Υποτροφίες για επανειδίκευση στον προγραμματισμό

Στόχος η δημιουργία της νέας γενιάς προγραμματιστών και η άμεση απορρόφησή τους στο δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό, το Coding Bootcamp προσφέρει υποτροφίες σε αριστούχους έως και 35 ετών με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, με στόχο να εξασφαλιστεί η ισάξια πρόσβαση των υποψηφίων στην εκπαίδευση. Οι υποτροφίες καλύπτουν το 100% του συνολικού κόστους των διδάκτρων.

Δράση ΕΚΕ από την Δέλτα

Σκοπός του αγώνα, που διήρκησε 90 ώρες, ήταν η στήριξη των σωματείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς για κάθε χιλιόμετρο που έτρεξε ο κάθε συμμετέχων, προσφέρθηκε €0,50 στο Μαζί για το Παιδί και κάθε ομάδα κατέβαλλε προσπάθεια να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στη διάρκεια των πέντε ημερών. Η ομάδα άθλησης της Δέλτα, με 29 συμμετοχές, συγκέντρωσε συνολικά 3.656 χλμ., κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία του «ομαδικού 15-29 συμμετοχών» και τη 2η θέση στο σύνολο όλων των ομάδων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ, πρεσβεύοντας τις αξίες της σωστής διατροφής και του αθλητισμού, συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας παράλληλα σε κοινωνικούς σκοπούς.

Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των μαθητών της ελληνικής αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr). Με οδηγό τον στόχο των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger», τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν καινοτόμους τρόπους, που θα βελτιώσουν τη διατροφική αλυσίδα και θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη.

Το Ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει 16 χρόνια στην Ελλάδα

Σε συνεργασία με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς, συμβάλλει καθημερινά στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων προς το καλύτερο και, ειδικότερα, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων, γύρω από τους άξονες της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. Ενδεικτικά, μόνο τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 754.000 επωφελούμενοι απέκτησαν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας μέσα από το Πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας, STEM τεχνογνωσία μέσα από τα εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, ευκαιρίες απασχόλησης σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις μέσα από το Πρόγραμμα World of Difference και, τέλος, ικανότητες και δεξιότητες μέσω της τεχνολογίας για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο μέσα από τη στήριξη του Επίκεντρου της ActionAid Ελλάς.

12 ομιλίες, 8 workshops και 2 panels στο ThinkBiz Academy στις 18-19 Μαΐου

Το ThinkBiz Academy περιλαμβάνει 12 ομιλίες, 8 workshops και 2 panels εξειδικευμένα στους τομείς Marketing, Sales, Human Resources Management, IT. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν προσομοιώσεις συνεντεύξεων, networking τόσο με startups όσο και με μεγάλες εταιρείες από Ελλάδα και εξωτερικό μαζί με διαδραστικά παιχνίδια και happenings. Έτσι, ο κάθε συμμετέχοντας έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα, παίρνοντας στοιχεία από όλα τα παραπάνω με βάση τα ενδιαφέροντα και τους στόχους που έχει θέσει. H πρωτοβουλία αυτή του ThinkBiz πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Endeavor Greece, του Mazinnov και του HEDA με την υποστήριξη της ΜοΚΕ ΟΠΑ και της OTEAcademy.

Ο όμιλος GEFCO δημοσίευσε νέα έκθεση ΕΚΕ

Η νέα υπογραφή «Partners, unlimited» αντανακλά τις αξίες του ομίλου και την επιθυμία του για συνεργασία και οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με το σύνολο των συνεργατών και πελατών του. Σύμφωνα με τις δέκα αρχές του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ο όμιλος αναγνωρίζει τη σημασία των αξιών της βιώσιμης ανάπτυξης και επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των διεθνών εργασιακών προτύπων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ενδεικτικά, τα προηγούμενα δύο χρόνια, η GEFCO πέτυχε τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2% σε ετήσια βάση. Για την εφαρμογή των δεσμεύσεων της, η GEFCO επενδύει σε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, όπως βελτιστοποίηση της οδικής μεταφοράς, με τη χρήση της νέας έκδοσης του λογισμικού εντοπισμού Cadis Optim. Επιπλέον, το 2017, η GEFCO επέλεξε δέκα εμβληματικές αρχές της εταιρικής της νοοτροπίας, οι οποίες συνοψίζονται στο πρόγραμμα Infinite Proximity και λειτουργούν ως κατευθυντήριες γραμμές για τις ενέργειες και τις αποφάσεις των εργαζομένων, καθώς και για τη συνολική ανάπτυξη του ομίλου.

