Ο Νίκος Κοραλής COO στη Fragou Law Firm

Η ένταξη του ίδιου στο δυναμικό της εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπτυξης της Εταιρείας. Ο Ν. Κοραλής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει κατά καιρούς πολύ σημαντικές θέσεις στη Citibank και τη Eurobank στον ευρύτερο χώρο του Sales & Business Development, του Marketing και του Portfolio Management. Από τις θέσεις αυτές έχει συμμετάσχει σε σημαντικά projects ανάπτυξης εργασιών σε Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.

ICON: Υποτροφίες σε φοιτητές

Μία πλήρης για τις υπηρεσίες εξεύρεσης πανεπιστημίου στο εξωτερικό και μία  μερική για κορυφαίο μεταπτυχιακό ευέλικτης μάθησης. Οι σπουδαστές συμμετείχαν στην ημερίδα «Μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα & Ευρώπη».

ALBA Graduate Business School: Σε θετική τροχιά ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας

Ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μία στις πέντε εταιρείες αρχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων. Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 1ο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και διεξάγεται με την χορηγία του Kariera.gr και της Peoplecert Group συνεχίζει να είναι κάτω από 100 (90.9), γεγονός που μεταφράζεται σε στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών, αλλά πλέον βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του 1ου εξαμήνου του 2009 αφού παρουσίασε άνοδο πάνω από 10 μονάδες από το προηγούμενο εξάμηνο. Μπορεί βέβαια οι εταιρείες να αρχίζουν να προσανατολίζονται στην πρόσληψη νέων εργαζομένων αλλά όχι με τα επίπεδα μισθών του 2009.

Για το προηγούμενο εξάμηνο:
• Το 47.1% των εταιρειών  έχει προβεί σε απολύσεις, ενώ το 34.8% έχει μειώσει μισθούς.
• Το 58.1% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση. Μόνο το 1.1% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο.
• Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά το τελευταίο εξάμηνο τον κλάδο των Φαρμακευτικών, τις υπηρεσίες, το Εμπόριο  και τις Τηλεπικοινωνίες.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2013 οι τάσεις και οι προσδοκίες των εταιρειών είναι:
• Το 26.3% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του χρόνου. Το 21.5% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις. Το 52.2% δε θα προβεί σε καμία ενέργεια

• Το 32.6% θα προβεί σε μειώσεις μισθών (το 19.6% το σκέφτεται επίσης).

• Σε αντίθεση με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, οι επιχειρήσεις εμφανίζονται αισιόδοξες και μόνο το 8% δηλώνει απαισιοδοξία.

• Άνοδο γύρω στο 45% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται μόνο στον κλάδο των Υπηρεσιών και στις Τουριστικές. Στον κλάδο των Μεταφορών/Logistics, οι προσδοκίες αύξησης ενεργειών προσέλκυσης νέου προσωπικού είναι μηδενικές ενώ εξίσου πολύ χαμηλό ποσοστό ενεργειών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού παρουσιάζει και ο κλάδος των Κατασκευαστικών και της Εκπαίδευσης. Στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών / Πληροφορικής αναμένεται άνοδος 35% στις προσλήψεις.

• Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/ αποφοίτους (53.1%).

• Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, των Οικονομικών/ Λογιστικής και του Marketing.

• Τα website αναζήτησης εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιο δημοφιλής μέθοδος προσέλκυσης και αναζήτησης προσωπικού. Ακολουθούν, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, η ενδο-εταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, τα εταιρικά web sites και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων (από στόμα σε στόμα). Οι δύο πιο επιτυχημένες μέθοδοι σε σχέση με το πλήθος των εταιριών που την χρησιμοποίησαν είναι το εταιρικό website και οι head hunters ενώ τα τεστ δεξιοτήτων παρουσιάζονται ως πιο επιτυχημένα εργαλεία επιλογής προσωπικού συγκριτικά με τις συνεντεύξεις.

• Το 55.1% των εταιρειών χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις ως το βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 21% χρησιμοποιεί και άλλα εργαλεία όπως ψυχομετρικά τεστ και τεστ δεξιοτήτων (Η/Υ, ξένων γλωσσών κ.λπ.)

• Περίπου το 40% των εταιρειών απάντησε ότι στις αγγελίες που αφορούν θέσεις γραμματείας, λογιστηρίου, τεχνικούς Η/Υ, και υπάλληλους γραφείου ζητούν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Η πλειοψηφία των εταιρειών κρίνει σημαντική την ύπαρξη πιστοποίησης γνώσης Η/Υ, αγγλικών ή άλλων επαγγελματικών δεξιοτήτων για την τελική επιλογή νέου προσωπικού όπως προκύπτει από την ερώτηση της Peoplecert Group. 

• Το 48.7% των εταιρειών θεωρεί βασική προϋπόθεση για την επιλογή νέου προσωπικού την ύπαρξη Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

• Το 74% των εταιρειών πιστεύουν ότι έχει πληγεί από την κρίση η εικόνα των εταιρειών ως εργοδότης επιλογής όπως προκύπτει από το ειδικό θέμα ερωτήσεων του Kariera.gr.

