--> 

Εορταστική ΕΚΕ ενέργεια από το Πλαίσιο

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η ομάδα εθελοντών του Πλαισίου «Πλάι σου» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, βρέθηκε στα συγκεκριμένα σχολεία με κέφι, χαρά και όρεξη και στόλισε τις αίθουσες με δέντρα, λαμπάκια και φανταστικά στολίδια, έπαιξε με όλα τα παιδιά και μοίρασε πολλά δώρα σε μια μεγάλη γιορτή.

Δράση ΕΚΕ από την Etihad Aviation Group

Αντιπροσωπεία της εταιρείας επισκέφτηκε τον προηγούμενο μήνα τη δομή φιλοξενίας για να παραδώσει τη δωρεά στην οργάνωση Emirates Red Crescent. Της αντιπροσωπείας ηγήθηκαν ανώτεροι διπλωμάτες της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εθελοντές από την ομάδα της Etihad από το Αμπού Ντάμπι και την Αθήνα, αλλά και την οργάνωση Emirates Red Crescent. Η δράση συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών και ενίσχυσε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία της εταιρείας για να προσφέρει βοήθεια σε λιγότερο προνομιούχους μαθητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ο Khaled Al Mehairbi, Senior Vice President και General Manager της Etihad Airport Services Ground – Abu Dhabi Hub, και Πρόεδρος του Etihad Sports and Social Committee, δήλωσε «Τα παιδιά αυτά έχουν περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες και ελπίζουμε ότι η δωρεά αυτή θα κάνει μια μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά τους». Η δωρεά υλοποιήθηκε με πόρους που συγκεντρώθηκαν από σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στο Αμπού Ντάμπι.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την HSBC

Η HSBC, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με τα Παιδικά Χωριά SOS και με αφορμή τις εκδηλώσεις δώρισε και φέτος χρηματικό ποσό στο Σωματείο. Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας παρευρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις και ευχαρίστησε την HSBC για την πρωτοβουλία της να ενισχύσει οικονομικά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τη μακρόχρονη και συνεχή υποστήριξή της. Επιπλέον, ευχαρίστησε και τους εργαζόμενους της HSBC που και αυτοί με τις δικές τους πρωτοβουλίες υποστηρίζουν τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS.

Η Goodyear Dunlop Hellas στήριξε το Make-A-Wish

Διοργανώνοντας δύο ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με έμπνευση από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, η θεατρική ομάδα της εταιρείας – αποτελούμενη αποκλειστικά από εργαζόμενους της – ανέβηκε στη σκηνή για να συγκεντρωθούν χρήματα για το έργο του Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Περίπου 350 προσκεκλημένοι της Goodyear Dunlop Hellas, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι, συνεργάτες και πελάτες, και οι οικογένειές τους αγκάλιασαν την προσπάθεια συγκεντρώνοντας 2.177 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Νίκος Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear Dunlop Hellas: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι που οι άνθρωποί μας έδωσαν ένα άλλο νόημα σε αυτά τα Χριστούγεννα, ξεπερνώντας τον εαυτό τους για το ‘‘Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος’’. Στη Goodyear είμαστε συνηθισμένοι στις υψηλές επιδόσεις, αλλά κανένα συναίσθημα δεν ξεπερνά την πληρότητα που νιώθεις όταν εκπληρώνεις την ευχή ενός μικρού παιδιού».

Υποτροφίες 620.000 ευρώ απένειμε η Cosmote

Στα 16 χρόνια ιστορίας τους θεσμού έχουν απονεμηθεί συνολικά 622 υποτροφίες, συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ. Οι υπότροφοι της Cosmote μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες και τις προσπάθειες που έκαναν για να μπουν στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια βιωματικού εργαστηρίου προσωπικής ενδυνάμωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην ΟΤΕAcademy, με θέμα «Ξεπερνώ τα εμπόδια, προσφέρω μάθημα ζωής σε όλους». Απονέμοντας τις υποτροφίες στους φοιτητές, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Ο όμιλος ΟΤΕ βρίσκεται πάντα δίπλα στους νέους που ονειρεύονται και θέλουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας. Η πορεία των υποτρόφων μας αποδεικνύει ότι κάθε εμπόδιο, όσο ψηλό και αν είναι, μπορεί να είναι το κίνητρο για μία ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση και επιτυχία».

Ετήσιος Ενιαίος Απολογισμός για την Global Sustain

Ο Απολογισμός της Global Sustain αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής της, αποτυπώνοντας το όραμα του οργανισμού με βάση το τρίπτυχο people-planet-profit. Ο Ενιαίος Απολογισμός 2016 αποτελεί τον πρώτο Απολογισμό του ομίλου Global Sustain, περιλαμβάνοντας στοιχεία από την Global Sustain Limited (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), την Global Sustain GmbH (Βερολίνο, Γερμανία) και την Global Sustain Α.Ε. (Αθήνα, Ελλάδα).

