--> 

Προγράμματα Σπουδών της iCon International Training

Οι παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα στην Αθήνα στις 8/9, στις 14/9 και στις 20/9 (ώρα 19:00) στο εκπαιδευτικό κέντρο της iCon (Δημητρακοπούλου 49Α, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ) και στη Θεσσαλονίκη στις 16/9 (ώρα 18:00) στα γραφεία της iCon (Μητροπόλεως 34, πλατεία Αριστοτέλους). Για κράτηση θέσεων επισκεφτείτε το www.icon.gr.

Critical Incident Stress Management (CISM) Certification Course

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αφορά στην εξειδίκευση επαγγελματιών των συμπεριφοριστικών επιστημών στη διεθνή πιστοποιημένη μέθοδο διαχείρισης τραυματικών γεγονότων CISM.

Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων για τη διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα σε τραυματικά γεγονότα όπως ληστείες, αιφνίδιος θάνατος, μαζικές καταστροφές, βία, τρομοκρατικές ενέργειες, πυρκαγιές, σεισμοί και άλλες φυσικές καταστροφές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου Ψυχικής Υγείας (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί), γιατρούς εργασίας, νοσηλευτές, επαγγελματίες Υγιεινής και Ασφάλειας, Σωματεία Εργαζομένων, Ομάδες διαχείρισης κρίσεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα κ.ά.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης από το International Critical Incident Stress Foundation Inc (ICISF).

Πληροφορίες: τηλ. 210 – 3222203, www.hellaseap.gr

Τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του IST COLLEGE

Η τελετή αποφοίτησης ακολουθεί το ακριβές τελετουργικό της αποφοίτησης που πραγματοποιείται στην Αγγλία από το University of Hertfordshire, κρατικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πρότυπα business facing πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, με το οποίο το IST COLLEGE συνεργάζεται συνεχώς από το 1992. Τα πτυχία θα απονείμουν ο Πρύτανης του University of Hertfordshire Professor Tim Wilson καθώς και ο Πρύτανης του IST COLLEGE καθηγητής Γ. Χιώτης.

Το IST College έχει λάβει επίσημη Άδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα προγράμματα σπουδών που παρέχει, ενώ τα πτυχία που απονέμει το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 38/2010 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 78, 25 Μαΐου 2010, Τεύχος Α’).

Κολλέγιο ATHENS GSM: Δωρεάν ημερίδες και workshops

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται με τη συνεργασία του βρετανικού κρατικού πανεπιστημίου NOTTINGHAM TRENT UNIVERSITY και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΑΔΕ). Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη κατάρτισης των ενεργών και δυνητικών στελεχών οργανισμών και επιχειρήσεων σε περίοδο οικονομικής κρίσεως, το Κολλέγιο ATHENS GSM προσφέρει τις εκδηλώσεις αυτές χωρίς κόστος συμμετοχής, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης και μόρια ΕΑΔΕ. Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε για την 25η Σεπτεμβρίου ημερίδα με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας την κρίση με ποιότητα».

Εισηγητές και συντονιστές στην ημερίδα θα είναι διακεκριμένες προσωπικότητες από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας και του εξωτερικού. Επίσης, το workshop «Μεταπτυχιακές σπουδές και αγορά εργασίας» την 6η Οκτωβρίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μελλοντικά στελέχη επιχειρήσεων, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην αναγνώριση των κολλεγίων.

Επιπλέον, το workshop με θέμα: «Το Project Management στην πράξη» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου από το Δημήτριο Παπαδόπουλο, ενώ ο Δημήτριος Βαλασίδης, αντιπρόεδρος του Κολλεγίου ATHENS GSM θα παρουσιάσει το workshop «Ο καλός ο ηγέτης στην κρίση φαίνεται» στις 20 Οκτωβρίου. Τα νέα τμήματα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του NOTTINGHAM TRENT UNIVERSITY αρχίζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 22 Οκτωβρίου και οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη. Πληροφορίες στο 2310 227119.

Ημέρες Καριέρας

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επικοινωνίας τους υποψηφίους με τις εταιρείες και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που συνολικά απαρτίζουν την αγορά εργασίας. Εκτός από την κυρίως έκθεση, οι εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Πληροφορίες: 210 8115307, [email protected].

IFPSM Certificate of Competence in Purchasing & Supply Management

Από το 2000 το ΕΙΠ διοργανώνει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης του IFPSM Certificate of Competence in Purchasing & Supply Management. Πρόκειται για το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απόκτηση του Διεθνώς καταξιωμένου τίτλου σπουδών IFPSM Certificate of Competence in Purchasing & Supply Management, εξασφαλίζοντας στα Στελέχη την απαιτούμενη γνώση, επάρκεια και ικανότητα προκειμένου να διαγράψουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα της Διοίκησης Αγορών / Προμηθειών και Εφοδιασμού.

Τα στελέχη που έχουν λάβει την Πιστοποίηση ξεπερνούν τα 200 σε αριθμό και δεν είναι τυχαίο ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αποκτά αναγνώριση από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, όπως αποδεικνύεται από τις επαναλαμβανόμενες συμμετοχές στελεχών τους κάθε χρόνο και από την αναφορά του ως επιθυμητό προσόν κατά τη διαδικασία πρόσληψης και αξιολόγησης. Ο 11ος Κύκλος ξεκινά τον Οκτώβριο και οι συνεντεύξεις των υποψηφίων με την επιτροπή των εισηγητών του Προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες για τις εγγραφές δίδονται από τη Γραμματεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών, στο τηλέφωνο 2106209740 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο: [email protected].

IST College: Επίσημη Άδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας

Η άδεια επαναχορηγήθηκε για όλα τα προγράμματα σπουδών που παρέχει το IST, ενώ τα πτυχία που απονέμει το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 38/2010 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 78, 25 Μαΐου 2010, Τεύχος Α’).

Το IST ιδρύθηκε το 1989 σε συνεργασία με μια ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών, με όραμα την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε άμεση συνάρτηση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Από το 1992, διατηρεί αποκλειστική και συνεχή συνεργασία με το Βρετανικό, κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα business facing πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST: www.ist.edu.gr.

Το Ίδρυμα ECDL και η ECDL Portugal βραβεύουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Πορτογαλίας

Το βραβείο παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος ECDL Damien O’Sullivan, ο οποίος βρέθηκε στην Πορτογαλία αποκλειστικά για την τελετή του εορτασμού της 10ης επετείου από την υπογραφή της συνεργασίας των δύο φορέων.

Κατά την αποδοχή του βραβείου, η Γενική Γραμματέας Δρ. Maria Manuel Godinho τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους υπαλλήλους του υπουργείου, σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.600 άτομα ενώ ο αριθμός των εξετάσεων ξεπέρασε τις 15.000 και επισήμανε ακόμη, ότι δεσμεύεται πλήρως για τη συνέχεια της διαδικασίας πιστοποίησης ECDL στο Υπουργείο.

Ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PEOPLECERT, θυγατρική του οποίου είναι η ECDL Portugal, τόνισε τη σπουδαιότητα παρόμοιων πρωτοβουλιών, όπου η Πολιτεία προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Γνώσης και στις νέες τεχνολογίες και επανέλαβε τη δέσμευση του Ομίλου να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Spy Games Event

Το event πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή διευθυντικών στελεχών εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο Λουτράκι. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν δραστηριότητες εμπνευσμένες από το φανταστικό κόσμο των μυστικών πρακτόρων. Δράση και διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια του event που περιελάμβανε μεταξύ άλλων διεξοδική εκπαίδευση από το προσωπικό των Spy Games, σχεδιασμό επιχείρησης διάσωσης και διαφυγής από κρησφύγετο καθώς και θαλάσσιες αποβάσεις με ταχύπλοα σκάφη.

Τα Spy Games events, αποτελούν μια νέα προσέγγιση στη δημιουργία και ανάπτυξη δυνατών ομάδων προκαλώντας τα μέλη τους να λειτουργήσουν διαδραστικά σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον.

Η Spy Games για την Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από την Sportcamp group.

Open Day και Υποτροφίες

Το ALBA διοργανώνει αύριο Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, Open Day για υποψήφιους φοιτητές για τα προγράμματα Professional MBA, MBA in Shipping, MBA in Banking και MSc in Strategic HRM στις εγκαταστάσεις του στη Βουλιαγμένη (Λεωφ. Αθηνάς & Άρεως 2Α).

Η εκδήλωση θα καλύψει σφαιρικά τα θέματα που συνθέτουν την ολοκληρωμένη εμπειρία της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει το ALBA για κάθε ένα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει, στην προσπάθειά του να προσελκύσει αιτήσεις με καλές ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές επιδόσεις ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των  υποψηφίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.alba.edu.gr/academic.