ΕΑΣΕ: Συνεχίζεται η άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 16/09/2019 μέχρι 30/09/2019. Ειδικότερα, το τρίτο τρίμηνο του 2019 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε νέα άνοδο και διαμορφώθηκε στις 186 μονάδες έναντι 171 το προηγούμενο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει βελτίωση του δείκτη σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. Τέλος, ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης σημείωσε άνοδο στις 173 μονάδες έναντι 151 το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών βελτιώθηκε στις 198 μονάδες έναντι 190 του προηγούμενου τριμήνου.

Λιγότερες γυναίκες στο C-suite της επικοινωνίας

Το Inclusion Index διοργανώνεται από το She Runs It και την εταιρεία management consulting DBP, ενώ το #inclusive100 περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών (AMT), όπως οι BBH, Dentsu Aegis Network, Leo Burnett, GroupM και Mediacom, οι οποίες, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τον δείκτη διαφορετικότητας, μετρούν συστηματικά την πρόοδό τους. Τα ευρήματα είναι απογοητευτικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς φαίνεται πως μόνο το 29% των εταιρικών ηγετικών θέσεων καταλαμβάνονται από γυναίκες, μία μονάδα χαμηλότερα από πέρυσι.

Στο C-suite, μικρή αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των γυναικών ασιατικής καταγωγής, η εκπροσώπηση των μαύρων γυναικών παρέμεινε σταθερή στο 1%, ενώ, τόσο οι λευκές, όσο και οι γυναίκες λατινικής καταγωγής μειώθηκαν, στο 24% και στο 0,3% αντίστοιχα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι εταιρείες AMT δεν διαθέτουν σαφώς προσδιορισμένη στρατηγική στο κομμάτι της ισότητας και της ποικιλομορφίας, καθώς, μόλις το 7% δήλωσε ότι έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους διαφορετικότητας, σε σύγκριση με το 57% των εταιρειών σε όλους τους κλάδους.
(Πηγή: Daily Fax)

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Microsoft

Για το διάστημα μέχρι να οριστεί νέος Διευθύνων Σύμβουλος, τα καθήκοντα αναλαμβάνει προσωρινά ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα και μέλος της Διοικητικής Ομάδας της εταιρείας. Ο ίδιος, από τον ενισχυμένο ρόλο που αναλαμβάνει για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εστιάσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των πελατών και συνεργατών της εταιρείας.
(Πηγή: Daily Fax)

Ο Όμιλος Ηρακλής στηρίζει την ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ηρακλής κάλεσε τα παιδιά της Ένωσης να ζωγραφίσουν την πόλη των ονείρων τους, συγκεντρώνοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερες από 200 ζωγραφιές. Ειδική επιτροπή καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών ανέδειξαν τις 10 ζωγραφιές, που «ντύνουν» επιλεγμένα οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος από τον στόλο του Ομίλου Ηρακλής. Έτσι, ο Όμιλος δεσμεύεται να γίνει το «όχημα» του μηνύματος στήριξης της Ένωσης, «γυρίζοντας» στις γειτονιές της Αττικής.

Με 172 εργαζόμενους της η ΙΝΤERAMERICAN στο «Greece Race for the Cure»

Συγκεκριμένα, 34 εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στον δρόμο των 5 χιλιομέτρων, 4 εργαζόμενοι στον δρόμο των 10 χιλιομέτρων και 134 εργαζόμενοι στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, υποστηρίζοντας το μήνυμα του «Race for the Cure» για την πρόληψη στην υγεία και την ανάδειξη του παραδείγματος δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο του καρκίνου του μαστού.

10 χρόνια συμπληρώνει ο Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Σε αυτά τα δέκα χρόνια, οι τρεις θεματικοί πυλώνες του αποτέλεσαν έμπνευση για 6.000 νέους ανθρώπους που κατέθεσαν 3.400 προτάσεις και αξιολογήθηκαν από 135 ειδικούς και μέντορες, σε συνεργασία με 11 πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συνολικά, έχουν απονεμηθεί χρηματικά βραβεία αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε 90 καινοτόμες ιδέες που διακρίθηκαν.

Από τo 2009 μέχρι σήμερα, ο διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Business Seeds, έχει αναδείξει πάνω από 40 νέες επιχειρήσεις και εκτός των χρηματικών βραβείων, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμπεριλαμβάνει καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες, δωρεάν ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, ακόμα και δράσεις δικτύωσης με πολυεθνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς.

Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, η Εθνική Τράπεζα έχει διαθέσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ οικονομικής ενίσχυσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη της χώρας και της επιχειρηματικότητας.

Social Hackers Academy: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής

Οι φοιτητές διδάσκονται μέσα από ένα εντατικό μάθημα προγραμματισμού (front & back-end technologies), στο οποίο θα πρέπει να παραδίδουν εβδομαδιαίες εργασίες, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη από την ομάδα του οργανισμού και τους καθηγητές, μέσω online εργαλείων επικοινωνίας. Το Full-Stack Web Development Course περιλαμβάνει 120 ώρες εκπαίδευσης σε ικανότητες προγραμματισμού, 30 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills (CV, Linked-In κτλ) και ευκαιρίες διασύνδεσης με εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, μέσω μηνιαίων εκδηλώσεων/συναντήσεων. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, όπως και ο εξοπλισμός (φορητοί υπολογιστές), ενώ τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά, τρεις φορές την εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαθέτουν κάρτα ΟΑΕΔ.

Συμμετοχή της MSD στο RACE FOR THE CURE

Εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειές τους, έδωσαν το «παρών» στον αγώνα, συμμετέχοντας σε όλες τις κατηγορίες διαδρομών. Στον αγώνα συμμετείχε και η Managing Director της MSD Ελλάδος, Agata Jakoncic, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα τρέχουμε και εμείς στο Race for the cure, ενώνουμε δυνάμεις για να αυξήσουμε την ενημέρωση αλλά και να τονώσουμε τη σημασία της πρόληψης απέναντι στον καρκίνο του μαστού».

Ανανεωμένο επιστρέφει το Start Project

Συγκεκριμένα, εγκαινιάζεται το Start School of Code, που θα εκπαιδεύσει 15 υποψήφιους στον προγραμματισμό και συγκεκριμένα στο Front-End Development. Οι υποψήφιοι, μετά την εκπαίδευσή τους, θα συνδεθούν με την αγορά εργασίας, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό κύκλο στο Back-End Development τον Ιανουάριο του 2020.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η έναρξη του Start School of Business, που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους. Το Start Project υλοποιείται από την Socialinnov με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Microsoft, της PwC Greece και ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Συμμετοχή της ΒΙΑΝΕΞ και της ΒΙΑΝ στο 11ο Greece Race for the Cure®

Χιλιάδες δρομείς και περιπατητές, με αφετηρία το Ζάππειο, διέδωσαν το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Ο Δημήτρης Μωραϊτης, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ Α.Ε δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ της οικογένειας Γιαννακόπουλου, μαζί με τους 1.200 εργαζομένους της είναι υποστηρικτής του Greece Race for the Cure® για ακόμη μία χρονιά. H πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αφορά κάθε ελληνική οικογένεια».