Master Certificate in Project Management από την 12PM Consulting

Το πρόγραμμα αποτελείται από 15 ανεξάρτητες ενότητες διάρκειας 60 ωρών που οδηγούν και στην πιστοποίηση Project Management Professional – PMP®. Το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαρτίου και διαρκεί 15 Τρίτες απογεύματα (17:30 – 21:30).

Επίσης στο επόμενο διάστημα έχουν προγραμματισθεί τα επόμενα workshops σε Project Management:
1) Project Management Basics
2) PMP Preparation
3) MASTER CERTIFICATE in PROJECT MANAGEMENT
4) Building a Project Management Office – PMO
5) Project Risk Management
6) Project Quality Management Workshop
7) Project Human Resource Management Workshop
8) Project Communications Management Workshop
9) BUSINESS ANALYSIS WORKSHOP.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://12pm.gr.

«Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας»

Η KPMG επιθυμεί να υποστηρίξει έμπρακτα την κοινότητα των στελεχών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, παρέχοντάς τους το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη της ελληνικής αγοράς τα οποία βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτό, τα εν λόγω στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πρακτική καθοδήγηση από καταξιωμένους συμβούλους της KPMG αναφορικά με:
– χρήσιμες πρακτικές στην αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση συνεντεύξεων, στην ενίσχυση των ικανοτήτων δικτύωσής τους στην αγορά,
– τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού,
– θέματα καριέρας, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο της υφιστάμενης αγοράς.

Η επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου. Από την πλευρά του, ο Μάριος T. Κυριάκου, Πρόεδρος της KPMG Ελλάδος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στη μακρά κοινή του πορεία με την KPMG και τις επιτυχίες της, την αυξημένη ευαισθησία διοίκησης και εργαζομένων στα κοινά και επεσήμανε την ηθική δέσμευση που αισθάνεται να υποστηρίξει εργαζόμενους που έχουν υπάρξει συνάδελφοι, πελάτες, και ανταγωνιστές, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις όποιες αντιξοότητες της καριέρας τους.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 εκπαιδευτικά προγράμματα (χωρίς καμία χρέωση των συμμετεχόντων) στο διάστημα Φεβρουαρίου -Ιουλίου 2011. Η εκπαίδευση θα διεξάγεται στα γραφεία της KPMG στην Αθήνα (Στρατηγού Τόμπρα 3, Αγ. Παρασκευή) και θα είναι διάρκειας 3 ωρών ανά άτομο, σε ομάδες των 20-25 ατόμων.

Εισηγητές στο Πρόγραμμα αυτό είναι στελέχη της KPMG, με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς καθώς και των θεματικών ενοτήτων που καλύπτονται στο πλαίσιο του Προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής στο www.kpmg.com/gr.

SCAN: 18 Νέα έργα ScanHRMS και αναγνώριση ως μία από τις «Strongest Companies in Greece»

Παράλληλα, η SCAN εντάχθηκε στην κοινότητα των «Strongest Companies in Greece», γεγονός που την κατατάσσει στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης της ICAP Group.

Οι εταιρείες που επέλεξαν/ επέκτειναν το ScanHRMS κατά το τελευταίο τρίμηνο είναι οι: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΙΟΝΑ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS, ΕΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΕ, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΤΕΒΕ, ΦΑΜΑΡ, ΑCT SERVICES, ALPHA TV, DELOITTE, DIA HELLAS, ICTS, MEDIATEL, METRO SUPERMARKET και PROVET.

Η SCAN κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο του 48% στις «500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα» (βάσει ICAP). Σήμερα η εταιρία υποστηρίζει και συντηρεί εφαρμογές (S/W) διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου και μισθοδοσίας με τις οποίες υπολογίζεται κάθε μήνα η μισθοδοσία περισσότερων των 250.000 εργαζόμενων και ωρομετρούνται καθημερινά περισσότεροι από 185.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.

Συμφωνία συνεργασίας DEREE, Anatolia και Fulbright

Το DEREE και το Anatolia, τα δύο αρχαιότερα και μεγαλύτερα μή-κερδοσκοπικά αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη, προσφέρουν κατ’ αποκλειστικότητα τις εξετάσεις του MSU στη Νότια και στη Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στo νεοκλασικό κτίριο του DEREE στην Πλάκα από τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Dr. David G. Horner, τον Πρόεδρο του Ανατόλια, Dr. Hans Giesecke και την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, Άρτεμις Ζενέτου.

Οι εξετάσεις του Michigan State University δίνονται κάθε Μάιο και Δεκέμβριο και σχεδιάστηκαν από το MSU ειδικά για τις ανάγκες του ελληνικού κοινού, με ευαισθησία τόσο προς τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των Ελλήνων όσο και την ηλικιακή σύνθεση των διαγωνιζομένων.

Οι εξετάσεις του MSU είναι αποδεκτές από το ΑΣΕΠ σαν τεκμήριο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας κατά την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο και τους οργανισμούς του.

Διακρίσεις του Heriot Watt University Εδιμβούργου και των σπουδαστών του

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι σε προγράμματα του Heriot Watt University Εδιμβούργου, πέτυχαν σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και βαθμολογία οι φοιτητές του.
Προγράμματα του HWU – Edinburgh Business School (MBA, MSC, Doctorate σε ειδικότητες Human Resource Management, Financial Management, Strategic Planning, Marketing, Business Administration κ.α.), του School of the Built Environment (Σχολής Μηχανικών) και του School of Management and Languages (προ- και μεταπτυχιακά σε Business και Psychology) προσφέρονται σε όλη την Ελλάδα με μορφή ευέλικτης εμπλουτισμένης μάθησης (Distance Learning) τύπου Ανοικτού Πανεπιστημίου απ’ όπου κι αν βρεθεί κανείς με την υποστήριξη του CeMS – Centre of European Management Studies.

Ενάρξεις για προγράμματα του Heriot Watt University υπάρχουν 8 φορές τον χρόνο. Αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει και σε εκδηλώσεις ενημέρωσης στις 14/4 στη Θεσσαλονίκη και στις 18/4 στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων στο www.cems.gr.

InterSearch Worldwide: Η Αγορά Ανακάμπτει Παγκοσμίως

Ως «cross-border» χαρακτηρίζονται τα έργα που τα γραφεία της InterSearch ανέλαβαν να εκτελέσουν, το καθένα στη χώρα του, για να εξυπηρετήσουν πελάτες γραφείων της InterSearch από άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των «cross-border» έργων εξεύρεσης στελεχών που ολοκλήρωσε η InterSearch Worldwide εντός του 2010 ήταν αυξημένος κατά +45,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό έργων το 2009.

Οι εταίροι της InterSearch από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν τον Μάιο του 2011 στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο όπου θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, θα συζητήσουν μελλοντικές στρατηγικές και θα καλωσορίσουν τους νέους εταίρους, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική της γεωγραφικής κάλυψης που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Στελέχη της InterSearch από 30 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και συμβούλων από την Ελλάδα, συμμετείχαν στα έργα αυτά. Οι χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα έργα ήταν η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, αλλά και η Βραζιλία.

Οι κλάδοι όπου υπήρξε η μεγαλύτερη ζήτηση για έργα cross-border το 2010 περιλαμβάνουν «παραδοσιακούς» κλάδους όπου δραστηριοποιείται η InterSearch Worldwide όπως Automotive, Life Sciences, Capital Equipment και Fast Moving Consumer Goods, αλλά και άλλους τομείς της οικονομίας όπως Environmental, Retail, Hi Tech κ.ά.

Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός της KPMG

Μέσω του θεσμού αυτού προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, καλούνται να δώσουν την δική τους απάντηση σε δύσκολα και απαιτητικά business cases.

Η καλύτερη ομάδα που αναδεικνύεται μετά από τη διοργάνωση επιμέρους τελικών σε εθνικό επίπεδο, εκπροσωπεί τη χώρα της, στον τελικό διαγωνισμό που, την χρονιά αυτή, θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη από τις 6 έως τις 8 Απριλίου. Δεκαεννέα χώρες, θα διαγωνιστούν φέτος, αριθμός ρεκόρ, καθώς η διοργάνωση έχει ήδη τύχει της ανάλογης υποδοχής και εκτίμησης από τους διεθνείς φοιτητικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της KPMG Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο εθνικός μας τελικός, με την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας, η οποία και θα μας εκπροσωπήσει στην Κωνσταντινούπολη, με την πλήρη χορηγία της KPMG Ελλάδος.

