Μάκβελ: Προσφορά ζυμαρικών για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurimac, με ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες και στα παιδιά, προσέφερε 1.800 κιλά ζυμαρικών Μάκβελ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», οι εκπρόσωποι του οποίου παρέλαβαν τα προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κιλκίς και τα μετέφεραν στις δομές του οργανισμού, σε όλη την Ελλάδα.

Μινέττα Ασφαλιστική: Υποστηρίζει το «Δείπνο Αγάπης» για τους άστεγους

Ειδικότερα, το «Δείπνο Αγάπης» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 και πραγματοποιείται, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Kleemann: Παράδοση 21 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, Διευθύνων Σύμβουλος, και ο Νίκος Κουκούντζος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια για να τον ενημερώσουν σχετικά με την πραγματοποίηση της εν λόγω δωρεάς.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για κλίνες Hillrom, οι οποίες, μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητάς τους, παρέχουν τη δυνατότητα να καταγράφονται με ασφάλεια και να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα των ασθενών που είναι κρίσιμα για την ασφαλή και αποτελεσματική νοσηλεία, ενώ θα τοποθετηθούν στις ΜΕΘ των δεκατριών βασικών και αναπληρωματικών νοσοκομείων αναφοράς, καθώς και σε νοσοκομεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Lidl Ελλάς: «Employer of Choice» για 3η χρονιά

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα από το kariera.gr, σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αναφορικά με τις (σ)τάσεις των νέων της Γενιάς Υ (millennials) σε σχέση με την καριέρα και την εργασία τους, στην οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν με το όνομα μίας εταιρείας, σε ερώτηση ανοικτού τύπου, σχετικά με τον ιδανικό για εκείνους εργοδότη.

Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Νικολέττα Κολομπούρδα, Member of the Board, HR της Lidl Ελλάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την αναγνώριση αυτή. Δείχνει ότι οι millennials βλέπουν τις προσπάθειές μας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, ότι δουλεύουμε σκληρά με σκοπό να παραμένουμε διαχρονικά ελκυστικός εργοδότης». Σημειώνεται ότι αυτή η διάκριση έρχεται να προστεθεί στην ανάδειξη της εταιρείας ως Κορυφαίος Εργοδότης, για 4η συνεχόμενη χρονιά, από το ανεξάρτητο «Top Employers Institute» τον Φεβρουάριο του 2020.

Διαδικτυακά η φετινή τελετή απονομής του CR Index

Αναλυτικότερα, το έκτο Diamond, δηλαδή η κορυφαία διάκριση, απονεμήθηκε στην Wind Ελλάς, στην κατηγορία Platinum διακρίθηκαν οι εταιρείες Pfizer Hellas, Genesis Pharma και Novartis Hellas ΑΕΒΕ, στην κατηγορία Gold η ΔΕΠΑ, στην Silver οι Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Εlpedison, στην κατηγορία Bronze οι Εθνική Ασφαλιστική και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, τη διάκριση Best Progress Platinum Award έλαβε η Genesis Pharma, το βραβείο για την καλύτερη νεοεισερχόμενη εταιρεία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η διάκριση CRI Pass στην Ολύμπια Οδό.

Τέλος, την εκδήλωση προλόγισαν οι Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Tech academy: Δωρεάν πρόγραμμα σπουδών σε ψηφιακές τεχνολογίες

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει δωρεάν κύκλους σπουδών σε online περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα σε νέους, γυναίκες, ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, καθώς και σε άτομα με προηγούμενη εμπειρία ή σπουδές στον τομέα της Πληροφορικής, ενώ θα έχει συνολικά πέντε κατευθύνσεις, με τον πρώτο κύκλο να ξεκινά στις 7 Ιουλίου και να αφορά την εκπαίδευση στη διαχείριση συστημάτων (System Administration) και την ψηφιακή ασφάλεια (Cyber Security) και τους επόμενους κύκλους να σχετίζονται με περισσότερους τομείς του software development.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν δωρεάν εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση της Microsoft, Microsoft Technology Associate (MTA), ανάλογα με την πορεία που θα ακολουθήσουν στον κύκλο σπουδών τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας, μέσω webinars, αλλά και διαρκή υποστήριξη στην διαδικασία ανεύρεσης εργασίας. Σημειώνεται, τέλος, ότι το Tech Academy υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάδας, την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την People For Business και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Adecco: CEO for One Month 2020 η Παρασκευή Αληφράγκη

Ειδικότερα, έπειτα από την πραγματοποίηση virtual bootcamp σε τοπικό επίπεδο, επιλέχτηκε η Παρασκευή Αληφραγκή, πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία, στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος, μαζί με τους υπόλοιπους CEOs for One Month από όλο τον κόσμο, θα διεκδικήσει την ευκαιρία να αναδειχθεί ως Global CEO for One Month και να εργαστεί για ένα μήνα υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco παγκοσμίως, Alain Dehaze.

Microsoft: Εκπαιδευτική πρωτοβουλία για ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομίας

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στην οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, με την πρόσβαση στις ψηφιακές δεξιότητες να αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης. Έτσι, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες που υποστηρίζουν όσους θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να επιδιώξουν εργασία σε κάποιον τομέα υψηλής ζήτησης.

Οι εν λόγω ενέργειες περιλαμβάνουν τη χρήση των δεδομένων για τον εντοπισμό των θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη απήχηση, καθώς και των απαιτούμενων δεξιοτήτων για την κάλυψή τους, δωρεάν πρόσβαση σε διαδρομές εκμάθησης και δωρεάν περιεχόμενο που υποστηρίζει τους ανθρώπους στο να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτές τις θέσεις, αλλά και χαμηλού κόστους πρόσβαση σε πιστοποιητικά και ελεύθερη πρόσβαση σε εργαλεία αναζήτησης εργασίας. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Microsoft προσφέρει 20 εκατ. δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ σχεδιάζει και μια νέα εφαρμογή εκμάθησης στο Microsoft Teams.

Χάρτα Διαφορετικότητας: Συμπλήρωσε έναν χρόνο στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, περισσότερες από 150 εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους, έχουν βάλει ήδη την υπογραφή τους, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργιά πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων, με πολύπλευρα οφέλη. Μεταξύ των εταιρειών αυτών είναι το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλος ΟΤΕ, η Περιφέρεια Αττικής, η Accenture, η Pfizer, η Teleperformance Greece, η Deloitte, η Coca Cola Hellas, η Coca Cola 3E, η Generation Y, το British Council και η ICTS Hellas.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ορόσημο, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ, το οποίο υλοποιεί τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τη χώρα μας, Σταύρος Μηλιώνης, σημείωσε: «Στον ένα αυτό χρόνο της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα κάναμε πολλά, αλλά στοχεύουμε σε ακόμη περισσότερα. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους που αγκάλιασαν τη Χάρτα και εφάρμοσαν τις αξίες και τις αρχές της στην καθημερινότητά τους και στην εταιρική τους κουλτούρα. Συνεχίζουμε δυναμικά! Σύντομα και άλλες επιχειρήσεις θα υλοποιήσουν τη Χάρτα και οι εργαζόμενοί τους θ’ απολαύσουν τα οφέλη της».

Παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου για την τηλεργασία

Ως εκ τούτου, οι εργοδότες υποχρεούνται να υποβάλλουν, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, το σχετικό έντυπο στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.