--> 

Οδηγίες από το τμήμα HR για ενεργειακή επάρκεια στους χώρους εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι

Έρευνα σε 3.000 εργαζόμενους, που διεξήγαγε η EDF Energy (ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας στην Μ. Βρετανία), απέδειξε ότι το 59% των συμμετεχόντων δεν γνωρίζει τις μετρήσεις ενεργειακής επάρκειας στους χώρους εργασίας. Ταυτόχρονα, το ένα τρίτο θα επιθυμούσε μεγαλύτερη καθοδήγηση από τους προϊσταμένους ή από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%,) δηλώνουν ότι δεν κάνουν καμιά προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας στη δουλειά. Τα πιο συχνά «παραπτώματα» συνοψίζονται στα εξής: σε ποσοστό 81% δεν κλείνουν τα κλιματιστικά, το 76% δεν κλείνει τα φωτοτυπικά μηχάνημα, το 70% αφήνει ανοιχτά τα φώτα ενώ το 84% ξεχνάει να κλείσει τους υπολογιστές στις αίθουσες συσκέψεων.

Ο Julie Allen, Energy Efficiency Manager της EDF, επισήμανε: «Η έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καλές προθέσεις αλλά αποτυγχάνουν να τις κάνουν πράξεις. Και σε αυτό το σημείο το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και η Διοίκηση της εταιρείας πρέπει να κάνουν ένα βήμα, με απλές οδηγίες, ώστε να δεσμεύσουν τους εργαζόμενους και να εμφυσήσουν οικολογικό πνεύμα στην εταιρεία».

Πηγή: HR Magazine

Ψηφιακή υπόσταση για το Centre of Research in Organizational Behaviour & Leadership (CROB)

Μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων στο crob.dmst.aueb.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα και πληροφορίες για την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, την Ηγεσία αλλά την Ψυχολογία. Επίσης, στη ιστοσελίδα υπάρχουν βιογραφικά σημειώματα των μελών που εργαστηρίου, που προέρχονται τόσο από το οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και από άλλα ελληνικά και διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον στο site παρουσιάζονται νέα που αφορούν δραστηριότητες των μελών αλλά και παραπομπή σε χρήσιμα links.

Εκτίναξη της ανεργίας «βλέπει» το ΔΝΤ

Στην τακτική έκθεσή του “World Economic Outlook”, ο διεθνής οργανισμός προβλέπει παράλληλα, εκτίναξη της ανεργίας στη χώρα στο 9,5% φέτος και στο 10,5% το 2010.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Η διαφορετικότητα στην εργασία

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε στην Αμερική και την Ευρώπη το διεθνές δίκτυο επιλογής στελεχών Cornerstone International Group με θέμα την αξία της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από τις απαντήσεις 1.250 διευθυντών διαχείρισης προσωπικού κυρίως πολυεθνικών εταιρειών.

Στα σημαντικά ευρήματα της μελέτης ανήκει και ότι το 52% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι γενικότερα οι πρακτικές διαφορετικότητας δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου ο καθένας καλείται να προσφέρει στον οργανισμό το καλύτερο δυνατό, με βάση το χαρακτήρα, τις γνώσεις και τα προσόντα του. Σε ίδιο περίπου ποσοστό πιστεύεται ότι οι πρακτικές διαφορετικότητας επιτυγχάνουν την απαιτούμενη ισορροπία ομάδων με τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, διαφορετικού φύλου, ηλικίας και προσόντων.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) απάντησαν ότι ορίζουν τη διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας ως τη συμμετοχή και συνεργασία ανθρώπων διαφορετικού φύλου, εθνικότητας, εμπειριών, γνώσεων κτλ. Οι ίσες ευκαιρίες, η αμεροληψία και η κουλτούρα με έμφαση στην συμπερίληψη, είναι οι αξίες που θεωρείται από τους συμμετέχοντες ότι συνδέονται με την έννοια της εργασιακής διαφορετικότητας.

