Ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο ΕΙΕΠ

Η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων, η χάραξη στρατηγικής ενσυναίσθησης μέσω των data analytics και η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των επιχειρήσεων καθιστούν τη μετάβαση στην εποχή του ενθουσιασμένου πελάτη πιο εφικτή από ποτέ, με κλειδί την κατανόηση από την ανώτατη διοίκηση ότι η εξυπηρέτηση των πελατών είναι μέρος του ολιστικού σχεδίου διαρκούς βελτίωσης και υπέρβασης.

Έτσι συνοψίζονται οι ιδέες που παρουσιάστηκαν στο 15ο Ελληνικό Συνέδριο Κορυφής στην Εξυπηρέτηση Πελατών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Επίσης, σημειώθηκε πως η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και δημιούργησε συνθήκες αφύπνισης αναφορικά με την ευεξία των εργαζομένων, ενώ η έλευση του 5G αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε, αγοράζουμε και καταναλώνουμε.

Η εξατομικευμένη προσέγγιση, η αναγνώριση των αναγκών του πελάτη, η προδραστικότητα, η καινοτομική πρόταση, το ειλικρινές ενδιαφέρον και η συναισθηματική διαθεσιμότητα είναι τα χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων που βρίσκονται ψηλότερα στο brand index. Σημειώνεται ότι το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών και την BOUSSIAS.

Chiesi Hellas: Εθελοντική εργασία καθαρισμού μέσω του προγράμματος «We Act Day»

Εθελοντική εργασία καθαρισμού πρόσφεραν και φέτος, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, τέσσερις ομάδες εργαζομένων της Chiesi Hellas στην Αθήνα, την Πιερία, το Αίγιο και την Καλαμάτα, στο πλαίσιο του προγράμματος «We Act Day» (We Actively Care For Tomorrow) για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος του τριετούς Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης, 2019-2021, της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι εθελοντές προχώρησαν σε εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου της Φαρμακευτικής Σχολής στην Αθήνα, σε καθαρισμό της παραλίας «Αμμόλοφοι» στους Νέους Πόρους Πιερίας, τμήματος της κεντρικής παραλίας της Καλαμάτας και της παραλίας «Αλυκές» στο Αίγιο, με παράλληλη ενίσχυση της τοπικής πρωτοβουλίας ανακύκλωσης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Στην Chiesi, λειτουργώντας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, στεκόμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στις ανάγκες της κοινωνίας μας, όπου τις αναγνωρίζουμε αλλά και όπου μας καλούν».

Interamerican: Ξανά στο Race for the Cure με 67 εργαζομένους της

Η Interamerican συμμετείχε στο φετινό Digital Greece Race for the Cure, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και αποτέλεσε το ελληνικό μέρος της πανευρωπαϊκής διοργάνωσης digital Race for the Cure 2020. Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση συμμετείχαν 67 εργαζόμενοι της εταιρείας, εκ των οποίων οι 48 συμμετείχαν στον περίπατο 3 χλμ. και οι 19 στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. από τον δικό τους χώρο, ακολουθώντας τους ισχύοντες κανόνες προστασίας.

Winning Culture by Tereza Venetsanou

Την ίδρυση της Winning Culture, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Executive Coaching, του Sales & Communication Training και του Organisational Development, ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, η Τερέζα Βενετσάνου. Αξιοποιώντας την εμπειρία της από τον χώρο των πολυεθνικών οργανισμών αλλά και την παρουσία της στον χώρο της συμβουλευτικής, η Τ. Βενετσάνου, καλύπτει, συνδυαστικά, τη γνώση της τοπικής αγοράς με τη διεθνή τεχνογνωσία και την άριστη προσέγγιση στην πώληση με τη δημιουργία αποδοτικής κουλτούρας.

Επιπλέον, η εταιρεία πλαισιώνεται από τους Μιχάλη Αλεξανδράτο, ο οποίος φέρνει εμπειρία από το management consulting και πολυεθνικούς οργανισμούς για να συνδράμει σε θέματα οργανωτικής δομής και ηγεσίας ομάδων, Γεώργιο Μαύρο (Associates), από τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, με εμπειρία ως executive / leadership Coach και σύμβουλο επικοινωνίας σε διάφορους οργανισμούς στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση συνθηκών αριστείας και την επιτυχή διαχείριση σοβαρών κρίσεων και τoν Βασίλη Αντωνά (Supervising Consultant), ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Impact, διευθυντή του προγράμματος Diploma in Executive Coaching and Organisational Development και συγγραφέα του Coaching For Impact.

Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει το www.winningculture.eu.

