PwC Ελλάδας: Δημοσίευσε τον 3ο της Απολογισμό Βιωσιμότητας

Ειδικότερα, η στρατηγική της PwC Ελλάδας για την Εταιρική Υπευθυνότητα, ο αντίκτυπος των υπηρεσιών και τα αποτελέσματα της συμμετοχής των ανθρώπων της εταιρείας, συνθέτουν το περιεχόμενο αυτού του απολογισμού, ο οποίος εστιάζει σε τέσσερις βασικούς άξονες. Στον άξονα της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η PwC δεσμεύεται για την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας την ηθική και την ασφάλεια σε όλο το εύρος των λειτουργιών της.

Στον πυλώνα ανθρώπινο δυναμικό και εργασιακό περιβάλλον, η PwC επενδύει στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξή των ανθρώπων της, εντείνοντας τις πρωτοβουλίες για διασφάλιση ποικιλομορφίας και ενσωμάτωσης. Στον άξονα υποστήριξη της κοινωνίας, η εταιρεία θέτει ως παγκόσμιο στόχο μέχρι το 2022 την επένδυση στην ανάπτυξη 15 εκατ. ανθρώπων που συνεργάζονται με μικρές και κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ στον άξονα περιβαλλοντική διαχείριση, στόχος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της.

Επίκεντρο: Πρόγραμμα Εργασιακής ένταξης στο Digital Marketing

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 3 μηνών, έχει ως στόχο οι ωφελούμενοι να αποκτήσουν ολοκληρωμένη κατάρτιση σε όλους τους κύριους τομείς του digital marketing, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν μια θέση στον χώρο ως junior digital marketers, αλλά και να τοποθετήσουν τη δική τους επιχείρηση στον ψηφιακό κόσμο.

Έτσι, θα καλυφθούν γνωστικά αντικείμενα όπως: ψηφιακή διαφήμιση, SEO, Websites & e-shops, Online Sales, Content Marketing, Mobile Marketing, E-mail Marketing, Crisis Management & Communication, Growth Marketing, Στρατηγική και δημιουργία digital marketing plan.

Σημειώνεται ότι το Certificate in Digital Marketing τελεί υπό την αιγίδα του Hellenic American University, με περισσότερους από 18 εκπαιδευτές – επαγγελματίες της αγοράς, ενώ περιέχει ένα σημαντικό μέρος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας από πιστοποιημένους coaches και experts, φτάνοντας συνολικά τις 145 ώρες.

Eurostat: Στο 7,3% η ανεργία τον Απρίλιο

Αναλυτικότερα, όπως εκτιμάται, 14.079 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 11.919 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Απρίλιο, με τον αριθμό των ανέργων να παρουσιάζει αύξηση κατά 397.000 στην ΕΕ και κατά 211.000 στη ζώνη του ευρώ, σε σχέση με τον Μάρτιο.

Επιπροσθέτως, 2.776 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 2.239 εκατομμύρια ήταν στη ζώνη του ευρώ, με το ποσοστό ανεργίας των νέων να διαμορφώνεται στο 15,4% στην ΕΕ και 15,8% στη ζώνη του ευρώ, από 14,6% και 15,1% αντίστοιχα τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 159.000 άτομα στην ΕΕ και κατά 89.000 άτομα στην Ευρωζώνη.

Τέλος, τον Απρίλιο του 2020, το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες ήταν 6,8% στην ΕΕ, από 6,7% τον Μάρτιο, και για τους άνδρες 6,4% έναντι 6,1% του Μαρτίου του 2020, ενώ στην Ευρωζώνη, το ποσοστό παρέμεινε σταθερό στο 7,6% για τις γυναίκες, αλλά αυξήθηκε από 6,8% σε 7,0% για τους άνδρες.

Η Δήμητρα Δασκαλάκη επικεφαλής στη νέα Γενική Διεύθυνση Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Metro ΑΒΕΕ

Στην ομπρέλα της νέας Γενικής Διεύθυνσης εντάσσονται η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, την οποία αναλαμβάνει ο Ζήσης Ανδριανόπουλος με εσωτερική μετακίνηση, και η Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, για την ευθύνη της οποίας η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση στελέχους από την αγορά. Σημειώνεται ότι η Δ. Δασκαλάκη έχει προϋπηρεσία άνω των 20 ετών σε θέσεις ευθύνης ελληνικών και ξένων εταιρειών, agencies και οργανισμών ΜΜΕ, ενώ ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Γιάννη Δρίτσα ως Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Θανάσης Αβραμόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Συμβούλων ΕΕΟ Group Α.Ε.

Σημειώνεται ότι ο Θ. Αβραμόπουλος διαθέτει εμπειρία για περισσότερα από 20 χρόνια στην διοίκηση πολυεθνικών αλλά και ελληνικών εταιρειών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, ενώ είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια Clayton University και City University Business School.

Τι ισχύει για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Εντούτοις, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή. Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την εν λόγω ημέρα.

Έτσι, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργάσθηκαν, εξαιτίας κάποιου από τους παραπάνω λόγους, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να το λάβουν κανονικά. Επισημαίνεται, τέλος, ότι αν μία επιχείρηση λειτούργησε φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε οι εργαζόμενοι, για πλήρη απασχόλησή τους, δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Ποια είναι τα δεδομένα με τις απολύσεις

Συγκεκριμένα, όλοι οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», άρα σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με μειωμένο μισθό και επιδότηση μισθού από το κράτος, δεν μπορούν να απολυθούν, με τη πιθανή καταγγελία των συμβάσεων εργασίας να θεωρείται άκυρη, ενώ, παράλληλα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τους ονομαστικούς μισθούς των εργαζομένων αυτών για όσο χρονικό διάστημα εντάσσεται ο καθένας από αυτούς στον μηχανισμό.

Επίσης, δεν ισχύουν οι απολύσεις των εργαζομένων των επιχειρήσεων που τον Ιούνιο θα παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό 100%, αλλά και των επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται.

Έτσι, οι επιχειρήσεις, για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30/6, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις του ανθρώπινου δυναμικού τους, ενώ δεσμεύονται να διατηρήσουν για 30 ημέρες μετά τη λήξη των αναστολών τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας και με το ίδιο είδος σύμβασης εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που τον Ιούλιο θα παρατείνουν τη δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό 100% των εργαζομένων.