Σε ιστορικά υψηλά η ανεργία στην Ιαπωνία

Συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε στο 5,7%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2003 (5,5%).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, η ιαπωνική οικονομία θα εξασθενήσει τα επόμενα τρίμηνα καθώς σταδιακά μειώνονται οι κρατικές ενέσεις ρευστότητας. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν την τακτική των απολύσεων παρά το γεγονός ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μετά από την μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Τον περασμένο Ιούλιο 3.590.000 Γιαπωνέζοι ήταν άνεργοι, σε σύγκριση με το 1.000.000 που είχε φτάσει ο αντίστοιχος αριθμός ένα μόλις χρόνο πριν.

Δυστυχώς, όμως, η πρόσφατη ανάπτυξη σημειώθηκε κυρίως εξαιτίας των κρατικών δαπανών και όχι από την ίδια την οικονομία.

Αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία

Συνολικά, οι άνεργοι στη Γερμανία ανέρχονται στα 3,472 εκ. Οι πλήρεις, ωστόσο, επιπτώσεις της ανεργίας δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί καθώς πολλοί εργοδότες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν τις απολύσεις με τη βοήθεια των κρατικών μέτρων στήριξης της απασχόλησης.

Δύσκολη μέρα στο γραφείο;

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατηγορούν για τις δύσκολες μέρες στο γραφείο την αρνητική ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας (54%), τη βαρετή φύση της δουλειάς (52%), το γεγονός ότι νιώθουν ότι υποτιμώνται (49%), τον προϊστάμενο-εφιάλτη (49%) καθώς και τους εξαγριωμένους πελάτες (43%).

Ωστόσο, οι απαντήσεις των δύο φυλών διαφέρουν στη συγκεκριμένη μελέτη. Οι άνδρες θεωρούν μεγαλύτερο πρόβλημα την ανιαρή δουλειά, με τις γυναίκες να υποστηρίζουν ότι το κακό κλίμα είναι αυτό που τους καταστρέφει την ημέρα στο γραφείο. Σε γενικές γραμμές, το «ασθενές φύλο» δείχνει να ενοχλείται πολύ περισσότερο από τις άσχημες εργασιακές σχέσεις, καθώς σχεδόν 4 στις 10 γυναίκες δήλωσαν ότι ενοχλούνται από τη συνεργασία με ανιαρούς συναδέλφους. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται στο 32%.

Επιπλέον, οι γυναίκες νιώθουν σε μεγαλύτερο βαθμό να υποτιμώνται στον εργασιακό τους χώρο σε σύγκριση με τους εκπροσώπους τους ισχυρού φύλου σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας μελέτης.

Καλύτερα άνεργος;

Σύμφωνα με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές με επικεφαλής τη Σάρα Μπούργκαρντ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, το επίπεδο της σωματικής και νοητικής υγείας όσων έχουν διαρκές άγχος ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, είναι σημαντικά χειρότερο σε σχέση με όσους έχουν βρεθεί πράγματι στην ανεργία.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η χρόνια εργασιακή ανασφάλεια, αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα ρίσκου για την υγεία σε σχέση τόσο με το κάπνισμα όσο και με την υπέρταση. Βασική αιτία είναι η δημιουργία του «άγχους που σκοτώνει».

Τα συμπεράσματα της μελέτης, προέκυψαν έπειτα από ανάλυση δύο ερευνών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα σχεδόν 2.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, το πόρισμα της έρευνας αποτελεί έναυσμα για προβληματισμό από την πλευρά των εργαζομένων, των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, ειδικά σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και αύξησης της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας, όπως αυτή που διανύουμε.

Μ. Βρετανία: Προετοιμασία για τον ιο Η1Ν1

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η περίοδος κατά την οποία οι απουσίες ότι θα είναι φτάσουν αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι αρκετά εκτεταμένη (2-4 εβδομάδες) το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα.

Πάντως, η έρευνα που πραγματοποίησε το BCI αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των εργοδοτών (57%) είτε δε διαθέτουν καθόλου πλάνα είτε έχουν ανεπαρκή σχέδια αντιμετώπισης του ιού H1N1.

Η ανεργία στην ευρωζώνη στο υψηλότερο ποσοστό της δεκαετίας

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 15,1 εκατομμύρια, σημειώνοντας εποχιακή αύξηση της τάξεως του 9,5%, που αποτελεί το χειρότερο μηνιαίο ποσοστό που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 1999 αλλά και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο της Ε.Ε. από το 2005. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το μήνα Ιούλιο, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Ισπανία (18,5%), στη Λετονία (17,4%) στη Λιθουανία (16,7%), στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας (12,5%) και στη Σλοβακία (12%).

Η Adecco αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με σημαντικές μειώσεις δαπανών

Τα αναπροσαρμοσμένα γενικά και διοικητικά έξοδα καθώς και έξοδα πώλησης (ΓΔΕΠ) σημείωσαν μείωση κατά 21%.

Πιστοποίηση Climate Change Leader από το IEME – CSE

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποίησης IEMA (Institute of Environmental Management and Assessment) που πιστοποιεί Climate Change Leaders και θα διεξαχθεί στην Αθήνα 1 και 2 Οκτωβρίου 2009. Το CSE μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματα του IEMA έχει ήδη πιστοποιήσει μέχρι σήμερα 50 CSR Practitioners από 12 εθνικότητες ενώ έχει υλοποιήσει με επιτυχία το CSR Practitioner σε 3 χώρες (Ελλάδα, Ντουμπάι, Αμερική).

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, παρέχει τα εργαλεία και τις πρακτικές για κάθε παράμετρο της Κλιματικής Αλλαγής. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν τα εφόδια για το σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης και βιώσιμης Στρατηγικής και Απολογισμού Μείωσης των Εκπομπών Ρύπων (Carbon Footprint Strategy & Reporting) για τον οργανισμό τους καθώς και τη δημιουργία πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογηθούν μετά από ειδική εργασία, ώστε να λάβουν το αναγνωρισμένο από το IEMA επαγγελματικό τίτλο “Climate Change Leader”. Για περισσότερες πληροφορίες www.cse-net.org

CRI INDEX 2009

Στη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των εταιρειών στον τομέα της εταιρικής ευθύνης, μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικού καθεστώτος.

Επίσης, η κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Πέραν της δυνατότητας διάκρισης και βράβευσης που προσφέρεται στις συμμετέχουσες εταιρείες, δίδεται παράλληλα η δυνατότητα να αποτιμήσουν, να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους για την εφαρμογή της Εταιρικής Ευθύνης και να συγκρίνουν τη θέση τους με βάση την απόδοση άλλων εταιρειών του ίδιου κλάδου.

Η συγκριτική αξιολόγηση επιχειρήσεων, πραγματοποιείται ως προς τις επιδόσεις τους στον τομέα της ΕΚΕ και πιο συγκεκριμένα στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της: Εργαζόμενοι, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά.

Τέσσερα είναι τα επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Platinum, Gold, Silver και Bronze. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009.

Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παραδέχθηκε ότι «μελετάμε διάφορα σχέδια μείωσης του προσωπικού, όχι μία μαζική έξοδο εργαζομένων με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου. Αν γίνει σωστά, αν δηλαδή εντοπίσουμε ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να φύγουν, δύναται να αποχωρήσουν έως και 2.000 άτομα, χωρίς να κλονιστεί ο ΟΤΕ». Εκτίμησε δε, ότι μία τέτοια κίνηση «ίσως θα πρέπει να συνοδευτεί με πρόσληψη άλλων 500 περίπου εργαζομένων σε ειδικότητες νέων τεχνολογιών».