Ο Απολογισμός έχει συναχτεί σύμφωνα με το πρότυπο του International Integrated Reporting Council (IIRC) και τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI-G4 (Core), τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) και τις αρχές του προτύπου AA1000APS 2008. Για δεύτερη χρονιά, γίνεται αναφορά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι έχουν συνδεθεί με δείκτες του GRI, όπου αυτό ήταν δυνατό, και παρουσιάζεται η ανταπόκριση της εταιρείας στις δεσμεύσεις ως μέλος του οργανισμού PRI (Principles for Responsible Investment).

Η Ευρωπαϊκή Πίστη στο πλευρό των φοιτητών του ΕΚΠΑ & «True Leader» για 7η χρονιά

Η βράβευση αφορά σε 10 πρωτοετείς φοιτητές που κατάφεραν να πετύχουν τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια και συνοδεύεται από ισάριθμες υποτροφίες ποσού 1.500 ευρώ. Στόχος της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, είναι η έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των νέων, ως αναγνώριση των προσπαθειών για αριστεία. Η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει εντάξει τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, την ενίσχυση του τομέα της εκπαίδευσης και της νεανικής επιχειρηματικότητας, με χορηγικές πρωτοβουλίες που αφορούν τόσο στη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, όσο και στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών.

Ταυτόχρονα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Πίστη αναδείχθηκε «True Leader» εταιρεία, στο πλαίσιο του θεσμού της ICAP Group. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Πίστη διακρίθηκε ως μία από τις 68 καλύτερες επιχειρήσεις – ηγέτες στην Ελληνική αγορά. Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε, το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της εταιρείας, Ν. Χαλκιόπουλος.

Διακρίσεις για την Xerox

Η πρώτη διάκριση αφορά στον διεθνή διαγωνισμό «Team of the Year» του International Operations region της Xerox, στον οποίο η ομάδα Remote Technical Services (RTS) της Xerox Hellas αναγνωρίστηκε ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Στο διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος συνολικά 128 ομάδες από 21 χώρες. Στο Developing Markets Operations (DMO), δηλαδή το region στο οποίο ανήκει η Xerox Hellas, κατατέθηκαv συνολικά 31 συμμετοχές από χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, η Τσεχία, η Ινδία, η Ρωσία και η Τουρκία όπου η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση στα Technical Services. Ακολούθησε ακόμη μία αναγνώριση, στον διεθνή διαγωνισμό της Xerox, «Balanced Achievement», μέσω του οποίου αναδεικνύονται κάθε τρίμηνο τα τεχνικά τμήματα των χωρών που πετυχαίνουν στο μεγαλύτερο βαθμό τους επιμέρους στόχους τους στον οποίο η Ελληνική ομάδα αναδείχθηκε πρώτη στο service και δεύτερη στις επιδόσεις της στο post sales.

Groupama: Εκδήλωση για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων για τους φοιτητές

Στόχος του συγκεκριμένου workshop ήταν, τόσο η διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στις αθλητικές και τις επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και η επίδραση του αθλητισμού στο «κτίσιμο» μιας ισχυρής επαγγελματικής προσωπικότητας. Η Mαρίνα Βέργου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού δήλωσε: «Εάν θέλεις να αντιγράψεις την τέχνη για να χτίσεις πρωταθλήτριες ομάδες, που απαρτίζονται από ταλέντα με διακριτή ηγεσία και κοινό στόχο, που αναπτύσσουν άμιλλα, αλλά αγωνίζονται από κοινού, που αντέχουν να χάνουν και ανασυντάσσονται, και η διαφορετικότητα τους είναι παράγοντας επιτυχίας, τότε ο πιο κατάλληλος χώρος είναι ο αθλητισμός και μάλιστα οι πρωταθλήτριες ομάδες».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα από βασικά τρόφιμα μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών  των Παιδιών Χωριών SOS που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της ενέργειας, η εταιρεία διπλασίασε την ποσότητα που συγκεντρώθηκε, υποστηρίζοντας το δύσκολο αλλά αξιέπαινο έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

H Icap ανέδειξε τους «True Leaders» της ελληνικής αγοράς

Η τελετή, στην οποία συμμετείχαν 400 ανώτατα στελέχη της ελληνικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Τον θεσμό True Leaders έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Τα βραβεία απένειμαν οι Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Μιχάλης Σιαμίδης, Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) και από την Global Finance o Μιχάλης Μαδιανός. Σημειώνεται ότι μέσα από ένα σύνολο 15.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν για το 2016, μόνο 68 εταιρείες και όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι.