--> 

Momentum/McCann Worldgroup: Μαγείρεψε με το «Δείπνο Αγάπης»

Συγκεκριμένα, δέκα άτομα από την ομάδα της Momentum/ McCann Worldgroup, μαζί με τους εθελοντές του «Δείπνου Αγάπης», μαγείρεψαν στον χώρο της Gruppo Cucine περισσότερες από 200 μερίδες φαγητό, οι οποίες μοιράστηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Θησείο, σε μια προσπάθεια να δώσουν τη δική τους βοήθεια στους άστεγους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σημειώνεται ότι σημαντική στάθηκε και η ευγενική προσφορά όλων των προϊόντων που χρειαστήκαν για την προετοιμασία του φαγητού, από την My market.

Δέλτα: Προσφορά προϊόντων και εθελοντισμός των εργαζομένων της

Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε γάλα εβαπορέ για το «Δέντρο από γάλατα» των Γιατρών του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη και στήριξε, με προϊόντα που προσφέρθηκαν στα παιδιά, πλήθος χριστουγεννιάτικων γιορτών σε σχολεία όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοί της οργάνωσαν εθελοντικά ένα χριστουγεννιάτικο bazaar με δώρα και στολίδια, προσφέροντας και εκείνοι στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS. Σημειώνεται τέλος, ότι η Δέλτα κάθε χρόνο διαθέτει δωρεάν 1.000.000 μερίδες τροφίμων, μέσα από το κοινωνικό της πρόγραμμα «Φροντίδα και Χαμόγελα».

Groupama Ασφαλιστική: Στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι τον μήνα Νοέμβριο, αγοράστηκαν 3 αναπηρικά αμαξίδια ως δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη Για Ζωή», τα οποία παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς και 5 φωτοτυπικά μηχανήματα στον Δήμο Νέας Σμύρνης, τα οποία διατέθηκαν σε σχολεία της περιοχής, άλλα 3 στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και τέλος 2 ακόμα στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Louis Hotels: «Μαζί από το Α – Ω» με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Συγκεκριμένα, η εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι το Φεβρουάριο, αποτέλεσε έμπνευση ομάδας εθελοντών δειγματοληπτών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον εθελοντισμό, την προσφορά και τη δωρεά μοσχεύματος, καθώς και για την ανάγκη της συνεχούς ανανέωσης του εθνικού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Έτσι, μέλη του προσωπικού της Louis Hotels εκπαιδεύτηκαν στη δειγματοληψία σάλιου και μάζεψαν πάνω από 150 δείγματα από συναδέλφους τους που επιθυμούσαν να προστεθούν στο αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Παπουτσάνης: Εορταστικό διήμερο με επίκεντρο τα παιδιά

Συγκεκριμένα, στη μονάδα της Ριτσώνας, εργαζόμενοι μαζί με τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν χριστουγεννιάτικες στιγμές σε μια γιορτινή μέρα αφιερωμένη στα Χριστούγεννα. Μαζί με τα συνολικά 120 παιδιά και τους γονείς τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι και παιδιά από το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του Χαμόγελου του Παιδιού στον Αγ. Νικόλαο Χαλκίδας, με τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους να είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα και να λάβουν τη δική τους προσωποποιημένη αναμνηστική φωτογραφία με εορταστικό θέμα, ενώ κάθε παιδί έλαβε και ένα δώρο για τα Χριστούγεννα. Τέλος, η Παπουτσάνης φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στην Ριτσώνα το ετήσιο, εορταστικό bazaar του Χαμόγελου του Παιδιού.

DIAGEO: Βραβεύθηκε για το LEARNING FOR LIFE

Ειδικότερα, σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους νέους, 18-35 ετών, που ανήκουν σε εργασιακά ευάλωτες ομάδες, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα στους κλάδους του Τουρισμού και της Ψυχαγωγίας, μέσω της ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.

Με αφορμή την βράβευση αυτή, η Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της DIAGEO Ελλάδας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με στόχο να εμπνεύσουμε και να μεταμορφώσουμε τις ζωές ακόμα περισσότερων κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, θα συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος LEARNING FOR LIFE, προσφέροντάς τους ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιμόρφωσης και θα τους βοηθήσουμε να  διεκδικήσουν με επιτυχία μία θέση στην αγορά εργασίας».

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2008, έχει πλέον αναπτυχθεί σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό κύκλο τον χρόνο.

Κοινωνικές δράσεις από τους εργαζομένους του ομίλου Γιαννακόπουλου

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «15ου Προγράμματος Αλληλεγγύης» του ομίλου, οι εργαζόμενοι των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΑΝ και Pharmanel συγκέντρωσαν δώρα για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ αντιπροσωπεία του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επισκέφθηκε την οργάνωση, με τα δώρα να φτάνουν στα χέρια των παιδιών λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του ομίλου προμηθεύθηκαν γούρια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συγκεντρώνοντας το ποσό των 2.476 ευρώ.

Leaders Lab: Νέος κύκλος για το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας έχει διάρκεια 12 μηνών, με παρακολούθηση μίας εκπαιδευτικής συνεδρίας 6 ωρών κάθε μήνα, και απευθύνεται σε CEOs, Επιχειρηματίες, Μηχανικούς, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ηγετικά Στελέχη Επιχειρήσεων. Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικές συζητήσεις, ατομικές αξιολογήσεις σε δεξιότητες ηγεσίας, εξάσκηση σε υποθετικά και πραγματικά σενάρια, ανανεωμένο εκπαιδευτικό υλικό και 94 ομιλητές που παρουσιάζουν, μέσω βίντεο, τεχνικές ηγεσίας.

Upstream: Εκπαίδευση και απασχόληση νέων μηχανικών λογισμικού

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο, αξιοποιώντας το καταρτισμένο τεχνολογικά δυναμικό της εταιρείας, να δημιουργήσει ένα φυτώριο εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στον τομέα των νέων τεχνολογιών, με την εταιρεία να έχει ως σκοπό την καθιέρωσή του ως θεσμό. Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν ήδη ολοκληρώσει το δίμηνο εντατικής εκπαίδευσης με μέντορες τους μηχανικούς της Upstream και για τους επόμενους 10 μήνες θα εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες πάνω στο προϊοντικό portfolio της, ενώ, μετά το πέρας του προγράμματος τον επόμενο Οκτώβριο, η Upstream προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της μέρος των νέων μηχανικών, καλύπτοντας οργανικές θέσεις.

Αποζημίωση απόλυσης σε περιπτώσεις μη καταβολής των μισθών

Αυτό σημαίνει ότι, όταν μια επιχείρηση καθυστερεί τις πληρωμές των εργαζομένων της άνω των 2 μηνών, οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά όχι μόνο τις αμοιβές που καθυστερούν να καταβληθούν αλλά και αποζημίωση απόλυσης, αφού η καθυστέρηση πληρωμών ισοδυναμεί πλέον με «βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας», με υπαιτιότητα του εργοδότη.