Οι συμμετέχουσες στον τελικό μας, ομάδες, ήταν οκτώ, προερχόμενες κυρίως από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το ALBA Graduate Business School.

Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός της KPMG

Μέσω του θεσμού αυτού προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, καλούνται να δώσουν την δική τους απάντηση σε δύσκολα και απαιτητικά business cases. Η καλύτερη ομάδα που αναδεικνύεται μετά από τη διοργάνωση επιμέρους τελικών σε εθνικό επίπεδο, εκπροσωπεί τη χώρα της, στον τελικό διαγωνισμό που, την χρονιά αυτή, θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

Δεκαεννέα χώρες, θα διαγωνιστούν φέτος, αριθμός ρεκόρ, καθώς η διοργάνωση έχει ήδη τύχει της ανάλογης υποδοχής και εκτίμησης από τους διεθνείς φοιτητικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους. Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της KPMG Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο εθνικός μας τελικός, με την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας, η οποία και θα μας εκπροσωπήσει στην Κωνσταντινούπολη, με την πλήρη χορηγία της KPMG Ελλάδος.

Οι συμμετέχουσες στον τελικό μας, ομάδες, ήταν οκτώ, προερχόμενες κυρίως από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το ALBA Graduate Business School.

Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης

Η εκστρατεία αυτή με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας: Οφέλη για σένα προσωπικά, Οφέλη για τις επιχειρήσεις» είναι αφιερωμένη στις «Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης» και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης όλων των ενδιαφερομένων για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, για τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εργασίες συντήρησης στους χώρους εργασίας και στην προώθηση της καλής πρακτικής στον τομέα των εργασιών συντήρησης.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ η συντήρηση είναι σημαντική για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας, αυτή καθαυτή η συντήρηση αποτελεί δραστηριότητα υψηλής επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους που εκτελούν αντίστοιχες εργασίες. Όπως εκτιμάται, το 10% – 15% των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και το 15% – 20% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων, σχετίζονται με εργασίες συντήρησης, ανάλογα με τη χώρα.

Για το λόγο αυτό, το Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την ευρωπαϊκή εκστρατεία, διοργανώνει εσπερίδα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00, με θέμα: Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Μελών & Ινστιτούτων της ΕΕΔΕ, Τζίνα Μπουρνέλη, τηλ: 210 21.12.000 (εσωτ. 712), e-mail: [email protected]

Πιστοποίηση της ICAP Group

Το Investors Ιn People (IIP) είναι το πρώτο Πρότυπο που εστιάζει στο Ανθρώπινο Δυναμικό και βοηθά τις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω βέλτιστων πρακτικών διοίκησης των Ανθρώπων τους.

Η ICAP πιστοποιήθηκε από το IIP για την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της, σε συνάρτηση με τη στρατηγική και τις αξίες που διέπουν τον Όμιλο. Το IIP αναγνωρίζει επίσης ότι η ICAP πληροί τις προϋποθέσεις του Προτύπου για την υπεροχή των ανθρώπων της σε επίπεδο τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων, επιβράβευσης και εξέλιξης και ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνει το σχεδιασμό μελλοντικών στόχων και δράσεων της και διασφαλίζει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Διεθνώς με το ΙΙΡ, έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί, σε 50 χώρες. Στην Ελλάδα ΙΙΡ πιστοποίηση, έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να λάβουν μόνο 7 εταιρείες εκ των οποίων η ΙCAP είναι ο μοναδικός Ελληνικός Όμιλος με την αντίστοιχη πιστοποίηση του κλάδου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται δε, ότι η ΙCAP, που μεταξύ άλλων έχει διακριθεί και ως ένα από τα κορυφαία Corporate SUPERBRANDS 2010 και για την καλύτερη Πρωτοβουλία Ανθρώπινου Δυναμικού στα βραβεία 2009 της KPMG, με την πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά την πίστη της στην εταιρική αξία «Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας» και τη δέσμευσή της για τη συνεχή ανάπτυξη τους.