• Η φήμη της εταιρείας και το εργασιακό περιβάλλον, οι μάρκες προϊόντων αλλά και η ποιότητα του εργατικού δυναμικού κάνουν την εταιρεία πιο ελκυστική στους υποψηφίους και όχι τόσο το πακέτο αμοιβών και το κοινωνικό της έργο.

• Το πόσο δυνατό όνομα καλού εργοδότη έχει μια εταιρεία ενισχύει την προσέλκυση ταλέντων, δημιουργεί αίσθημα περηφάνιας, αυξάνει την εργασιακή δέσμευση και ικανοποίηση και ωφελεί την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα. Οι εταιρείες το θεωρούν σημαντικό θέμα αλλά δεν κάνουν κάτι παραπάνω στην προκειμένη φάση καθώς προτιμούν κάποιες να δίνουν έμφαση σε άλλες δραστηριότητες λόγω της δύσκολης θέσης που έχουν περιέλθει. Μόνο το 12.7% το θεωρεί βασική προτεραιότητα ειδικά τώρα  για να ανακτήσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των εργαζομένων και των υποψηφίων.

Σκυταλοδρομία εταιρικού πνεύματος

 Oι δρομείς συμμετέχουν σε ομάδες των 4 ατόμων και αντιπροσωπεύουν την εταιρία τους. Κάθε δρομέας διανύει 3 χλμ. και το αντίτιμο συμμετοχής (5 €/άτομο) στηρίζει 10 κοινωφελή σωματεία! Κάθε εταιρία μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες επιθυμεί. Όσες εταιρίες θελήσουν να ενισχύσουν επιπλέον την ένωση έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Red Carpet VIP 300» συνεισφέροντας το συμβολικό ποσό των 300€ και αγοράζοντας μια σειρά προνομίων επικοινωνίας και υπηρεσιών. Η διοργάνωση, εκτός από τον αγώνα σκυταλοδρομίας, περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες και βραβεύσεις όπως: Heart Center, Red Carpet VIP300, T-shirt Contest και VIP Guest Personalities.

Πληροφορίες: www.thecorporaterelayrun.gr.

«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»

Το συνέδριο έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει τους νέους σχετικά με τις τάσεις και προοπτικές για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που παρουσιάζουν 20 επιχειρηματικοί κλάδοι – τομείς: Ναυτιλία, Τουρισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Χρηματιστήριο, Mobile Services, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Consulting, Τρόφιμα, Logistics, Νανοτεχνολογία, Οργανικά Ηλεκτρονικά, Φαρμακευτικός κλάδος, Gaming, Ασφαλιστικός κλάδος, Social Media.  Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πάνω από 30 εισηγήσεις ενώ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 140 εισηγητές (Ανώτατα Στελέχη καινοτόμων Επιχειρήσεων, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι Επιχειρηματίες καθώς και Ακαδημαϊκοί με έντονη ερευνητική δράση). Πληροφορίες: [email protected].

Pick n’ Roll: «1st Coach a Winning Team Conference»

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Μαζί Κάθε ‘Ένας Πετυχαίνει Περισσότερα» (Together Everyone Achieves More) και θα παρουσιάσει με ποιους τρόπους, ακόμη και σε περιόδους έντονης αστάθειας και αλλαγών, οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν και να διαπρέπουν. Στο συνέδριο θα συζητηθούν σύγχρονες τάσεις, βέλτιστες πρακτικές, εργαλεία και τεχνικές που σχετίζονται με τη δημιουργία, αποτελεσματική λειτουργία και διαχείριση ομάδων εργασίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδυάσουν θέματα διαχείρισης ομάδων σε εταιρικό περιβάλλον, με αντίστοιχα επιτυχημένα μοντέλα από τον αθλητικό χώρο, και να διαπιστώσουν ότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι σε κάθε περίπτωση δύσκολος, όμως έχει κοινά βήματα. Τα θέματα του συνεδρίου θα καλύψουν κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εμπνεύσουν, ενθαρρύνουν και κινητοποιήσουν τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας προσωπικές εμπειρίες και πρακτικές, των οποίων η εφαρμογή τους οδήγησε στην κορυφή στο χώρο δραστηριότητάς τους.

Μεταξύ των εισηγητών είναι: οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι προπονητές μπάσκετ Zelimir Obradovic και Δημήτρης Ιτούδης, ο διεθνούς φήμης trainer Thomas Kronberg, ο ιδρυτής της Coco-Mat και «Πολίτης του Κόσμου», Παύλος Ευμορφίδης, και ηγετικά στελέχη μεγάλων πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει αφορμή για ανταλλαγή ιδεών, προβληματισμό και να δώσει το έναυσμα για αλλαγή στους εαυτούς μας, τους οργανισμούς μας, τις ομάδες μας, τις κοινότητές μας.