14 ακόμα εταιρείες επέλεξαν το ScanHRMS

Πρόκειται για εταιρείες διαφορετικού μεγέθους και τομέα δραστηριοποίησης με κοινό στόχο την υιοθέτηση ενός σύγχρονου και ευέλικτου συστήματος, προσαρμοσμένου στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, που να καλύπτει πλήρως θέματα όπως μισθοδοσία, κοστολόγηση, προϋπολογισμό, ωρομέτρηση, διαχείριση βαρδιών και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες: ALAPIS, ATFS ΠΕΙΡΑΙΩΣ, DOPLER, GROUPARAMA ΦΟΙΝΙΞ, LIDL, MEDIATEL, ΜΕΤRO SUPERMARKET, PHARMATHEN INTERNATIONAL, PROMOT ΛΑΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΑΝΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, και ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης όπως τον φαρμακευτικό, εκδοτικό, ασφαλιστικό, λιανική, εμπορικό και τομέα διαφόρων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SCAN σήμερα υποστηρίζει και συντηρεί εφαρμογές (S/W) διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου και μισθοδοσίας με τις οποίες υπολογίζεται κάθε μήνα η μισθοδοσία περισσότερων των 230.000 εργαζόμενων και ωρομετρούνται καθημερινά περισσότεροι από 170.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.

2 εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας τον τελευταίο χρόνο

Υπολογίζεται μάλιστα ότι από τον Αύγουστο του 2008, όταν η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,6% συνολικά, 3,2 εκατ. εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης. Στην Ευρώπη των 27, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 9,1% τον περασμένο Αύγουστο από 9,0% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Συγχώνευση Towers Perrin – Watson Wyatt

Οι τομείς στους οποίους μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν οι δύο εταιρείες καθώς και οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσέφεραν, λειτουργούν συμπληρωματικά με αποτέλεσμα το νέο σχήμα να αποτελεί τη νούμερο 1 εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην Ελλάδα η εταιρεία εκπροσωπείται από την Zeler & Company.

Αναγγελία σεμιναρίων HUTHWAITE για το δεύτερο εξάμηνο του 2009

Negotiating Skills Διαπραγμάτευση, 14, 15 & 16 Οκτωβρίου
Απευθύνεται σε Διευθυντές και Υπεύθυνους Πωλήσεων και Αγορών και σε όσους ασχολούνται με τον προγραμματισμό ή την εκτέλεση μεγάλων συμβάσεων ή συμφωνιών (τεχνικούς, οικονομικούς ή νομικούς), στις οποίες οι όροι μπορεί να ποικίλουν.

SPIN® Selling Skills Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Πώλησης, 19, 20 & 21 Οκτωβρίου
Το σεμινάριο SPIN® απευθύνεται σε πωλητές υψηλού επιπέδου και αλλάζει την αντίληψη για τη διαδικασία της πώλησης μετατρέποντας τους «παραγγελιολήπτες» σε πραγματικούς πωλητές.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Huthwaite βασίζονται σε μοντέλα που έχουν προκύψει από έρευνα ανάλυσης συμπεριφοράς και διεξάγονται από εισηγητές εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους στη Μ. Βρετανία. Η δε διεξαγωγή τους μπορεί να καλυφθεί από την επιδότηση 0,45% του ΟΑΕΔ.

Τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να διεξαχθούν και ως ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες www.huthwaite.gr

Μέσα στο 2010 αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας

Αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η InterSearch Worldwide στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 CEOs, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Πρόεδροι επιχειρήσεων σχετικά με τις προσδοκίες τους γύρω από την ανάκαμψη της οικονομίας. Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι καθώς η ανάκαμψη θα ξεκινάει, η επιχειρησιακή λειτουργία με τις μεγαλύτερες ανάγκες στελέχωσης, είναι αυτή των πωλήσεων.