Διεθνής διάκριση για την KPMG

H KPMG συμπεριλήφθηκε μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων υπηρεσιών που ξεχώρισαν, ως εταιρεία που προσφέρει «ολοκληρωμένες υπηρεσίες επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων με αποτελεσματική επιχειρησιακή υποστήριξη και ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών», ενώ παραμένει μεταξύ των εταιρειών που αποτελούν «κορυφαία επιλογή ως στρατηγικός εταίρος για υπηρεσίες παροχής enterprise insights σε επιχειρήσεις», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Ο Νίκος Δημάκος, Γενικός Διευθυντής της KPMG δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η αξιόλογη αναγνώριση αντανακλά το συνολικό εύρος των πλεονεκτημάτων μας όσον αφορά στην έξυπνη αυτοματοποίηση, τα δεδομένα και την ανάλυση και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τη δέσμευσή μας για τη ενδυνάμωση συνεργατικών, αξιόπιστων και παραγωγικών σχέσεων με τους πελάτες, οι οποίοι με τόλμη επιδιώκουν ρηξικέλευθη καινοτομία και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους».

Nova: Πρωτοβουλία εθελοντισμού από τους εργαζόμενους

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο Μαραθώνα, o oποίος πρότεινε το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο ως δημόσιο κτίριο στο οποίο υπάρχει ανάγκη παρεμβάσεων. Η Εύχαρις Περπινιά, Human Resources Director της Forthnet ανέφερε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από τις δράσεις που υλοποιήσαμε ως εταιρεία και ως εργαζόμενοι, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, βοηθήσαμε να παραμείνει λαμπερό το χαμόγελο στα πρόσωπα και η αισιοδοξία στην ψυχή  των παιδιών.

Η προσφορά μας προς τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που βίωσαν και βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου δεν ήταν υποχρέωση, αλλά μία αυτονόητη πράξη ενός κοινωνικά υπεύθυνου οργανισμού και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων πολιτών. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την ανταπόκριση από τους εργαζόμενους και την ουσιαστική εθελοντική τους προσφορά».

Ο Νίκος Χριστοδούλου ως Consulting Leader στην Deloitte

Πρόκειται για στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας των λειτουργιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και με βαθιά κατανόηση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο Ν. Χριστοδούλου προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία διατέλεσε ανώτατο στέλεχος για 7 συναπτά έτη, αναλαμβάνοντας αρχικά τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου (Group CIO), και στη συνέχεια αυτόν του Γενικού Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης (Group CΟO).

ΚΑΥΚΑΣ: «Ημέρα μνήμης και εργαζομένων»

Όπως κάθε χρόνο, η εταιρεία διένειμε όλα τα έσοδα των πωλήσεων λιανικής της συγκεκριμένης ημέρας στο προσωπικό της που αποτελεί την κινητήριο δύναμή της. Επιπρόσθετα, κλήρωσε δώρα στους πελάτες της μέσω του Δικτύου των 60 καταστημάτων της στην Ελλάδα και στην Κύπρο και θα συνεχίσει με το κοινωνικό της έργο να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Η Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director της B. ΚΑΥΚΑΣ δήλωσε: «Άνθρωποι και εταιρεία διακρινόμαστε για το ήθος, το πάθος, την ομαδικότητα και την αποτελεσματικότητά μας! Αυτές είναι οι αξίες που μας κληροδότησε ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλης Καυκάς, με αυτές τις αξίες προχωράμε, με αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να  πορευόμαστε!».

Δράση της Interamerican για την οικονομική εκπαίδευση

Η εταιρεία, συνδέοντας τις πρωτοβουλίες της με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα με τους στόχους για «Ποιοτική Εκπαίδευση» και «Αντιμετώπιση της Φτώχειας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) ανακοινώνει τη διεύρυνση του προγράμματός της με τη συνεργασία, για πρώτη φορά, του οργανισμού The Tipping Point. Η Interamerican υποστηρίζει χορηγικά και με εθελοντές μέντορες δικά της στελέχη τη δράση με τίτλο «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός».

Athens Innovation Festival για 2η χρονιά

Το 2ο AIF εμπνέεται από τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ- ΕΒΕΑ). Η διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, το Ζάππειο Μέγαρο, έχοντας ως στρατηγικούς συνεργάτες τους Industry Disruptors – Game Changers και τον ΣΕΓΑΣ.

Mediterranean College: 6ο Employability Fair

Η διοργάνωση που έχει αναπτύξει το Mediterranean College θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, από τις 10.30π.μ. έως τις 8μ.μ., στο Divani Caravel Hotel, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων της χώρας μας. Όπως σημειώνεται, η εν λόγω διοργάνωση την τελευταία 5ετία έχει προσελκύσει περισσότερες από 150 εταιρείες, με τη συμμετοχή περισσότερων από 8.000 επισκεπτών από όλη τη χώρα και την κατάθεση 4.000 βιογραφικών.

Στο πλαίσιο του Job Fair θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια και ομιλίες, με επίκαιρη θεματολογία από τους κλάδους του Τουρισμού, της Ψυχολογίας και του Management, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο CV Center powered by ManpowerGroup θα βοηθάει τους επισκέπτες να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό  βιογραφικό. Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκδήλωση για το Leadership από τον EO Ελλάδας

Τα μέλη του ΕΟ ανταποκρίθηκαν με χαρά στην ημερίδα, ενώ σημαντικοί ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους, όπως ο ακαδημαϊκός παγκοσμίου φήμης Richard Boyatzis, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO Deloitte Ελλάδας, προσέγγισαν το θέμα της ηγεσίας από διαφορετική σκοπιά.

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ για τον καρκίνο του μαστού

Φέτος, το πρόγραμμα δράσεων ξεκίνησε με τη δυναμική συμμετοχή 220 ατόμων στον αγώνα «Race for the Cure», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, «Άλμα Ζωής», την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου και συνεχίστηκε με ενημερωτικές εκδηλώσεις στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού με εισηγήσεις ιατρών, κοινωνικών λειτουργών αλλά και με προσωπικές μαρτυρίες, υπενθυμίζοντας την ανάγκη της έγκαιρης κλινικής εξέτασης και της μηνιαίας αυτοεξέτασης. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, 4 τυχερές εργαζόμενες του ΟΠΑΠ κέρδισαν ένα συμβολικό δώρο, ως μέρος της υπενθύμισης της φροντίδας που πρέπει να δείχνουμε προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Δράση ΕΚΕ από την KPMG

Ομάδα εθελοντών της KPMG συγκεντρώθηκε και με τις οδηγίες σεφ μαγείρεψε και συσκεύασε 110 μερίδες φαγητού στο εργαστήρι μαγειρικής «The Seminar Project», στο οποίο διεξάγονται όλο τον χρόνο μαθήματα από τον master σεφ Γιάννη Λουκάκο. Το «Cook for Good» πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» και φέτος οι μερίδες φαγητού διανεμήθηκαν σε μονάδες του Φορέα ΕΠΑΨΥ.