Πληροφορίες: www.teamconference.gr

Απορρόφηση της Compass & Partners από την Steinbach & Partner

H τελευταία αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του Executive Consulting παγκοσμίως, με 34 γραφεία ανά τον κόσμο και περισσότερους από 135 εξειδικευμένους συμβούλους.

ΗΠΑ: Ανακάμπτει η αγορά εργασίας

Οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν την άδεια εργασίας 65.000 εργαζομένων οι οποίοι έχουν στη κατοχή τους τουλάχιστον έναν τίτλο σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης και 20.000 ξένων κατόχων τίτλων Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Για την περίοδο που ξεκινά τον Οκτώβριο, η Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης ξεκίνησε να δέχεται τις αιτήσεις για την βίζα τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των 65.000 αιτήσεων θα έχει συμπληρωθεί εντός μίας εβδομάδας. Οι ρυθμοί υποβολής αιτήσεων είναι οι ταχύτεροι από το 2008.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκλάσμαν, επικεφαλή οικονομολόγο της τράπεζας JPMorgan Chase, η αγορά εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε ανάκαμψη. Τα περασμένα χρόνια, ο αριθμός των αιτήσεων συμπληρωνόταν το μήνα Δεκέμβριο. Όπως τονίζει, η αγορά έχει ανοίξει για τους ανθρώπους με εξειδικευμένες και τεχνολογικές δεξιότητες και 200.000 θέσεις εργασίας προστίθενται κάθε μήνα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ξένοι εργαζόμενοι που λαμβάνουν την ειδική άδεια, έχουν δικαίωμα να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τρία έως έξι χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες για ξένους εργαζομένους, είναι ενδεικτικό του κενού που υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΝΤ: Αφήστε τους μισθούς να αυξηθούν

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σε μελέτη που πρόσφατα παρουσίασε, υποστηρίζει ότι η εμπειρία τριών ετών (από την αρχή της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη) απέδειξε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, δεν είναι λογικό όλο το βάρος προσαρμογής να πέφτει στους μισθούς και το κόστος εργασίας των οικονομιών του Νότου. Μέρος της προσαρμογής θα πρέπει να έλθει από την άλλη κατεύθυνση, με την αύξηση των τιμών στον Βορρά. «Για να επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 2% στην Ευρωζώνη, θα πρέπει ο πληθωρισμός να είναι χαμηλότερος στον Νότο και υψηλότερος στον Βορρά», αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.

Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στη Γερμανία τον Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2011. Η μελέτη καταλήγει σε μερικά ακόμα βασικά διδάγματα: Η περίοδος ηρεμίας που χαρακτήρισε τις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία (1987 – 2007) έπεισε μεγάλη μερίδα οικονομολόγων πως μιας μεγάλης κλίμακας οικονομική και τραπεζική κρίση συνιστά παρελθόν και δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Πλην όμως, για ακόμα μια φορά τελικά αποδείχθηκε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Destatis: Φθηνή η εργασία στην Ελλάδα

Βρίσκεται συγκεκριμένα στη 14η θέση με ωριαίο κόστος εργασίας 15,50 ευρώ την ώρα στον τριτογενή τομέα και με 14,70 ευρώ στο δευτερογενή. Η χώρα μας βρίσκεται δηλαδή λίγο χαμηλότερα από την Ισπανία (στη 13η θέση με περίπου 21,60 ευρώ την ώρα μέσο όρο στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα) και λίγο υψηλότερα από την Σλοβενία (15η θέση) και την Κύπρο (16η θέση με 16,70 ευρώ την ώρα κόστος στον τομέα των υπηρεσιών και μόνο 13,40 ευρώ κόστος στον τομέα της βιομηχανίας). Να σημειωθεί εδώ ότι στις βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης το κόστος εργασίας στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας είναι υψηλότερο από το κόστος των υπηρεσιών. Το αντίθετο συμβαίνει σε χώρες με συγκριτικά διογκωμένο τον τομέα των υπηρεσιών, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας με βάση το κόστος της εργασίας βρίσκονται η Βουλγαρία (τελευταία θέση) και η Ρουμανία (προ τελευταία). Λίγο  υψηλότερα βρίσκονται οι πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες της Βαλτικής. Επιπρόσθετα, η κατάταξη στην οποία η Ελλάδα ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια από τις εταίρους της στην ΕΕ είναι η κατάταξη με τις αυξομειώσεις του κόστους εργασίας την χρονιά που πέρασε συγκριτικά με το 2011. Διότι είναι η μοναδική χώρα-μέλος στην οποία σημειώθηκε κάμψη του κόστους εργασίας (συγκεκριμένα κατά 6,8%). Οριακή αύξηση του κόστους κατεγράφη στην 15η στη λίστα Σλοβενία (0,6%), στην 7η στη λίστα Ολλανδία (0,7%), στη 17η στη λίστα Μάλτα (1%) και στη 13η σπανία (1,1%).