Η Roche Hellas «έτρεξε» στο Digital Race for the Cure

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν ψηφιακά στον αγώνα Greece Race for the Cure, που διοργανώθηκε από το «Άλμα Ζωής». Συγκεκριμένα, στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 101 εργαζόμενοι, οι οποίοι «έτρεξαν» συμβολικά από την πόλη, τη γειτονιά ή το σπίτι τους, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση πόρων και στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επιπλέον, η εταιρεία ήταν για μια ακόμη χρονιά επίσημος χορηγός του αγώνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «For Her», για ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ, της Ελληνικής HPV Εταιρείας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με τη συνεργασία των συλλόγων ασθενών Άλμα Ζωής, Κ.Ε.Φ.Ι. και ΑγκαλιάΖΩ.

Vodafone: Καλύπτει τους μισθούς 10 νέων για εργασία σε ΜΚΟ

Επιστροφή για το πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο, ολοκληρώνοντας τη 10η επετειακή του χρονιά, αναζητά 10 νέους απ’ όλη την Ελλάδα, που θα λάβουν μέρος και θα απασχοληθούν για 6 μήνες σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής τους, με το Ίδρυμα να καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι, ηλικίας 18-35 ετών, θα πρέπει να επιλέξουν την ΜΚΟ που τους εμπνέει, να λάβουν τη στήριξή της και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας, θα μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο της δράσης τους για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο για όλους.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις συμπληρώνονται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Vodafone, με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ενώ και φέτος αρωγός είναι το HIGGS, το οποίο προσφέρει γνώσεις και εργαλεία, που θα ενισχύσουν και θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου.

Παράταση της τηλεργασίας στην Αττική

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 παρατείνεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεργασίας στην Περιφέρεια Αττικής, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της εφαρμογής κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους. Το νέο σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής μόνο στις περιπτώσεις όπου η εργασία μπορεί να παρασχεθεί εξ αποστάσεως σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που μπορούν να απασχοληθούν με αυτό.

Επισημαίνεται ότι από την τηλεργασία εξαιρούνται οι εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, οι φαρμακαποθήκες, οι υπεραγορές τροφίμων και οι ταχυμεταφορές, ενώ κατά τον υπολογισμό των εργαζομένων δε λαμβάνονται υπόψη εκείνοι των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή, καθώς και όσοι τελούν σε κάθε είδους νόμιμη άδεια. Τέλος, η διάταξη εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις εργαζομένων που ο χρόνος εργασίας τους είναι μοιρασμένος σε εργασία γραφείου και σε εξωτερικές εργασίες, και μόνο στο βαθμό που η εργασία γραφείου δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως.

Axa Ασφαλιστική: Προσφέρει δωρεάν τεστ κορωνοϊού και αντιγριπικό εμβόλιο

Σε μία κίνηση προστασίας για τους εργαζομένους της προχώρησε η Axa Ασφαλιστική. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόσφερε στο ανθρώπινο δυναμικό της τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ αντισωμάτων για τον Covid-19, καθώς και σε εμβολιασμό για την εποχική γρίπη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας We Care for You, που υλοποιείται από το 2014 και στο πλαίσιο του οποίου ελήφθησαν και τα προληπτικά μέτρα του οργανισμού με τη νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ το τεστ πραγματοποιείται, για όσους το επιθυμούν, σε συνεργαζόμενο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων και ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη από τον γιατρό εργασίας.

Νέος κύκλος για το VentureGarden

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του νέου κύκλου του VentureGarden, του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας που εστιάζει στην εκπαίδευση και το mentoring, το οποίο υλοποιείται για 7η χρονιά από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD) του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα, και από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους, με τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων να ολοκληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου και τον αριθμό των θέσεων να είναι περιορισμένος, εξού και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικά στα Ελληνικά, με περιορισμένη φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, έχει διάρκεια 5 εβδομάδων και μετά την ολοκλήρωσή του γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 2 μηνών, ενώ ιδρυτικός δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Microsoft: Αυξημένη η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα

Περισσότερες από 35 εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από επιχειρήσεις στην Ελλάδα εντόπισε η μελέτη που εκπόνησε η Boston Consulting Group σε συνεργασία με τη Microsoft, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναπτύχθηκε την τελευταία πενταετία.

Αναλυτικότερα, η μελέτη με τίτλο «Αξιοποιώντας την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα» εξηγεί ότι για την επιτυχία των εφαρμογών AI, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, ως προς την κατάρτιση ενός χαρτοφυλακίου εφαρμογών σε ενιαίο σχέδιο, τη συστηματική προετοιμασία και εκτέλεση των εφαρμογών AΙ, αλλά και τη δημιουργία των αναγκαίων υποστηρικτικών υποδομών.

Επιπλέον, ως κρίσιμες υποδομές αναφέρει τις πλατφόρμες cloud, τη σωστή δομή και διαχείριση των διαθέσιμων δεδομένων καθώς και τις τεχνικές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού.