Σεμινάριο Coaching

Το πρώτο ήταν μια εισαγωγή στη νέα τάση της εποχής, το coaching (τι είναι, τα οφέλη του, οι ιδιότητες ενός σωστού coach και το σωστό πλαίσιο συνεργασίας). Το δεύτερο μέρος ήταν βιωματικό, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να νιώσουν με έναν όμορφο κι έντονο τρόπο την αξία του coaching και τις ουσιαστικές  θετικές αλλαγές που μπορεί να φέρει στη ζωή του καθένα.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί στην Αθήνα στις 18-20 Δεκεμβρίου, στο Athens Hilton, στα πλαίσια του Money Show. Για πληροφορίες: τηλ.  +30 699 7110 132, [email protected], www.coachingevolution.org

Σεμινάρια από την Advanced Quality Services

Το σεμινάριο έχει σκοπό να καθοδηγήσει και να ενδυναμώσει τα Στελέχη των Πωλήσεων παρέχοντας σύγχρονες μεθόδους και απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Απευθύνεται σε Εμπορικούς Διευθυντές, Διευθυντές Πωλήσεων, Υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλητές και Υπεύθυνους Προώθησης Προϊόντων και Υπηρεσιών.

Στον ίδιο χώρο, η AQS διοργανώνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου σεμινάριο με θέμα «Cost Cutting-Μείωση κόστους στις επιχειρήσεις». Το σεμινάριο έχει στόχο να δώσει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να προσδιορίσουν τις περιοχές όπου μπορεί να απαιτείται να πραγματοποιηθεί δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης/οργανισμού και να οργανώσουν και να υλοποιήσουν τη μείωση αυτή σαν ένα Οργανωτικό Έργο με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για δηλώσεις συμμετοχής [email protected]

Νέο τμήμα παροχής υπηρεσιών HRoutsource από την InfoCredit

Η Ε. Ιωαννίδου εξήγησε ότι το νέο τμήμα προσφέρει υπηρεσίες πρόσληψης, εκπαίδευσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Ακόμα, υπηρεσίες ανάπτυξης διαδικασιών και πολιτικών διεύθυνσης, όπως είναι τα εγχειρίδια διαδικασιών και πολιτικών εργοδοτικής, καθώς και τα employee manual. Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής καριέρας σε τελειόφοιτους σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε αποφοίτους κολλεγίων και πανεπιστημίων καθώς και σε εργαζόμενους οι οποίοι ερευνούν την πιθανότητα αλλαγής καριέρας.

«Στη συμβουλευτική χρησιμοποιούμε διάφορα εξιδανικευμένα ψυχομετρικά εργαλεία, τα οποία έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη διερεύνηση των ικανοτήτων, των ενδιαφερόντων και της προσωπικότητας του ατόμου. Όλοι οι σύμβουλοι του HRoutsource είναι πιστοποιημένοι από το British Psychological Society, στην παροχή, ερμηνεία και ανάλυση των εργαλείων αυτών. Μία ακόμη υπηρεσία μας αφορά στη διεξαγωγή ερευνών, όπως employee satisfaction και employee opinion survey», συμπληρώνει η Ε. Ιωαννίδου. Το πελατολόγιο του νέου Τμήματος περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς. «Εξυπηρετούμε μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας.

Όσον αφορά στο τμήμα της συμβουλευτικής, το πελατολόγιό μας καλύπτει μαθητές, φοιτητές, απόφοιτους κολλεγίων και πανεπιστημίων καθώς και εργαζόμενους».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.hroutsource.com.cy

Σεμινάριο για την εμπορική αλληλογραφία από την Abpm

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE με εισηγήτρια τη Μαίρη Ισκαλατιάν, Οικονομική Διευθύντρια Ομίλου Επιχειρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.abpm.gr

Σεμινάρια δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης

Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθηθούν τα άτομα ώστε να αποκτήσουν μεθοδολογία και συστηματική προσέγγιση του θέματος. Η μεθοδολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει εισαγωγή στα διάφορα θέματα, ασκήσεις περιεχομένου, ασκήσεις ρόλων, γραπτές εξετάσεις κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.bvtraining.gr

Διαφορετικότητα και ίσες ευκαιρίες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου PLATONplus, στις εγκαταστάσεις του ΣΕΒ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωποι από το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΒ, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών και ερευνητικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διαφορετικότητας, θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις τάσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως, και θα παραθέσουν ιδέες για την «εξάπλωση» των καλών πρακτικών στην Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν αποτελέσματα ερευνών σε θέματα Διαχείρισης Διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, ενώ βασικό στοιχείο της συνάντησης θα αποτελέσει η ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των φορέων που θα παρευρεθούν.

Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως στους τομείς ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο, στις ίσες ευκαιρίες για ευπαθείς ομάδες, όπως μετανάστες και ΑΜΕΑ, καθώς και στη διαχείριση της ενεργούς γήρανσης.

Οι ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο για όλες τις ομάδες της κοινωνίας καθώς και ο σεβασμός της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας συνιστούν θεμελιώδη αξία. Κατά συνέπεια, η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Δημήτρη Γαρδικιώτη, e-mail: [email protected], τηλ.: 2108964531.

Professional Internet Networking από την PfB

Στις σελίδες της PfB στα συγκεκριμένα groups βρίσκονται τελευταίες πληροφορίες για νέες θέσεις εργασίας, και απόψεις των στελεχών της εταιρείας για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και τις δραστηριότητες της εταιρείας. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη στα groups της PfB μπορούν να βρουν τα αντίστοιχα Links μέσα στο site της People for Business, www.pfb.gr ή απευθείας στις σελίδες των Linkedin, Facebook και Twitter και να εγγραφούν.

3ο Συνέδριο Τεχνικών Έργων

Το Συνέδριο διοργανώνεται προκειμένου να γίνει ένας γόνιμος διάλογος για τα θέματα Πιστοποίησης και, μεταξύ άλλων, να εξετασθούν νέες μορφές και διαδικασίες αποτελεσματικού Προγραμματισμού και να αναλυθεί η ωφέλεια και η αναγκαιότητα της Λειτουργικής Παραλαβής. Για περισσότερες πληροφορίες 210-2112000 και [email protected]

Attitude City Seminars Δεκεμβρίου

Attitude City Seminars
• «Διαπραγματεύεστε; Με Συνάδελφο, Συνεργάτη, Σύντροφο, Προϊστάμενο, Υφιστάμενο», στις 11 Δεκεμβρίου με τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου
• «Αποτελεσματική Αντιμετώπιση Αντιρρήσεων Πελατών από το Α-Ω», στις 12 Δεκεμβρίου με τον Γιάννη Σηφάκη.
• «ΦΠΑ Υπηρεσιών», στις 7 Δεκεμβρίου με την Άννα Ρουσάκη
• «Πιστοληπτικός Έλεγχος, Πιστωτική Πολιτική Διαχείριση, Είσπραξη Απαιτήσεων, Άριστος Προγραμματισμός Ταμιακών Ροών», στις 9 & 10 Δεκεμβρίου με τον Παναγιώτη Μαλακό. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο υπάρχει ειδική προσφορά, 160 ευρώ το άτομο, για τις εταιρείες που παρακολούθησαν το «ΦΠΑ Υπηρεσιών»
• «Ανάλυση Διατάξεων ΦΠΑ», στις 14 & 15 Δεκεμβρίου με την Άννα Ρουσάκη
• «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών», στις 18 & 19 Δεκεμβρίου με τη Χάτζη Σκευοφύλακα
• «Γραμματέας – Manager», στις 19 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ειρήνη Πολίτου στο 210.3607380, 381.

«Προσωρινές» συνέπειες της ανεργίας με μόνιμο χαρακτήρα!

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα του 2009, ο ακριβής αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν ήταν 4,3 εκατ. ενώ ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί από την υιοθέτηση μέτρων όπως το μειωμένο ωράριο εργασίας. Οι κλάδοι που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν οι βιομηχανίες και οι κατασκευές, ενώ οι άντρες, οι εργάτες με συμβάσεις έργου και οι εργαζόμενοι με «άδεια» βιογραφικά είναι τα άτομα που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση.

Όπως δείχνει η έρευνα, ο εργατικός πληθυσμός της ΕΕ χαρακτηρίζεται από μεγάλο ποσοστό μεταβολής της κατάστασής του μέσα σε ένα χρόνο. Περίπου το 33% των ανέργων και το 10% αυτών που δεν ψάχνουν δουλειά, βρίσκουν μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, όσο περισσότερο μένει κάποιος εκτός εργασίας, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρει δουλειά. Το 45% των ανέργων στην Ευρώπη μένει χωρίς δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι μόλις 10%. Τέλος, στην έρευνα εξετάστηκε και η αναμενόμενη επίδραση της «πράσινης οικονομίας» με μειωμένες εκπομπές διοξειδίου στην απασχόληση, η οποία για την ΕΕ προβλέπεται να είναι ουδέτερη ή λίγο θετική.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, αναπόφευκτα κάποια επαγγέλματα θα «χαθούν», ενώ νέες δεξιότητες σχετικά με περιβαλλοντικά υλικά και νέες τεχνολογίες θα γίνουν περιζήτητες στην αγορά.

Πηγή: enet (Ελευθεροτυπία)