.Ε. των 27, πάλι, η ανεργία διατηρήθηκε επίσης σταθερή στο 9,5% τον Ιούλιο, έναντι 9,7% πέρσι τον ίδιο μήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, 22,7 εκατ. άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ27 (από τους οποίους οι 15,7 εκατ. στην Ευρωζώνη) ήταν άνεργοι τον Ιούλιο 2011. Συγκριτικά με τον Ιούνιο 2011, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 18.000 στην EU27 και κατά 61.000 στην Ευρωζώνη. Έναντι του Ιουλίου 2010, η ανεργία μειώθηκε κατά 451.000 στην EU27 και κατά 247.000 στην Ευρωζώνη.

Αυστρία (3,7%), Ολλανδία (4,3%) και Λουξεμβούργο (4,6%) καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας. Τα υψηλότερα ποσοστά, είχαν οι Ισπανία (21,2%), Λετονία (16,2% το α’ τρίμηνο 2011) και Λιθουανία (15,6% το β’ τρίμηνο 2011).

Σε σχέση με πέρσι, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 16 χώρες-μέλη και αυξήθηκε σε 11.

Μεγαλύτερη πτώση του ποσοστού ανεργίας καταγράφεται σε Εσθονία (από 17,9% σε 12,8% μεταξύ του β’ τριμήνου 2010 και 2011), Λετονία (από 19,9% σε 16,2% μεταξύ του α’ τριμήνου του 2010 και 2011) και Λιθουανία (από 18,2% σε 15,6% μεταξύ του β’ τριμήνου του 2010 και 2011). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Ελλάδα (από 11,0% σε 15,0% μεταξύ του α’ τριμήνου του 2010 και 2011), Βουλγαρία (από 10,0% σε 11,5%) και Σλοβενία (από 7,2% σε 8,4%).

Μεταξύ Ιουλίου 2010 και Ιουλίου 2011, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες έπεσε από 10,0% σε 9,6% στην Ευρωζώνη και από 9,6% σε 9,3% στην EU27. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παρέμεινε στο 10,4% στην Ευρωζώνη και στο 9,7% στην EU27.

Μείωση σημειώθηκε και στο ποσοστό ανεργίας των νέων από 20,9% πέρσι τον Ιούλιο και στις δύο ζώνες σε 20,5% στην Ευρωζώνη και σε 20,7% στην ΕΕ27.
Τέλος, για λόγους σύγκρισης αναφέρεται πως η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ήταν 9,1% και στην Ιαπωνία τον Ιούνιο ήταν 4,6%.