Η Beiersdorf Hellas στα Best Workplaces για 3η χρονιά

Έχοντας ως θεμέλια τις αξίες της Beiersdorf (φροντίδα, εμπιστοσύνη, απλότητα και τόλμη), έχει αναπτυχθεί ένα μοντέλο εργασίας, που στόχο έχει να παρέχει κίνητρα και έμπνευση σε όλους, με σεβασμό στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Οι δράσεις για τους εργαζομένους της Beiersdorf Hellas εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες καινοτόμους μεθόδους και πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν περαιτέρω τη ζωή εντός της εταιρείας.

Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων είναι η ενίσχυση της συναδελφικότητας, η ενθάρρυνση της ειλικρινούς επικοινωνίας εντός του οργανισμού, καθώς και η διεύρυνση των παροχών. Το 2017 σηματοδότησε την περαιτέρω εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου εργασίας, μέσω της εστίασης στην έννοια του leadership και στην παρότρυνση των εργαζομένων να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία του «Leadership the Beiersdorf Way».

Συνεχίζεται η συνεργασία ΙΝΣΕΤΕ και πανεπιστημίου Cornell

Οι επαγγελματίες που έχουν ήδη επωφεληθεί από το πρώτο μέρος της συνεργασίας, μπορούν τώρα να παρακολουθήσουν απεριόριστο αριθμό μαθημάτων και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό της προτίμησης τους με έκπτωση. H Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα συνεισφέρει σε αυτή τη συνεργασία, προσφέροντας, σε νέους συμμετέχοντες στα προγράμματα, επιπλέον έκπτωση για τα πρώτα 30 μαθήματα που θα δοθούν. Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την έγκριση συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από τα 148 διαθέσιμα μαθήματα, σε ενότητες όπως Hospitality and Foodservice Management Courses, Human Resources Courses, Sales Leadership Courses και Marketing Courses.

Το Business Coaching στα Πανεπιστήμια

Μάλιστα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν διεθνή πανεπιστήμια θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης. Ο στόχος ήταν να δώσουν στους φοιτητές σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις και πρακτικές, ώστε να έχουν περισσότερα εφόδια για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανήκει στο πρόγραμμα Erasmus+ και αποτελεί σύμπραξη των Πανεπιστημίων Bialystok Τεχνολογίας (Πολωνία), Αιγαίου (Ελλάδα), Αβέιρο (Πορτογαλία) και Λειψίας (Γερμανία) με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Ναυτιλίας Szczecin της Πολωνίας. Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Απριλίου στο Blue Growth υπό τον συντονισμό της Six Steps Ahead, ελληνικής εταιρείας coaching υπό τη διεύθυνση της Κ. Κανελίδου. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την ίδια και τη συνεργάτιδά της Ι. Μπαλόγλου.

Διάκριση για την Μπάρμπα Στάθης

Η Μπάρμπα Στάθης διακρίνεται για ακόμη μία φορά ως ένας από τους δέκα κορυφαίους εργοδότες, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη ελληνική οικογένεια, τα μέλη της οποίας -οι εργαζόμενοί της- χαρακτηρίζονται από την ομαδικότητα, τον σεβασμό και την αφοσίωσή τους. Με πορεία 50 χρόνων, η Μπάρμπα Στάθης αναγνωρίζει και επιβραβεύει την εργατικότητα, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων της μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και σχήματα αναγνώρισης που έχει θεσπίσει.